Asset 2

پزشکان ایرانی: واکسن روسی خطر آفرین و غیرموجه است

واکسن کرونای روسی همزمان ۹۸ عضو مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی ایران نیز در نامه‌ای به رئیس جمهور ایران خرید واکسن از روسیه را «خطر آفرین و
(Photo by RYAD KRAMDI / AFP) (Photo by RYAD KRAMDI/AFP via Getty Images)

مدیرکل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی کشور اعتبار واکسن کرونای روسی اسپوتنیک‌وی را رد کرد و گفت واکسن کرونای روسی مورد تائید سازمان بهداشت جهانی قرار نگرفته است و باید تاییدیه سازمان غذا و داروی ایران را نیز داشته باشد. این در حالی است که سفیر ایران در روسیه اعلام کرده که اولین محموله واکسن اسپوتنیک ۱۶ بهمن به ایران تحویل داده می‌شود، و وزیر بهداشت ایران، قویاً از خرید این واکسن حمایت می‌کند.

همزمان ۹۸ عضو مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی ایران نیز در نامه‌ای به رئیس جمهور ایران خرید واکسن از روسیه را «خطر آفرین و غیر موجه» دانستند. رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز گفته است که «واکسن روسی نمی‌زند».

حسین کرمانپور، مدیرکل روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان نظام پزشکی ایران اعلام کرد «واکسن کرونا باید تاییدیه سازمان بهداشت جهانی و سازمان غذا و داروی کشور را داشته باشد و مسئولیت هر نوع واردات واکسن و تزریق آن با وزارت بهداشت است.»

خبرگزاری فانا (پایگاه خبری تحلیلی دارو و سلامت) از قول این مقام بهداشت و درمان کشور گفت «از روز اول گفتیم هر واکسنی با این دو مشخصه به کشور وارد شود قابل استفاده است و مورد تایید است. اگر بخواهیم واکسن کرونا را از خارج از کشور وارد کنیم حتماً باید این دو خصوصیت را داشته باشد.»

به گفته این رسانه، کرمانپور افزود که نظام پزشکی یک سازمان غیرحاکمیتی پزشکان است. مسئولیت هر نوع واردات واکسن و تزریق آن با وزارت بهداشت است و طبیعتا کسانی که نخواهند واکسن مصوبه سازمان بهداشت جهانی را داشته باشند مسئولیتش را باید بپذیرند و بقیه هم این واکسن را تزریق کنند.

در نامه‌ ارسالی ۹۸ عضو مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی ایران به  حسن روحانی، «نمایندگان جامعه پزشکی ایران» نگرانی خود را نسبت به نحوه انتخاب، تائید و خرید واکسن موسوم اسپوتنیک ‌وی ساخت کشور روسیه اعلام کردند.

این پزشکان از عدم دسترسی به اطلاعات شفاف از مراحل تحقیق و ساخت واکسن اسپوتنیک وی انتقاد و تأکید کردند که واکسن این توسط هیچ یک از منابع معتبر جهانی تایید نشده است و اثر بخشی و بی‌خطری آن توسط مجامع جهانی و حتی شخصیت‌های علمی ستاد کرونا مورد تشکیک قرار گرفته است و مدارک و مستندات و دلایل تایید این واکسن در اختیار صاحب‌نظران جامعه پزشکی قرار نگرفته است.

انتقاد از خرید واکسن روسی، با واکنش تند وزیر بهداشت ایران روبرو شده است و وی می‌گوید «ما از مطمئن‌ترین منابع واکسن وارد می‌کنیم».

واکسن اسپوتنیک حدود شش ماه پیش مجوز ملی استفاده در روسیه را در حالی دریافت کرد که هنوز اطلاعات لازم درباره مراحل نهایی کارآزمایی بالینی آن به نهادهای مستقل و سازمان بهداشت جهانی ارائه نشده است. روسیه ادعا می‌کند که تقاضای دریافت مجوز برای واکسن اسپوتنیک را به اداره دارویی اروپا تحویل داده است اما هنوز پژوهش مستقلی درباره میزان تاثیر و ایمنی این واکسن منتشر نشده است.

تاکنون سه واکسن کرونا که شرکت‌های داروسازی آلمان، آمریکا و بریتانیا در تولید آنها مشارکت دارند در اداره داروی اتحادیه اروپا تائید شده و در کشورهای اروپایی از آنها استفاده می‌شود؛ واکسن‌های فایزر- بیون‌تک، مدرنا و آسترازنکا.

انتقاد سراسری از خرید واکسن روسی در حالی است که همزمان موجی از نگرانی در خصوص واردات واکسن کووید۱۹ از چین ایجاد شده است، و برنامه خرید واکسن از چین در حالی در دستور کار است که بسیاری از پزشکان چینی گفته‌اند حاضر به استفاده از واکسن تولید چین نیستند و یک آزمایشگاه در برزیل، میزان اثرگذاری اعلام شده این واکسن‌ها، توسط دولت چین را غلط اعلام کرده است.

گزینه دیگری که برای ایران روی میز است، تولید واکسن است که این امر نیز با همکاری کوبایی‌ها انجام می‌شود.

متأسفانه در حالی که خرید واکسن از انگلیس و آمریکا در ایران ممنوع اعلام شده است، نگاه مسئولین بهداشت و درمان ایران، بیش از هر جایی به دولت‌های کمونیستی نظیر چین و کوبا، و یا دولت‌هایی با درون‌مایه و پیشینه کمونیستی مانند روسیه معطوف شده است. دولت‌هایی که ایدئولوژی حاکم بر آنان باعث شده است که پنهانکاری، دروغ و سانسور اطلاعات، سرلوحه همه امورشان باشد، و در مسائل حوزه بهداشت و درمان، آنچه برایشان اولویت دارد، پول و سیاست‌های پشت پرده است، نه جان مردم.

مطالب دیگر:

نماینده جمهوری‌خواه: آمریکا با «دشمن درونی» روبرو است

روسیه در جریان اعتراضات گسترده در حمایت از ناوالنی ۳۳۰۰ نفر را دستگیر کرد

آغاز کمونیست و کمپین ضد راستگرایی در آمریکا (بخش دوم)

ویدئو: پرواز تا اوج

اخبار مرتبط

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی