گزارش سال ۲۰۱۶ آمریکا درباره آزادی بینالمللی مذهبی در یک کنفرانس مطبوعاتی در واشنگتن در تاریخ ۱۵ اوت ۲۰۱۷، ارائه شد. چین بهخاطر آزار و شکنجه شدید عقیده و مذهب جزو ۱۰ «کشور با نگرانی خاص» تعیین شده است.
به گزارش مینگ هویی، در این کنفرانس، «رکس تیلرسون»، وزیر امور خارجه آمریکا، مخصوصاً آزار و شکنجه فالون گونگ را مطرح کرده و اشاره کرد که فقط در سال ۲۰۱۶ «دهها تمرینکننده فالون گونگ در زمان بازداشت جان خود را ازدست دادهاند.»
فالون گونگ یک تمرین معنوی و سنتی چینی بر اساس اصول حقیقت، نیکخواهی و بردباری است که حزب کمونیست چین از سال ۱۹۹۹ آن را تحت آزار و شکنجه قرار داده است.
تیلرسون توجه عموم را به آزار و شکنجه فالون گونگ در چین جلب میکند
تیلرسون در اظهاراتش گفت که آزادی عقیده «در متمم اول قانون اساسی، جزو ارزشهای پایهای و حیاتی آمریکا و همچنین یکی از حقوق بشر در سطح جهانی محسوب شده است.» اما نزدیک به ۸۰ درصد از جمعیت جهان نمیتوانند از چنین آزادیای بهطور کامل برخوردار باشند.
بیشتر بخوانید: فالون گونگ، مدیتیشنی آرامش بخش
تیلرسون میگوید: «میدانیم در جایی که آزادی مذهب مورد حمایت قرار نمیگیرد، بیثباتی، نقض حقوق بشر و افراطیگری خشونتبار فرصت عالیتری برای ریشهدواندن خواهند داشت.» او اظهار کرد که دولت ترامپ به ایجاد این شرایط متعهد است و وزارت امور خارجه آمریکا همچنان از باورهای مردم دفاع میکند.
او اشاره کرد که در چین: «دولت هزاران نفر را بهخاطر عمل به باورهای معنوی خود شکنجه، حبس و زندانی میکند. دهها تمرینکننده فالون گونگ در زمان بازداشت جان خود را ازدست دادهاند. سیاستهایی که اَعمال و ابراز عقاید مذهبی مسلمانان اویغور و بودیستهای تبتی را محدود میکنند، افزایش یافتهاند.»
رئیسجمهور ترامپ در مقدمه این گزارش نوشته است: «از همان ابتدا، آمریکا مکانی بوده است که آزادی عبادت و مذهب را گرامی داشته است. متأسفانه بسیاری از کشورها در سراسر دنیا از این آزادی برخوردار نیستند.» او آرزو میکند: «مردم خوب با هر باوری، مسیحیان و مسلمانان و یهودیان و هندوها، بتوانند قلبشان را دنبال و براساس وجدان خود عبادت کنند.»
سرکوب آزادی مذهب در چین
چین از سال ۱۹۹۹، بهخاطر مشارکت در موارد شدید نقض آزادی مذهبی بهعنوان یک «کشور با نگرانی خاص»(CPC) مشخص شده است. در اکتبر ۲۰۱۶، وزارت امور خارجه آمریکا دوباره چین را همراه سودان، کره شمالی، میانمار و ۱۰ کشور دیگر بهعنوان یک کشور با نگرانی خاص تعیین کرد.
این گزارش نشان میدهد که در چین، مردم با باورهای مذهبی هنوز بازداشت، دستگیر و شکنجه میشوند.
«فالون گونگ» گزارش داد که دهها تن از تمرینکنندگانش در زمان بازداشت جان خود را ازدست دادهاند. برطبق گزارشها، کشیشِ یک کلیسای ثبتنشده و همسرش که به تخریب کلیسایشان اعتراض کرده بودند، درحالی که زنده بودند، زیر خاک مدفون شدند؛ همسر این کشیش درگذشت، درحالی که خود او موفق به فرار شد. گزارشهایی نیز درباره ناپدید شدن یک کشیش کاتولیک و مرگ یک فعال حقوق بشر برای اقلیتهای مسلمان هوئی و سایرین وجود دارند، درحالی که دولت ادعا میکند آنها دست به خودکشی زدهاند.»
بسیاری طی این آزار و شکنجه جان خود را ازدست دادند
برطبق گزارش، «امسال نیز ۸۰ تمرینکننده در زمان حبس یا مدت کوتاهی پس از دستگیری درگذشتند.» این گزارش بهنقل از بنیاد دوی هوا اظهار میکند که بهدنبال فعالیتهای مذهبی «دستکم ۳۴۰۳ تمرینکننده فالون گونگ زندانی و ۳۳۰ نفر بازداشت شدند.»
در این گزارش چند مورد از آزار و شکنجه شدید نیز شرح داده شده است.
بیشتر بخوانید: فالون دافا (فالون گونگ)، مراقبهی آرامشبخش و محبوب (+عکس)
برای نمونه، در ۱۳ مارس ۲۰۱۶، «یان گویان»، تمرینکننده فالون گونگ مدت کوتاهی پس از آزاد شدن از بازداشتگاه درگذشت و مرگش بهدلیل سوءرفتار در زمان حبس گزارش شده است.
در نمونه دیگری، سون مینگچیانگ در تاریخ ۲۷ مارس درگذشت. مرگش براثر جراحاتش در تاریخ ۹ نوامبر ۲۰۱۵ بود. در آن تاریخ او درحالی که بیرون آکادمی نظامی در استان شاندونگ با دانشجویان درباره آزار و شکنجه فالون گونگ صحبت میکرد، بهشدت مورد ضربوشتم پرسنل امنیتی قرار گرفت و برطبق گزارش سوراخی در سرش ایجاد شد.
مسئولین چین تمرینکنندگان فالون گونگ را ازطریق انواع واقسام روشها تحت فشار قرار میدهند تا این تمرین را رها کنند.
در این گزارش آمده است: «برخی از مسئولین خانوادهها را ملزم میکنند که بهعنوان یک پیشنیاز برای ثبتنام فرزندانشان در مدرسه، تعهدنامههایی را امضا کنند، مبنی بر اینکه در فعالیتهای کلیساهای ثبتنشده و تمرینات فالون گونگ مشارکت نمیکنند.»
مسئولین به کمیتههای اماکن دستور دادهاند تا تمرینکنندگان فالون گونگ را به آنها معرفی کنند و به شهروندانی که تمرینکنندگان فالون گونگ را گزارش میدادند، بهعنوان پاداش، پیشنهاد پول میدادند.»
بهگفته سازمانهای غیردولتی و رسانههای بینالمللی، دستگیری تمرینکنندگان فالون گونگ حوالی تاریخهای حساس» مانند زمان نشست سالانه کنگره ملی خلق و کنفرانس مشورت سیاسی مردم چین، افزایش مییافت. تخمین زده میشود که «هزاران تمرینکننده در این کشور به بیش از سه سال بازداشت اداری محکوم شدهاند.»
پیگیری موارد خاص
در این گزارش وضعیت تمرینکننده وانگ ژیون و وکیل حقوق بشر گائو ژیشنگ، همچنان برای سومین سال متوالی مورد بحث قرار گرفته است.
مسئولین یک تمرینکننده فالون گونگ را بعد از آزادیاش از زندان در اکتبر ۲۰۱۴، همچنان تحت نظارت شدید قرار دادهاند. مسئولین بهدنبال محکومیت ۱۵ ساله وی بهخاطر به دلیل تمرین فالون گونگ همچنان او را از مسافرت به خارج از کشور برای ملحق شدن به اعضای خانوادهاش منع میکنند و مسافرتش را تا سال ۲۰۱۸ ممنوع کردهاند. گزارش شده که او در وضعیت سلامتی بدی قرار دارد و تحت مراقبتهای پزشکی کافی قرار نمیگیرد.
در ماه ژوئن «گائو ژیشنگ»، وکیل حقوق بشر معروف چینی، که از گروههای مذهبی شامل مسیحیان و تمرینکنندگان فالون گونگ دفاع کرده بود، خاطراتی را منتشر کرد که در تایوان چاپ شده بود. گائو در این خاطرات سوءرفتارهایی که طی ۶ سال آزار و اذیت از سوی مسئولین متحمل شده بود را شرح داد؛ سوءرفتارهایی شامل ربوده شدن و بهدنبال آن ۵ سال بازداشت و آزار و اذیت جسمی در زندان، مانند کتک خوردن در ناحیه صورت با باتوم الکتریکی. گائو و خانوادهاش اظهار کردند که پس از آزادی او در سال ۲۰۱۴، عوامل دولت همچنان سرزده به خانهاش میرفتند و اجازه نمیدادند او برای درمان پزشکی به خارج از کشور سفر کند.»
چین آزار و شکنجه فالون گونگ را به ورای مرزهایش گسترش میدهد
این سرکوب آزادی مذهبی به هنگ کنگ، ماکائو و سایر کشورها نیز گسترش یافته است.
در یک کنفرانس فالون گونگ که در ژانویه سال ۲۰۱۶ در هنگ کنگ برگزار شد، یک تهدید بمبی ناشناس باعث ایجاد اختلال در گردهماییای متشکل از تقریباً هزار تمرینکننده فالون گونگ شد.
تمرینکنندگان فالون گونگ مشکوک بودند که اعضای انجمن مراقبت از جوانان هنگ کنگ، یک سازمان وابسته به حزب کمونیست چین، پشت ماجرای این بمب ساختگی هستند.
این گزارش اعمال تحریککنندۀ سازمانهای وابسته به حزب کمونیست چین علیه فالون گونگ در تایوان، ویتنام، تایلند و کره جنوبی را نیز پوشش میدهد.
مسئولین به آزار و شکنجه فالون گونگ بدون مبنای قانونی اعتراف میکنند
بهنقل از مینگهویی، در طول امسال مجموعهای از مواردی وجود داشتهاند که در آنها دادستانیها، دادگاهها و ادارات پلیس از محاکمه تمرینکنندگان فالون گونگِ بازداشتشده امتناع ورزیدهاند.
قانون بینالمللی آزادی مذهبیِ سال ۱۹۹۸، وزارت امور خارجه آمریکا را ملزم میکند که هر سال گزارشی درباره آزادی بینالمللی مذهبی منتشر کند. این گزارش هیچ کشور خاصی را هدف قرار نمیدهد ودر عین حال اطلاعات خاصی را بهعنوان یک منبع در اختیار کنگره و دولت قرار میدهد تا بتوانند کمکهای خارجی، منابع دیپلماتیک و تقاضاها برای پناهندگی را اداره کنند.
مطالب دیگر: