Search
Asset 2

آمازون اعلام کرد دیگر حاضر به میزبانی پارلر در سرورهای خود نیست

پارلر پس از آنکه شرکت‌های گوگل و اپل اقدام به حذف پیام‌رسان پارلر از فروشگاه‌های خود کردند، شرکت آمازون نیز اعلام کرد که دیگر پارلر نمی‌توان
(Olivier Douliery/AFP via Getty Images)

پس از آنکه شرکت‌های گوگل و اپل اقدام به حذف پیام‌رسان پارلر از فروشگاه‌های خود کردند، شرکت آمازون نیز اعلام کرد که دیگر پارلر نمی‌تواند از سرورهای این شرکت استفاده کند.

جان ماتز، بنیانگذار و مدیرعامل پارلر، در بیانیه‌ای گفت که آمازون، نیمه شب یکشنبه دهم ژانویه سرورهای پارلر را خاموش خواهد کرد.

وی این تصمیم را «تلاشی برای از بین بردن کامل آزادی بیان در اینترنت» توصیف کرده است و در بیانیه‌ای که به اپک‌تایمز ایمیل شده است تصریح کرده است «این فقط حمله به پارلر نیست. این حمله به آزادی‌های اساسی مدنی و حق آزادی بیان است.»

جان ماتز ضمن تاکید بر هماهنگ بودن تلاش‌های گوگل، اپل و آمازون، با علم به اینکه گزینه‌های پارلر محدود است، افزود که احتمالاً تا یک هفته دسترسی به این پیام رسان میسر نخواهد بود و  تلاش خود را برای یافتن یک سرور جدید خواهند کرد.

شرکت‌های فوق، پست‌های ارسالی با محتوی ترغیب به خشونت را دلیل عدم خدمات رسانی به پارلر دانسته‌اند.

 ماتز گفت که معتقد است تصمیم شرکت‌های بزرگ فناوری یک حمله هماهنگ برای از بین بردن رقابت است. اپل تاکنون به سوالات اپک تایمز در این خصوص پاسخ نداده است.

اقدام شرکت‌های بزرگ فناوری برای هدف قرار دادن پارلر در حالی صورت می‌گیرد که توئیتر و دیگر شرکت‌های فناوری بزرگ آمریکا به طور هماهنگ سیاست سانسور و مسدودسازی در مورد اظهارات دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، محافظه‌کاران و سایر صداهای همسو با آنان را در پیش گرفته‌اند.

توییتر روز جمعه حساب کاربری ترامپ را برای همیشه در سیستم عامل خود حذف کرد و سانسور خود را با گفتن اینکه رئیس جمهور اقدام به نقض سیاست‌های این پیام‌رسان درباره ترویج خشونت کرده است، توجیه کرد. حساب توییتر کمپین ترامپ نیز حذف شده است.

به نظر می‌رسد این رویکرد ناشی از ناآرامی‌های داخلی و اقدامات خشونت آمیز روز چهارشنبه در پایتخت ایالات متحده رخ داده است. گروهی از آشوبگران و اقلیتی از معترضین که پرچم‌های آمریکا و ترامپ را به اهتزاز درآوردند به طور غیرقانونی به ساختمان کاپیتول حمله کردند، در حالی که نمایندگان مجلس در جلسه مشترک کنگره مشغول شمارش آرا بودند. این ناآرامی پنج کشته و ده‌ها زخمی برجای گذاشت.

آمازون در ایمیلی به نماینده پارلر گفته است که این تعلیق به دلیل «نقض مکرر» قوانین آمازون توسط پارلر است. در این ایمیل آمده است «طی چند هفته گذشته، ۹۸ مورد از پست‌هایی را که به وضوح خشونت را تشویق و تحریک می‌کند، به پارلر گزارش داده‌ایم.»

سیاست نامتعادل در مورد محتوای ارسالی توسط کاربر و رویکردهای سیاسی، نگرانی‌ها را در مورد نقص حق آزادی بیان در شرکت‌های بزرگ فناوری ایجاد کرده است.

در طول سال گذشته، بحث زیادی در مورد محدود کردن قانون «حمایت از مسئولیت تحت بخش ۲۳۰ قانون شایستگی ارتباطات» مصوب سال ۱۹۹۶ برای شرکت‌های فناوری که به سانسور اقدام می‌کنند و یا رفتار سیاسی دارند مطرح شده است. این قانون، این شرکت‌ها را از مسئول بودن نسبت به اینگونه اقدامات خود مصون می‌کند.

اقدام توییتر برای حذف حساب ترامپ مورد انتقاد گسترده قرار گرفته است. وزیر امور مسکن و شهرسازی ایالات متحده، وزیر امور خارجه و سفیر پیشین سازمان ملل متحد، نیکی هیلی، اقدام توئیتر را به آنچه که توسط حزب کمونیست حاکم بر چین انجام می‌شود تشبیه کردند.

هیلی در توئیتی نوشت «ساکت کردن مردم، از جمله رئیس جمهور آمریکا، همان چیزی است که در چین اتفاق می‌افتد و نه در کشور ما»

جان متز، مدیرعامل پارلر روز قبل نیز در واکنش به اقدام اپل برای حذف پارلر از فروشگاه این شرکت به بهانه محتوی ارسالی کاربران در بیانیه خود نوشت «هر کسی که یک گوشی اپل بخرد، ظاهراً کاربر اپل است… ظاهراً آنها معتقدند پارلر مسئول همه محتوای تولید شده توسط کاربران در پارلر است. از این رو با همین منطق، اپل باید مسئول کلیه اقدامات انجام شده توسط گوشی‌های آنها باشد. هر ماشین بمب گذاری شده، هر مکالمه غیرقانونی تلفن همراه، هر جنایت غیرقانونی که روی یک آیفون انجام شده است، اپل باید مسئول این باشد… استانداردهایی که برای توییتر، فیس بوک یا حتی خود اپل اعمال نمی‌شوند، برای پارلر اعمال می‌شود».

مطالب دیگر:

واکنش کروز و هالی پس از آنکه بایدن ایشان را به تبلیغاتچی‌های رژیم نازی تشبیه کرد

فعال چپ‌گرا متجاوزان را به یورش به داخل ساختمان تشویق، و پلیس را به ترک پست دعوت کرد

نیکی هیلی بسته شدن حساب کاربری ترامپ توسط توئیتر را به اقدام حزب کمونیست چین تشبیه می‌کند

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی