Search
Asset 2

دیدگاه: گروهی از هکرها به‌دنبال اطلاعات دی‌ان‌ای امریکایی‌ها هستند

پایگاه داده دی‌ان‌ای پر از اطلاعات دی‌ان‌ای افراد است. شما می‌توانید از این اطلاعات جهت تحلیل بیماری‌های ژنتیک، کمک به ماموران انتظامی
یک تکنسین در 22 اوت 2018 در یک آزمایشگاه تخصصی DNA در پکن کار می‌کند. (Greg Baker/AFP/Getty Images)

هر پایگاه داده دی‌ان‌ای پر از اطلاعات دی‌ان‌ای افراد است. شما می‌توانید از این اطلاعات جهت تحلیل بیماری‌های ژنتیک، کمک به ماموران انتظامی حین انگشت نگاری، و یافتن سابقه خانوادگی فرد استفاده کنید. تعداد پایگاه‌های داده دی‌ان‌ای زیاد است و برخی عمومی و گروهی خصوصی هستند. برای مثال سایت امریکایی Ancestry.com که به‌عنوان شرکتی منحصر به نسب شناسی در شهر لحی ایالت یوتا واقع شده در پایگاه داده‌اش بیش از ۲۰میلیون تست دی‌ان‌ای جا داده است. Ancestry.com تنها در امریکا بیش از ۳میلیون خریدار اشتراک دارد. حالا تصور کنید کلاهبرداران پایگاه داده‌اش را هک کرده و از اطلاعات به سرقت رفته برای ساخت تسلیحات بیولوژیکی استفاده کنند. شبیه داستان‌های علمی تخیلی خواهد شد. اما این‌طور نیست.

گروه استراتژی اسپن از سال ۲۰۱۰ میزبان نشست امنیتی اسپن بوده و این کنفرانس سالانه سه و نیم روزه با محوریت مهم‌ترین تهدیدات امنیتی پیش روی امریکا برگزار می‌شود. جیسون کرو نماینده دادگاه منطقه‌ای کلرادو و عضو کمیته اطلاعات مجلس طی آخرین نشست مورخ ۱۹ تا ۲۲ جولای درباره خطرات استفاده Ancestry.com و دیگر شرکت‌های مطرح نسب شناسی هشدار داد. کرو گفت «شما به راحتی می‌توانید دی‌ان‌ای و-حتی-سابقه پزشکی فرد را کپی کنید و سلاحی بیولوژیکی بسازید تا آن فرد را بکشد یا او را از میدان نبرد حذف کرده و بی دفاعش کند.»

طبیعتا شرکت‌های نسب شناسی سلاح بیولوژیکی نمی‌سازند اما ترکیب آن که همان اطلاعات ژنتیک است را در اختیار دارند. برای مثال آنان می‌توانند اطلاعات را به شرکت یا آژانس دولتی قادر به تولید سلاح بیولوژیکی بفروشند. شاید این نیز دور از خیال باشد اما واقعا اینطور نیست.

شرکت ۲۳اندمی ارائه دهنده تست‌های بزاقی دی‌ان‌ای تاکنون میلیون‌ها بسته تست را به شهروندان امریکا فروخته است. همچنین سابقه فروش اطلاعات ژنتیک مردم به شرکت داروسازی گلاکسواسمیت‌کلاین را در کارنامه دارد. اگر فکر می‌کنید فقط این کار شرکت درست نبوده بهتر است بدانید حداقل سه کارمند مجرم آزمایشگاه این شرکت داروسازی سعی داشتند اطلاعات محرمانه را دزدیده و آن را در اختیار رقیب شماره یک امریکا یعنی چین قرار دهند که ظاهرا شدیدا به ساخت تسلیحات بیولوژیکی کشنده علاقه دارد. بعدتر به چین خواهیم پرداخت.

حتی اگر شرکت‌ها متعهد شوند که اطلاعاتتان را بدون اجازه صریحتان نمی‌فروشند آیا قادر هستند از آن محافظت کنند؟ ظاهرا پاسخ منفی است.

شرکت تست دی‌ان‌ای مرکز تشخیص DNA واقع در اوهایو سال پیش اعلام کرد که اطلاعات شخصی حدود ۲میلیون نفر به سرقت رفته است.

هکر می‌تواند با دی‌ان‌ای شما چه کاری کند؟

به گفته نویسنده‌ای به‌ نام مت جنسر «دی‌ان‌ای اطلاعات آسیب آور افراد را برملا می‌کند و این شیوه ورود موردعلاقه مجرمان سایبری است. احتمال دارد هکرهایی که بدین اطلاعات بسیار حساس دسترسی دارند آن را درقبال باج به صاحبش بازگردانند و تهدید کنند که اطلاعات محرمانه مانند مسائل پزشکی یا اسرار خانوادگی را افشاء خواهند کرد.» جنسر برای نمونه به ماجرایی در سال ۲۰۱۸ اشاره کرد که طی آن تعدادی مجرم سایبری بیمارستان‌های هانکوک اندیانا را هدف قرار دادند و چهار بیتکوین به ارزش ۵۰.۰۰۰دلار باج دریافت کردند تا اطلاعات بیماران را افشاء نکنند. اگر اطلاعات همان نفت جدید باشد بی شک اطلاعات دی‌ان‌ای ارزشمندترین نفت موجود است. ازآن‌جاکه مجرمان اینترنتی درحال ماهرتر شدن هستند و هک کردن درحال پیچیده‌تر شدن است باید شاهد سرقت‌های دی‌ان‌ای بیشتری باشیم.

به موضوع چین برگردیم. هکرهای پکنی تاکنون اطلاعات شخصی ۸۰درصد بزرگسالان امریکایی را سرقت کرده‌اند. حزب کمونیست چین اخیرا به قول خودشان به خاطر اهداف امنیتی به استفاده از تست دی‌ان‌ای علاقه‌مند شده‌ است. به گفته رادیو عمومی ملی چینی‌ها برای شناسایی و ردیابی مسلمانان اویغور از تست دی‌ان‌ای استفاده کرده‌اند.

نیویورک تایمز در سال ۲۰۲۰ مطلبی منتشر کرد و در آن به شیوه‌های مختلف استفاده مقامات چینی از تست دی‌ان‌ای و تحت نظرگرفتن حرکات حدود ۷۰۰میلیون جمعیت مردان این کشور پرداخت. که این کار نیز به بهانه امنیت انجام شده است.

چین دیگر فقط به کشور خود راضی نیست. حزب کمونیست چین علاوه بر استفاده از اطلاعات دی‌ان‌ای برای جاسوسی از شهروندانش به دنبال جمع‌آوری اطلاعات شهروندان دیگر کشورها و علی‌الخصوص شهروندان امریکا است. در خبر رادیو عمومی ملی هشدار داده شده که «جمع‌آوری دی‌ان‌ای توسط آژانس‌های چینی بخشی از پروژه جامع بایگانی کردن میلیون‌ها میلیون اطلاعات شهروندان امریکایی است.»

ایپرل فلکن داس عضو سابق آژانس امنیت ملی و نویسنده کتاب حریم سایبری: اطلاعات شما دست کیست و چرا باید بدان اهمیت دهید در صحبت با رادیو عمومی ملی گفت «تا همین لحظه نیز اطلاعات بیشتر امریکایی‌ها به دست گروه‌های جاسوسی سایبری دولت و ارتش چین افتاده است. چین ازین پس به‌دنبال اطلاعات دی‌ان‌ای محور و جمع‌آوری حجم عظیمی اطلاعات ریز شخصی خواهد بود تا به اهداف گوناگون خود از قبیل ترقی دادن اقتصادش، پیش بردن فناوری‌اش و جلو بردن فعالیت‌های جاسوسی‌اش برسد.»

به قول گفتنی، واقعیت اغلب از داستان عجیب‌تر است. داستان‌های علمی تخیلی نیز بدین اندازه عجیب نیستند. تصور به سرقت رفتن اطلاعات شما کاملا منطقی به‌نظر می‌رسد. چرا؟

چون اطلاعات همیشه به سرقت می‌روند. پس چرا تصور به سرقت رفتن اطلاعات دی‌ان‌ای شما غیرمنطقی باشد؟ باید بدانید که تعداد مجرمان سایبری متصل به حکومت‌های بدکار رو به افزایش بوده و دسترسی به دی‌ان‌ای ما هدف شماره یک آن‌هاست.

مطالب دیگر:

چرا تعداد موارد ابتلا و مرگ و میر ناشی از کووید۱۹ در آفریقا نسبت به کشورهای توسعه یافته کم است (قسمت اول)

دستور کار ۲۰۳۰ سازمان ملل متحد در خصوص محدودیت‌های کشاورزی

دکتر ریش: آنتی‌بادی‌های حاصل از تزریق واکسن به جای نقش خنثی‌کننده، نقش مداخله‌گر دارند

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی