Search
Asset 2

دیدگاه: عدم تحقیق سازمان بهداشت جهانی درباره داده‌های حذف‌شده از مؤسسه ویروس‌شناسی ووهان (بخش ۲)

مدیرکل سازمان بهداشت جهانی تدروس آدهانوم (سمت چپ) و شی جین پینگ رهبر حزب کمونیست چین (Naohiko Hatta/Pool/Getty Images)

بخش اول را اینجا بخوانید

طبق پژوهش دانشگاه پزشکی هاروارد، حجم آمد و شد بیمارستان‌های ووهان در اکتبر ۲۰۱۹ افزایش یافته بود.

جان براونستاین، استاد دانشگاه هاروارد و مدیر پژوهش مذبور، به شبکه ای‌بی‌سی گفت: «در اکتبر اتفاقی در جریان بود… به وضوح مشخص است که خیلی قبلتر از تاریخی که سابقاً به عنوان تاریخ آغاز همه‌گیری کروناویروس جدید تعیین شده بود، تا حدودی از هم گسیختگی اجتماعی در جریان بود».

مشاهدات راسل وسترگارد، سرکنسول ایالات متحده در ووهان، صحت پژوهش هاروارد را تایید می‌کند؛  او علناً گفته بود اواسط اکتبر ۲۰۱۹ کنسولگری ایالات متحده در ووهان «می‌دانست که شهر به آنچه گمان می‌رفت فصل آنفولانزای نامعمول و وخیمی باشد مبتلا شده است».

وسترگارد سپس می‌گوید که «این بیماری در ماه نوامبر وخیم‌تر شد».

وسترگارد همچنین گفته بود زمانی که مقامات شهر ووهان به منظور کنترل گسترش بیماری مدارس دولتی را در اواسط ماه دسامبر تعطیل کردند تیم او ضمن نظارت بر اوضاع، اطلاعات یادشده را در اختیار سفارت ایالات متحده در پکن گذاشت.

حوالی همان موقع که وسترگارد با جدیت بیشتری به هشدارهای خود ادامه داد که احتمالاً مصادف با اوایل ماه نوامبر بود، ظاهراً سه تن از کارکنان آزمایشگاه ووهان با علائمی مشابه کووید در بیمارستان بستری شده بودند.

علاوه بر این هوانگ یانلینگ، محقق مؤسسه ویروس‌شناسی ووهان، که شایعه شده اولین بیمار بوده است نیز در این بازه زمانی ناپدید شد. متعاقباً، پروفایل او نیز از وبسایت مؤسسه ووهان برداشته شد.

در ضمیمه گزارش تحقیقاتی سال ۲۰۲۱ سازمان بهداشت جهانی که در آن از هوانگ با عنوان کارمند سابق آزمایشگاه نام برده می‌شود، آمده است که به گفته کارمندان مؤسسه ویروس‌شناسی ووهان هوانگ یک دانش‌آموخته و فارغ‌التحصیل سال ۲۰۱۵ است که در استان دیگری مشغول به کار بوده است. اما صفحه پروفایل هوانگ در وبسایت این مؤسسه پس از شیوع همه‌گیری نیز کماکان فعال بود. علاوه بر این، در یکی از تصاویر دسته جمعی مؤسسه ووهان از سال ۲۰۱۸ هوانگ نیز در تصویر دیده می‌شود.

در نوامبر ۲۰۱۹ آژیر خطر در واشنگتن به صدا در آمد. طبق گزارش ۸ آوریل ۲۰۲۰ شبکه ای‌بی‌سی نیوز، مقامات اطلاعاتی ایالات متحده اواخر نوامبر هشدار داده بودند که «یک بیماری واگیردار در منطقه ووهان چین سرایت پیدا کرده است».

شبکه ای‌بی‌سی نیوز همچنین گفت که در گزارش نوامبر ۲۰۱۹ مرکز ملی اطلاعات پزشکی (‌اِن‌سی‌اِم‌آی) ارتش آمده بود که بیماری واگیردار ووهان «ممکن است یک واقعه فاجعه‌بار باشد».

شایان ذکر است که رسانه‌های فرانسه مدتی بعد گزارش دادند که ان‌سی‌ام‌آی در ارزیابی سال ۲۰۲۱ جامعه اطلاعاتی درباره منشا ویروس به این نتیجه رسیده است که ویروس احتمالاً از آزمایشگاهی در ووهان به بیرون درز کرده است.

همانطور که انتظار می‌رفت، بحث و جدل و اطلاعات ضد و نقیض بسیاری درباره زمان اولین شیوع کووید وجود دارد. در گزارشی به استناد مقامات دولت چین آمده است که رد اولین مورد را می‌توان به تاریخ ۱۷ نوامبر ۲۰۱۹ ربط داد.

گزارش آکادمیک مفصل دیگری در ژورنال لنست مدعی است اولین مورد شناخته‌شده کووید در تاریخ ۱ دسامبر ۲۰۱۹ شناسایی شده و همچنین خاطر نشان کرده است که این بیمار، هیچ رابطه مشخصی با بازار غذاهایی دریایی هوانان نداشته است.

این تاریخ‌های قدیمی‌تر با اولین باری که سازمان بهداشت جهانی رسماً اعلام کرد که اولین بیمار در تاریخ ۸ دسامبر ۲۰۱۹ به کووید مبتلا شده است تناقض دارند.

همزمان با بحرانی شدن شیوع این بیماری در ووهان، مرکز کنترل و پیشگیری بیماری (سی‌دی‌سی) ووهان در تاریخ ۲ دسامبر به طور کاملاً ناگهانی محل آزمایشگاه خود را به مکان جدیدی انتقال داد که تنها چند صد متر با بازار غذاهای دریایی هوانان فاصله داشت.

در حالی که رسانه‌ها به این آزمایشگاه توجه چندانی نداشته‌اند، پیتر بن امبارک، سربازرس تیم تحقیقاتی سازمان بهداشت جهانی در پرونده منشا ویروس، نگرانی خود از بابت این مرکز را به طور خصوصی نزد یک تیم مستندساز دانمارکی ابراز کرده است.

مرکز سی‌دی‌سی ووهان نقل مکان ناگهانی آزمایشگاهش را از توجه رسانه‌ها دور نگه داشت. امبارک می‌گوید زمانی که بخش‌های آزمایشگاه مرکز سی‌دی‌سی ووهان را به او نشان دادند، او متوجه شد که همه چیز به نظر نو می‌رسد و اینگونه از نقل مکان با خبر شده است.

در گزارش سازمان بهداشت جهانی که در آن فقط یک بار به آزمایشگاه سی‌دی‌سی ووهان اشاره شده، آمده است که «چنین نقل مکانی می‌تواند در روند فعالیت‌های هر آزمایشگاهی اخلال ایجاد کند» و همچنین می‌گوید که این آزمایشگاه «پیش از شیوع، هیچ گزارشی دال بر نگهداری یا فعالیت‌های آزمایشگاهی در زمینه کروناویروس‌ها یا سایر ویروس‌های زاده خفاش نداشته است».

اما بیانیه سازمان بهداشت جهانی درباره فعالیت‌های مرکز سی‌دی‌سی ووهان با فعالیت‌های تیان جونهوا، محقق کروناویروس و رزیدنت این آزمایشگاه تناقض دارد.

تیان در سال ۲۰۱۷ در یک روزنامه چینی با افتخار گفته بود که شخصاً ۱۰،۰۰۰ خفاش را از غارهای دورافتاده جنوب چین گرفته و آن‌ها را به آزمایشگاه خود در مرکز سی‌دی‌سی ووهان آورده است.

تیان در مجامع علمی برای تحقیقات خود در زمینه کروناویروس‌های زاده خفاش مشهور است و دست کم ۱۴ مقاله علمی با ادوارد هولمز منتشر کرده است؛ او یک دانشمند وابسته به سازمان بهداشت جهانی و از طرفداران فرضیه طبیعی بودن منشا ویروس است و روابط دیرینه‌ای با چین دارد.

حذف پایگاه داده مؤسسه ویروس‌شناسی ووهان در کنار سایر شواهد و قرائن از جمله مشاهدات کنسولگری ایالات متحده در ووهان ظاهراً حاکی از آن است که شیوع بیماری در ووهان زودتر از تاریخی که عموماً گفته‌اند روی داده است.

این موضوع این پرسش را به وجود می‌آورد که چرا سازمان بهداشت جهانی در تهیه گزارش خود درباره منشا و برهه زمانی ویروس به اطلاعات مذبور توجه ویژه‌ای نداشته است.

سازمان بهداشت جهانی باید از این اطلاعات با خبر می‌بود و آمادگی مواجهه با اطلاعات غلط را می‌داشت. همانطور که بازرس سازمان بهداشت جهانی امبارک بعداً اقرار کرد، سازمان بهداشت جهانی از همان ابتدا از تعلل چین در همکاری با تحقیقاتشان به خوبی آگاه بود.

نوشته: جف کارلسون. او ۲۰ سال به‌عنوان تحلیلگر در بازار اوراق با بازده بالا کار کرده است.

هانس مانگه. او دارای مدارک لیسانس، فوق لیسانس و دکترای حقوق است و نویسنده کتاب‌های حقوقی متعددی است و تحقیقاتش در طیف وسیعی از مجلات بین المللی به چاپ رسیده است.

نظرات بیان شده در این مقاله نظرات نویسنده است و لزوماً منعکس کننده نظرات اپک‌تایمز  نیست.

مطالب دیگر:

پزشکی هشدار داد برداشت اجباری اعضای بدن بدست رژیم چین می‌تواند‌ به کشورهای دیگر نیز تسری پیدا کند

دیدگاه: عدم تحقیق سازمان بهداشت جهانی درباره داده‌های حذف‌شده از مؤسسه ویروس‌شناسی ووهان (بخش ۱)

دولت بایدن هشدار داد که بحران بدهی‌های فدرال ایالت‌ها می‌تواند باعث رکود شود

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی