Search
Asset 2

پنج سوال مهم از جناب آقای وزیر

سئوالی که ممکنه از وزیر بپرسن چی میتونه باشه
سئوالی که ممکنه از وزیر بپرسن چی میتونه باشه
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

وزیر امور خارجه کشورمان طی هفته‌ای که گذشت در سفر به شرق آسیا چند روزی را در سرزمین چین سپری کرد و با مقامات بلندپایه حزب کمونیست چین دیدار کرد. آنچه در این دیدارها بین طرفین بحث شد بیشتر درباره روابط دیپلماتیک و سیاسی بین دو کشور، مناسبات اقتصادی و مسائل امنیتی منطقه بود.

در مناسبات دیپلماتیک هرجای دنیا که باشد طرفین همیشه به خاطر حفظ منافع و روابط موجود سعی می‌کنند چشم خود را بر روی بسیاری از مسائل چالش برانگیز، به خصوص در حیطه حقوق بشر ببندند. اما آنچه که در نهایت پس از گذر زمان باقی می‌ماند قضاوت تاریخ است در جایگاهی که سیاستمداران بایستی در قبال مسئولیت خود پاسخگو باشند.

در این راستا می‌توان چند سوال اساسی از وزیر محترم امور خارجه کشورمان پرسید:

سوال اول:

ماه گذشته چین میزبان کنفرانس جهانی ارتقاء سلامت بود. این در حالی است که حزب کمونیست چین در زمینه پیوند عضو و تجارت سیاه اعضای بدن سابقه‌ای بسیار بد دارد. به طوری که نزدیک به بیست سال است که توسط بیمارستان‌ها، زندان‌ها و اردوگاه‌های کار اجباری اقدام به برداشت اندام حیاتی بدن صدها هزار انسان زنده کرده و اینگونه باعث قتل آنان شده است. مسلمانان اویغور، ساکنان تبت و زندانیان سیاسی گروه‌هایی از قربانیان این جنایات هستند. اما عمده قربانیان کسانی بوده‌اند که روش معنوی فالون‌گونگ را تمرین می‌کرده‌اند. شواهد محکمی وجود دارد که از سوی محققان بین‌المللی و مجامع معتبر منتشر شده نشان می‌دهد برداشت سازمان‌یافته‌ اعضای بدن در چین سال‌هاست که ادامه داشته و خاتمه نیافته است. (رجوع کنید به آخرین گزارش اپک تایمز در این خصوص با عنوان بیمارستانی برای آدم‌کشی)

آیا آقای وزیر در خصوص تجارت سیاه اعضای بدن انسان‌ها توسط حزب کموینست، مقامات چینی را مورد سوال و بازخواست قرار داده‌اند؟

سوال دوم:

از سال ۱۹۹۹ تاکنون میلیون‌ها نفر از مردم بی‌گناه چینی که به تمرین روش معنوی فالون گونگ (فالون دافا) گرایش دارند تحت آزار و شکنجه شدید حزب کمونیست واقع شده‌اند و از این طریق ده‌ها هزار تن از آنان به قتل رسیده‌اند. فالون گونگ که یکی از روش‌های مراقبه و تزکیه چینی است از دهه ۱۹۹۰ به دلیل فواید چشمگیر در بهبود سلامت روحی و جسمی محبوبیت زیادی پیدا کرد. اما حزب کمونیست چین که نگران شد گسترش این روش معنوی باعث حذف باورها و ایده‌های کمونیستی شود، از سال ۱۹۹۹ آزار و سرکوب شدید آن را پیش گرفت. رهبر وقت حزب کمونیست، دستور داد که «آنها را از نظر مالی ورشکست کنید، خوش‌نامی‌شان را از بین ببرید و جسم‌شان را نابود کنید». بنابرین، هزاران نفر از آنان بازداشت شده، به قتل رسیدند و یا مفقود شدند. سابقه سرکوب روش‌های معنوی در چین به دوران انقلاب فرهنگی دهه ۱۹۶۰ باز می‌گردد. میلیون‌ها تمرین‌کننده فالون‌گونگ، همانند اقلیت مسلمان، ساکنین تبت و مسیحیان چین، به خاطر باورهای‌شان با آزار حزب کمونیست روبرو شدند. مسئله فالون‌گونگ موضوعی به بزرگی ۱۰۰ میلیون نفر است و نمی‌توان در مناسبات سیاسی به سادگی نادیده گرفته شود. (رجوع کنید به گزارش اپک تایمز در این خصوص با عنوان هفدهمین سالگرد شروع آزار و اذیت فالون گونگ)

آیا جناب وزیر در راستای حفظ کرامت انسانی و اخلاق، موضوعی به این بزرگی را در روابط دیپلماتیک خود با مقامات ارشد چینی مورد نظر قرار داده‌اند؟

سوال سوم:

حقوق اقلیت‌های مذهبی در چین از جمله مسلمانان چینی سال‌ها است که توسط حزب کمونیست به شدت پایمال می‌شود. به طوری که حدود بیست میلیون مسلمان چینی که در استان سین‌کیانگ زندگی می‌کنند توسط مقامات چینی به بهانه مبارزه با تروریسم مورد آزار و سرکوب واقع می‌شوند. آنان در اجرای مناسک مذهبی خود مانند نماز جماعت، مناسک مربوط به ماه رمضان، حفظ حجاب و… با محدودیت روبرو هستند و از نظر اقتصادی و معیشتی نیز با توجه به سیاست‌های خصمانه حزب کمونیست در سختی به سر می‌بردند. (رجوع کنید به گزارش اپک تایمز در این خصوص با عنوان سرکوب مسلمانان در چین).

با توجه به اینکه آقای ظریف نماینده کشوری است با مردم مسلمان، آیا در سفر اخیرشان به چین پیگیر وضعیت مسلمان چین شده‌اند؟

سوال چهارم:

واردات بی‌رویه کالاهای چینی در هر زمینه به تولید ملی کشور آسیب رسانده است و طی سال‌های اخیر بسیاری از کارخانه‌های کشور به همین دلیل زیان بسیاری را تحمل کرده‌اند و یا حتی ورشکست شده‌اند. هم‌زمان بسیاری از محصولات چینی از نظر بهداشتی جان شهروندان ما را به خطر می‌اندازد. نمونه بارز آن اسباب‌بازی‌های چینی است که گفته میشود با مواد اولیه مسموم تولید می‌‌شود.

جناب آقای ظریف در سفر اخیر خود به چین چطور این مسئله خطیر را لحاظ قرار داده‌اند؟

سوال پنجم:

در زمینه فناوری اطلاعات در بسیاری از پروژه‌های کلان کشوری با چینی‌ها قرارداد همکاری بسته شده است و در این زمینه علم و تکنولوژی از چین وارد می‌شود. این در حالی است که بسیاری از شرکت‌های بزرگ آی‌تی چینی به جاسوسی و نفوذ در کشورهای مختلف متهم شده‌اند (رجوع کنید به گزارش اپک تایمز در این خصوص با عنوان هوآوی در ایران به دنبال چیست؟ ).

آقا ظریف آیا در گفتگوهای خود با مقامات چینی این موضوع مهم امنیتی را مطرح کرده‌اند؟

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی