آزادی مذهب برای ایالات متحده اساسی و برای کل جهان خوب است.
اینها اظهارات «مایک پنس»، معاون رئیس جمهور و «مایک پمپئو»، وزیر امور خارجه آمریکا در آخرین روز نشست برگزار شده از طرف وزارت امور خارجه آمریکا بود.
پنس در ۲۶ ژوییه در وزارت امور خارجه جهت پیشبرد آزادی مذهبی گفت: «کشورهایی که آزادی مذهبی را نفی میکنند، در بین شهروندان خود رادیکالیسم و خشم را پرورش میدهند … آنها بذرهای خشونت را در مرزهای خود میکارند – خشونتی که اغلب به همسایگان و سراسر جهان سرایت میکند.»
او گفت که ۸۳ درصد از جمعیت جهان در کشورهایی زندگی میکنند که یا آزادی مذهب مورد تهدید قرار میگیرد، یا حتی ممنوع هستند.
پنس به احترام به آزادی مذهب در تاریخ آمریکا اشاره کرد. وی گفت: «بنیانگذاران آمریکا آزادی مذهب را به عنوان آزادی اولیه در قانون اساسی ثبت کردهاند. ما در این زمینه همیشه نمونه برتر در جهان بوده و خواهیم بود»
او افزود: «حق ایمان داشتن یا نداشتن از پایهایترین آزادیها است. وقتی که آزادی مذهب نفی یا تخریب میشود، میدانیم که آزادیهای دیگر نیز همچون آزادی بیان، مطبوعات، اجتماع و حتی موسسات دموکراتیک در معرض خطر قرار میگیرند … پمپئو گفت که آزادی مذاهب اولویت اصلی اداره این دولت است.»
وی در پایان رویداد اعلام کرد که «اولین بار است که چنین رویداد سه روزهای برگزار میشود و یک رویداد سالانه خواهد شد.» و افزود که بیشتر از ۸۰ نماینده خارجی و رهبران مذهبی از سراسر دنیا به این هیئت پیوستهاند. رهبران مذهبی با گروههای جامعه مدنی همکاری میکنند که اغلب در صف مقدم گزارش و پاسخ به موارد تعصب و آزار و اذیت مذهبی هستند.
پمپئو گفت: «از آغاز دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ، او دولتش را برای پیشبرد دفاع از حقوق آزادی مذهب در آمریکا و خارج از کشور هدایت کرده است. زیرا آزادی مذهب یک حق جهانی است که خداوند به مردم اعطا کرده است.»
وی گفت دولت ترامپ متعهد به پیشبرد آزادی مذهبی است و چندین طرح را رهبری میکند.
مطلب دیگر: نوزده سال آزار و شکنجه فالون گونگ؛ جنایات رژیم کمونیست چین هنوز ادامه دارد
برنامههای عملی
مهمترین نتایج این هیئت ، اعلامیه پوتوماک و طرح عملی پوتوماک بود.
پمپئو گفت: «این اعلامیه یک تائیدیه رسمی است که ایالات متحده «آزادی مذهب را جدی می گیرد» که ما با دیگران در سراسر دنیا برای کمک به افرادی که به دلیل مذهبشان مورد حمله قرار گرفتهاند همکاری خواهیم کرد. همچنین از رهبران سراسر دنیا انتظار داریم که آن را اولویت خود قرار دهند.
طرح عملی راهکاری را فراهم میکند که جامعه بینالمللی و دولتها میتوانند برای محافظت از آزادی مذهبی و حفاظت از جوامع مذهبی آسیب پذیر در کشورهای خود اقداماتی بیشتر انجام دهند.
وزارت امور خارجه یک صندوق بینالمللی آزادی مذهب جدیدی را ایجاد کرده است، که یک صندوق مشترک با سایر کشورها است، تا از قربانیان آزار و شکنجه مذاهب حمایت کند.
دولت همچنین یک برنامه ۱۰ روزه ایجاد کرده است که همه کسانی که در صف مقدم آزادی مذهبی در ایالات متحده کار میکنند را گرد هم آورد. این برنامه بر ترویج چندگانگی مذهبی و حفاظت از حقوق اقلیتهای مذهبی تمرکز خواهد کرد.
دولت همچنین در حال آماده شدن برای حمایت ازاجرای طرح پاسخ گویی به خشونت علیه نسل کشی و واکنش به آزار و اذیت است که جوامع از آن رنج می برند.
پمپئو گفت: «در حالیکه به نسل کش داعش در عراق تمرکز کردهایم، امیدواریم که این برنامه به قربانیان بسیاری در نقاط مختلف کمک کند.»
پمپئو با «باورنکردنی» خواندن این هیئت، آن را ستود و افزود که «در کارهایی که انجام دادهایم واقعا ارزشی ماندگار وجود دارد.»
چین از جمله کشورهای نگران کننده
وزارت امور خارجه همچنین چندین اظهار نظر در مورد کشورهای نگران کننده، از جمله چین را منتشر کرد که در آن تعصب یا آزار و اذیت مذهبی ادامه دارد.
بیانیه چین اظهار کرد: «ما عمیقا نگران محدودیتهای قابل توجهی در مورد آزادی مذهبی در چین هستیم و از دولت چین خواستهایم که به حقوق بشر برای همه افراد احترام بگذارد … بسیاری از اعضای گروههای اقلیت مذهبی در چین از جمله اویغورها، هویی و مسلمانان قزاق، بوداییهای تبت، کاتولیکها، پروتستانها و تمرینکنندگان فالونگونگ با سرکوب و تبعیض شدید به دلیل اعتقاداتشان مواجه هستند.»
«ما قویا از دولت چین خواستار حمایت از آزادی مذهبی برای همه افراد و احترام به حقوق بشر همه اعضای گروه های مذهبی با توجه به تعهدات بین المللی چین برای احترام به آزادی مذهب هستیم.»
مطالب دیگر:
رشد اقتصادی ۴.۱ درصدی در آمریکا، سریعترین میزان رشد از سال ۲۰۱۴