Search
Asset 2

دیدار بایدن و پوتین می‌تواند رژیم چین را تحت فشار قرار دهد

پوتین نخستین دیدار جو بایدن و ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در ژنو در حالی برگزار شد که واشنگتن درگیر چالش‌های مربوط به چین، از فناوری
(Saul Loeb/Pool/AFP via Getty Images)

نخستین دیدار جو بایدن و ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در ژنو در حالی برگزار شد که واشنگتن درگیر چالش‌های مربوط به چین است از فناوری گرفته تا تجاوز نظامی و مسائل حقوق بشر.

وو چیا لونگ، اقتصاددان مستقر در تایوان در گفتگو با اپک تایمز گفت «طی هفته گذشته چین در جریان مذاکرات ایالات متحده با گروه هفت، رهبران ناتو و اتحادیه اروپا بیش از پیش مورد توجه قرار گرفت. به همین دلیل، خنثی کردن روسیه برای تمرکز بر رویارویی با چین یک هدف از پیش تعیین شده بود و نشانه‌هایی از پیشرفت وجود داشت.»

بایدن در ۱۶ ژوئن پس از دیدار با پوتین، به خبرنگاران گفت که روسیه توسط چین تحت فشار قرار گرفته است. او در جلسه مطبوعاتی گفت «چین در حال پیشروی است… به‌دنبال تبدیل شدن به قدرتمندترین اقتصاد جهان و برخورداری از بزرگترین و قدرتمندترین ارتش در جهان است.»

بایدن گفت که به موازات آن اقتصاد روسیه در حال جنگیدن است.

بایدن گفت که او به پوتین گفته است که «به وضوح به نفع هیچ کس، نه کشور ما و نه کشور شما، نیست که در شرایط جنگ سرد قرار بگیریم.»

وو چیا لونگ، در ادامه به اپک تایمز گفت «جلسه آنها، با وجود یک رابطه دوجانبه سنگین، یک نشانه مثبت است.»

هفته‌ها پیش، پکن دیپلمات عالی رتبه‌ای به نام یانگ جیچی را به مسکو فرستاده بود، اما پوتین فقط با او تلفنی صحبت کرد.

جزئیات ظریفی در مسائل سیاسی وجود دارد که دارای اهمیت هستند. او گفت چنین رفتارهای به ظاهر متفاوتی نشان می‌دهد که دو کشور به برخی از توافقات رسیده‌اند.

وو گفت، دومین جزئیاتی که باید به آن توجه داشت این بود که پوتین برای یک بار هم که شده وقت شناس بود. با توجه به سابقه رهبر روسیه در دیر حاضر شدن در جلسات، تعجب آور بود. پوتین، آنگلا مرکل آلمانی را در سال ۲۰۱۴ بیش از چهار ساعت منتظر نگه داشت.

او گفت پوتین در دیدار با بایدن، سیگنالی را برای جهان ارسال کرد و او مایل بود این سیگنال را ارسال کند. با تشکیل اجلاس ژنو، به نظر می‌رسید طرف چینی تلاش خود را برای تأیید روابط دوستانه با روسیه افزایش می‌دهد.

همزمان چین تلاش می‌کند، تا روابط خود با روسیه را نزدیک کند.

فقط یک روز قبل از جلسه، یک نماینده چین با سفیر روسیه در چین ملاقات کرد و «توافق کرد که در تماس نزدیک باشد.»

گلوبال تایمز، یک روزنامه تحت کنترل پکن، ادعا کرد که همکاری چین و روسیه «آزمایشات خود را پشت سر گذاشته و به یک منبع مشترک استراتژیک بی‌بدیل تبدیل شده است.»

ژائو لی‌جیان، سخنگوی وزارت امور خارجه چین، در یک کنفرانس مطبوعاتی در روز چهارشنبه، با افتخار گفت که «آسمان، حد و مرز» همکاری چین و روسیه است، و بدون اینکه مستقیماً از کسی نام ببرد از تلاش‌های کارشکنانه برخی در این رابطه انتقاد کرد.

از نظر وو چیا لونگ، واکنش چینی‌ها به نشست ژنو سکوت به نظر می‌رسد، که در تضاد با عصبانیت آنان از انتقادات مطرح شده در گروه هفت است، و انعکاس آن را در درخواست اخیر رهبر چین، شی‌جین‌ پینگ، از مقامات برای «توجه به استراتژی و هنر جنگ روایی» در صحنه جهانی دانست.

اما در مقابل از نظر چن لیانگ چی، محقق موسسه تحقیقات دفاع ملی و امنیتی در تایپه، چنین لحن‌های ملایمی تعجب آور نبوده است.

او به اپک تایمز گفت «در حالی که این نشست گامی مثبت بود، اما هنوز نتیجه گیری خیلی زود است، که تا چه اندازه می‌تواند به کاهش تنش‌های موجود کمک کند.»

برخلاف اجلاس مشابه بین پوتین و دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۸، این بار هیچ کنفرانس مطبوعاتی مشترکی برگزار نشد. در عوض، دو رئیس جمهور جلسات توجیهی جداگانه‌ای برگزار کردند که ابتدا پوتین حضور داشت.

این تحلیلگر می‌گوید «پوتین زیرک است. واضح است که در صورت امتناع او از دیدار، روابط ایالات متحده و روسیه به سمت افول حرکت خواهند کرد.» با این حال، در مورد چندین موضوع کلیدی داغ، پوتین احتیاط کرد و دیدگاه های خود را مبهم گذاشت، از جمله مسئله اویغورها و موضوع تایوان.

مطالب دیگر:

شی جین پینگ به مقامات گفته که برای گسترش برنامه‌های حزب کمونیست چین در جهان «ریاکارانه» رفتار کنند

سناتورها لایحه‌ای برای محافظت از دانشگاه‌های آمریکا در برابر نفوذ رژیم چین پیشنهاد کردند

رژیم چین ادعا می‌کند دانشمندان آزمایشگاه ووهان «باید جایزه نوبل دریافت کنند»

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی