Search
Asset 2

نگرانی‌های امنیتی درباره پیام‌رسان‌های «تیک‌تاک» و «وی‌چت»

پیام‌رسان‌های چینی وی‌چت و تیک‌تاک تهدیدات امنیتی سانسور در چین شبکه‌های اجتماعی شرکت آمازون نهادهای وابسته به حزب کمونیست چین
(Olivier Douliery/AFP via Getty Images)

با افزایش نگرانی‌ها در خصوص تهدیدات امنیتی که از سوی پیام‌رسان‌های چینی مطرح است، دولت آمریکا تصمیم به اعمال ممنوعیت‌های جدید در خصوص برخی از آنان دارد.

پیتر ناوارو، مشاور کاخ سفید، با اشاره به اینکه گسترده‌ترین شکل سانسور در چین، توسط پیام‌رسان‌های چینی وی‌چت و تیک‌تاک صورت می‌گیرد، تصریح کرد که مردم باید بدانند که تمام داده‌های تلفن همراه آنان، توسط نهادهای وابسته به حزب کمونیست چین، با کمک این اپلیکیشن‌ها سرقت می‌شود.

وی افزود این برنامه‌‏ها می‌توانند برای سرقت اطلاعات شخصی و مالی و برای باج گیری و اخاذی استفاده شوند. می‌توان از آنها برای دزدی مالکیت معنوی و اسرار تجاری استفاده کرد.

ناوارو اشاره کرد که پیش از این دولت هند نیز در تصمیمی بی‌سابقه فعالیت ۵۹ اپلیکیشن چینی در این کشور را ممنوع اعلام کرد که در بین آن ها نام تیک تاک و وی چت نیز دیده می‌شود.

اپلکیشن تیک‌تاک مربوط گروه بیتی‌دانس چینی است که در سراسر جهان در حدود یک میلیارد کاربر دارد. با این وجود تیک‌تاک در چین قابل دسترس نیست. تاکنون چندین نهاد آمریکایی نسبت به نزدیکی مالکان این اپلیکیشن به دولت چین و استفاده اطلاعات کاربران در آمریکا توسط این شرکت هشدار داده بودند.

در همین حال، پیام رسان چینی وی‌چت که بیش از یک میلیارد کاربر فعال ماهانه دارد، که عمدتاً در چین هستند، همواره اقدام به سانسور محتوای ارسالی کاربران می‌کند، و اطلاعاتی که با سیاست‌های حزب کمونیست همخوانی نداشته باشد را حذف می‌کند.

اظهارات ناوارو پس از آن منتشر شد که وزیر امور خارجه آمریکا، هفته گذشته اظهار داشت که دولت ترامپ در نظر دارد ممنوعیت شبکه‌های اجتماعی چینی، از جمله تیک‌تاک را اعمال کند. وی در پاسخ به این سوال که آیا آمریکایی‌ها باید این برنامه را بارگیری کنند یا خیر، گفت «فقط اگر می‌خواهید اطلاعات خصوصی خود را در دست حزب کمونیست چین بگذارید، آن را بارگزاری کنید.»

قانونگذاران آمریکایی نیز نگرانی‌هایی مربوط به امنیت ملی را در مورد استفاده از  تیک‌تاک مطرح کرده اند و با استناد به قوانین چینی که شرکت های داخلی را ملزم به «پشتیبانی و همکاری با کارهای اطلاعاتی کنترل شده توسط حزب کمونیست چین می‌کند» نسبت به آن ابراز نگرانی کرده‌اند.

در ماه مارس، دو سناتور جمهوریخواه، در میان افزایش نگرانی‌های مربوط تهدیدات امنیتی ناشی از پیام‌رسان‌های چینی، پیشنهاد ممنوعیت فعالیت تیک‌تاک در آمریکا را مطرح کردند.

شرکت آمازون نیز در دهم ژوئیه از کارمندان خود خواست با توجه به ریسک‌های امنیتی موجود، این اپلیکیشن را از گوشی‌های خود حذف کنند. آمازون اجازه اجرای اپلیکیشن تیک تاک روی گوشی‌هایی که به سرویس ایمیل این شرکت دسترسی دارند را نیز نخواهد داد.

مطالب دیگر:

چگونه ظهور هوآوی با مرگ نورتل، غول مخابراتی کانادا مرتبط است

نفوذ رو به رشد چین در کشور‌‏های دیگر: آفریقا در چنگال چین

جنایات هیتلر و استالین در مقایسه با حزب کمونیست چین

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی