نماینده ویژه سازمان بهداشت جهانی در مورد بیماری کوید-۱۹ رهبران دنیا را ترغیب کرده است تا استفاده از تعطیلی را به عنوان روش اصلی کنترل در مقابله با شیوع ویروس حزب کمونیست چین، که معمولا به عنوان کروناویروس جدید شناخته میشود، متوقف سازند.
دیوید نابارو در ۸ اکتبر در مصاحبهای با مجله The Spectator گفته است که: «ما در سازمان بهداشت جهانی تعطیلیها را به عنوان روشهای اصلی کنترل این ویروس توصیه نمیکنیم … تنها زمانی باور داریم تعطیلی موجه است که برای خرید زمان به منظور سازماندهی و توازن مجدد منابع و حفاظت از کارکنان خسته حوزه بهداشت باشد، اما روی هم رفته ترجیح میدهیم که تعطیلی انجام نشود.»
نابارو به خسارتی که تعطیلی در سطح جهانی به خصوص در میان جوامع فقیرتر ایجاد میکند، اشاره کرده است.
نابارو میگوید:«فقط به آن چه در صنعت توریسم، برای مثال در حوزه دریای کارائیب یا اقیانوس آرام فقط به دلیل تعطیلات نرفتن مردم اتفاق افتاده است، نگاه کنید. به آنچه که به دلیل خراب شدن بازار کشاورزان خرد دنیا، برای آنها اتفاق افتاده است، نگاه کنید. ببینید چه اتفاقی برای سطوح فقیر جامعه در حال وقوع است. به نظر میرسد که باید آمار سوءتغذیه کودکان را حداقل دو برابر در نظر بگیریم، زیرا دیگر در مدرسه به آنها غذایی داده نمیشود و خانوادههای فقیر قادر به تامین آنها نیستند.»
وی افزود:«این در حقیقت یک فاجعه جهانی وحشتناک و هولناک است و از این رو از تمام رهبران جهان استدعا داریم تا: استفاده از تعطیلیها را به عنوان روش کنترل اصلی، متوقف کرده و سیستمهای بهتری را برای این کار توسعه دهند. با یکدیگر همکاری کرده و از همدیگر یاد بگیرند، اما به خاطر داشته باشند که – تعطیلیها فقط یک نتیجه دارد که اصلا نباید آن را دست کم بگیرند و آن نتیجه، فقیرتر کردن مضاعف افراد فقیر است.»
نابارو تنها دانشمندی نیست که با تعطیلیها مخالف کرده است. تعدادی از دانشمندان حوزه پزشکی و سلامت عمومی و پزشکان نیز بیانیه خطیر بارینگتون را امضا کردهاند که بیان میکند که «سیاستهای تعطیلی جاری باعث ایجاد تاثیرات مخرب بر روی سلامت عمومی کوتاهمدت و بلندمدت میشود.»
امضاکنندگان عبارتند از: «دکتر مارتین کالدورف، استاد پزشکی دانشگاه هاروارد، متخصص آمار دادههای پزشکی، اپیدمیولوژیست متخصص در تشخیص و پایش شیوع بیماریهای واگیردار و ارزیابی ایمنی واکسن، دکتر سونترا گوپتا، استاد دانشگاه آکسفورد، اپیدمیولوژیست متخصص در ایمونولوژی، توسعه واکسن و مدلسازی ریاضی بیماریهای واگیردار و دکتر جی بهاتاچاریا، استاد دانشگاه علوم پزشکی استنفورد، پزشک، اپیدمیولوژیست، اقتصاددان حوزه بهداشت و متخصص سیاستهای بهداشت عمومی متمرکز بر بیماریهای واگیردار و جمعیتهای آسیبپذیر.»
در این بیانیه آمده است که “دلسوزانهترین رویکردی که تعادلی بین خطرات و مزایای ایمنی ایجاد میکند، این است که به افرادی که در معرض خطر مرگ حداقلی قرار دارند، اجازه دهند که زندگی خود را به طور عادی ادامه دهند تا از طریق سرایت طبیعی، مصونیت در برابر ویروس در آنها ایجاد شود، در حالی که از کسانی که در معرض خطر بیشتری قرار دارند، محافظت بیشتری شود.»
به استثنای موارد معدود، رهبران دنیا در زمان واکنش به شیوع ویروس، روش رژیم کمونیستی چین را برگزیده و تعطیلیهای بیسابقهای را به جوامع خود تحمیل کردند. کشور سوئد، که تعطیلیای را تحمیل نکرد، برخلاف برخی از مناطق و کشورها، نتیجه نامطلوبی را تجربه نکرد.
در ایالات متحده آمریکا، دونالد ترامپ، تصمیمات مربوط به تعطیلی را به فرمانداران ایالات مختلف واگذار کرد. در نهایت، به جز تعداد انگشتشماری از ایالتها، بقیه به نوعی تصمیم گرفتند تا تعطیلیها را اعمال کنند.
مطالب دیگر:
دانشجویان چینی مجبور به مطالعه تئوریهای کمونیستی رهبر چین
چگونه حزب کمونیست چین با شورشها و خشونتهای اخیر آمریکا مرتبط است
فرانسه: ۶۵ عضو مجمع ملی لایحه توقف برداشت اجباری اعضای بدن را مطرح کردند