Search
Asset 2

پیشینه همکاری گوگل و هوآوی، قبل و بعد از تحریم‌ها

( Fred Dufour/AFP/Getty Images )
( Fred Dufour/AFP/Getty Images )

شرکت هوآوی، پیش از ماه می ۲۰۱۹، در چندین پروژه بزرگ با شرکت گوگل همکاری داشت، اما تحریم‌های دولت آمریکا علیه هوآوی که مبتنی بر دلایل امنیتی است، باعث تعلیق همکاری گوگل و هوآوی شد.

این تحریم‌ها موجب شد جلوی دسترسی گوشی‌های جدید هوآوی به سیستم عامل اندروید ‌گرفته شود و این گوشی‌ها از خدمات محبوبی مانند گوگل پلی استور، جی‌میل، یوتیوب و گوگل مپس و نیز به‌روز رسانی‌های آنها محروم شود.

اکنون تعامل بین این دو شرکت، محدود به جلسات یا تماس‌هایی است که توسط نمایندگان طرفین با لحاظ شرایط تحریم‌ها انجام می‌شود.

پیش از تحریم‌ها، هوآوی و گوگل مشغول توسعه یک بلندگوی هوشمند و مجهز به دستیار صوتی شرکت آمریکایی بودند. قرار بود این پروژه سپتامبر امسال در نمایشگاه فناوری IFA برلین رونمایی شود، که متوقف شد.

همچنین هوآوی و گوگل در زمینه تولید گوشی هوشمند نکسوس P6 نیز با یکدیگر همکاری زیادی داشتند. این همکاری در نهایت منجر به تعامل بیشتر دو شرکت در موارد دیگر، نظیر سازگاری گوشی‌های هوآوی با اندروید اوتو، برنامه تلفن همراه برای اتصال بین گوشی‌های هوشمند و اتومبیل‌ها شد.

اما روابط گوگل با چینی‌ها از سال گذشته و از زمانی تحت کنترل جدی قرار گرفت که رسانه‌ها فاش کردند گوگل در حال تولید یک موتور جستجوی سانسور شده موسوم به « دراگ‌آن‌فلای »، به طور خاص برای مردم چین است. اقدامی که با انتقاد گسترده‌ای از سوی جوامع آزاد و فعالین حقوق بشر روبرو شد. زیرا این موتور جستجو به رژیم چین کمک می‌کرد که بیش از پیش، سیاست‌های سانسور و کنترل شدید اینترنت را پیش ببرد. در نهایت گوگل در تاریخ ۱۶ ژوئیه پایان ناتمام این پروژه را اعلام کرد.

روز ۲۶ ژوئیه، رئیس جمهور آمریکا در یک توئیت بار دیگر به حساسیت‌ها و نگرانی‌های امنیتی خود در خصوص روابط احتمالی گوگل و چین اشاره کرد و ابراز امیدواری کرد که در این خصوص مشکلی وجود نداشته باشد.

ترامپ در ماه می ۲۰۱۹، فرمانی صادر کرد که شرکت‌های آمریکایی را از خرید تجهیزات مخابراتی و فناوری از هر شرکتی که « تهدیدی برای امنیت ملی » باشد، منع می‌کند. متعاقب آن دولت آمریکا هوآوی و هفتاد شرکت وابسته به آن را در لیست سیاه قرار داد. به این شکل، تحریم‌ها بازار آمریکا را از هوآوی گرفت و شرکت‌های آمریکایی را نیز از فروش فناوری‌های پیشرفته به این شرکت منع کرد.

رئیس جمهور آمریکا کمی پیش از آن، ضمن اعلام خبر دیدارش با مدیرعامل گوگل، گفت که مدیرعامل گوگل کاملاً متعهد به همکاری با آمریکا است، نه چین. آمریکا معتقد است هوآوی، امنیت این کشور را به خطر انداخته و برای زیرساخت‌های مخابراتی آمریکا یک تهدید است.

در سال‌های اخیر هوآوی به دلیل جرایم مختلفی که مرتکب شده است و نیز به اتهام فعالیت‌های جاسوسی‌اش در سراسر دنیا، همواره در سرخط رسانه‌ها مطرح بوده است.

تاکنون کشورهای مختلف، نظیر نیوزلند، استرالیا، انگلیس و فرانسه شرکت‌های مخابراتی خود را به دلایل امنیتی از به کارگیری تجهیزات هوآوی برای راه اندازی نسل جدید شبکه‌های تلفن همراه منع کرده‌اند و یا در این خصوص در حال تلاش هستند.

سال گذشته مقامات قضایی آمریکا، مدیر مالی هوآوی و این شرکت را به ۱۳ فقره جرم در زمینه تقلب در امور بانکی و دور زدن تحریم‌هایی که آمریکا علیه دیگر کشورها وضع کرده است، متهم کرد و کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا نیز در گزارشی گفته است که فناوری‌های تجاری چینی ابزار حکومت کمونیست چین برای جاسوسی است.

مطالب دیگر:

بیست سال ایستادگی فالون‌گونگ برابر آزار و شکنجه : عهد و پیمان به وجدان انسانی

کانادا : هشدار درباره خوراندن ماری جوآنا به حیوانات خانگی

می‌خواهید گوشی چینی هوآوی بخرید؟ دست نگه دارید !

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی