Search
Asset 2

چشم‌انداز مذاکرات پیش روی آمریکا و کره شمالی

یک تابلو در نزدیکی سفارت آمریکا در پایتخت ویتنام – ۲۱ فوریه ۲۰۱۹ (Linh Pham/Getty Images)
یک تابلو در نزدیکی سفارت آمریکا در پایتخت ویتنام – ۲۱ فوریه ۲۰۱۹ (Linh Pham/Getty Images)

در حالی که دونالد ترامپ با هدف دیدار با رهبر کره شمالی به هانوی، پایتخت ویتنام رفته است، تحلیل‌گران در مورد نتایج احتمالی این دیدار گمانه‌زنی‌های مختلفی کرده‌اند.

ترامپ روز ۲۴ فوریه، پیش از حرکت به سمت ویتنام، با ارسال توئیت‌هایی در این خصوص، از خلع سلاح هسته‌ای کره شمالی سخن گفت و ابراز امیدواری کرد که پیشرفت بیشتری نسبت به نشست سال گذشته حاصل شود.

وی خاطر نشان کرد که کره شمالی بدون سلاح هسته‌ای، می‌تواند سریعاً به یکی از قدرت‌های بزرگ اقتصادی تبدیل شود و از این نظر پتانسیل رشد زیادی دارد.

ریچارد جانسون، عضو سابق شورای امنیت ملی آمریکا می‌گوید در حالی که کره شمالی اهداف چندگانه‌ای برای دستیابی به آن دارد، ایالات متحده تنها یک هدف اصلی دارد. به عقیده وی هدف ایالات متحده بسیار واضح است و آن رسیدن به این نقطه است که کره شمالی که سلاح هسته‌ای نداشته باشد و تهدیدی برای ایالات متحده و یا همسایگان منطقه‌ای نباشد.

جانسون معتقد است که ممکن است نقطه شروع این مهم نیروگاه هسته‌ای در یانگ‌بیون باشد، جایی که امکانات بسیاری وجود دارد. از جمله راکتور و تأسیسات غنی سازی.

هری کازیانیس، مدیر مطالعات کره می‌گوید که دفاتر ارتباطات سیاسی در پیونگ یانگ و واشنگتن بسیار مهم هستند، زیرا اجازه می‌دهد که هر دو طرف با یکدیگر صحبت کنند. اگر شما توانایی صحبت با یکدیگر در وسط بحران ندارید، این واقعا بد است.

داگ بندو، یکی از اعضای ارشد موسسه کاتو، درباره عقد یک معاهده صلح خوش بین است و فکر می کند که ترامپ در این خصوص موفق شود. به گفته وی ترامپ اعتقاد زیادی به دیپلماسی فرد به فرد، و رو در رو دارد. وی معتقد است که ترامپ از روش‌های سنتی آمریکا عبور می‌کند. کاری که پیش از آن اوباما نمی‌کرد.

ترامپ در توییت دیگری در روز  ۲۲ فوریه، از نقش مثبت چین در راستای مذاکره پیش روی آمریکا و کره شمالی سخن گفت. اما هم‌زمان کارشناسان نسبت به نقش چین تردید دارند.

هری کازیانیس، مدیر مطالعات کره گفت که ایالات متحده با توجه به تحریم‌های کره شمالی، در این زمینه به چین وابسته و نیازمند شده است. حدود ۹۰ درصد صادرات کره شمالی به چین می‌رود. بنابراین اگر چین بخواهد فشار روی کره شمالی از طریق تحریم‌ها را کاهش دهد، می‌تواند مرز خود را با کره شمالی بگشاید.

دکتر ویکتور چا، مشاور ارشد و رئیس مرکز مطالعات استراتژیک و بین المللی CSIS، در این خصوص می‌گوید اگر چین واقعا به حل بحران در کره شمالی علاقمند باشد و اگر برای خلع سلاح هسته‌ای کره شمالی مصمم باشد، می‌تواند برای تحت فشار قرار دادن کره شمالی تمام مناسبات اقتصادی خود را با این کشور قطع کند، و یا می‌تواند یک تضمین امنیتی ایجاد کند و یک چتر هسته‌ای برای کره شمالی ایجاد کند.

به گفته این تحلیلگر «چین می تواند هر یک از این موارد را انجام دهد، اما این کار را نمی‌کند و ترجیح می‌دهد در میانه بیاستد تا بار مسئولیت روی دوش آمریکا بیافتد. اما آمریکا دارای ابزارهایی نیستند که چین در این زمینه در دست دارد.»

وی افزود خلع سلاح هسته‌ای و توسعه اقتصادی کره شمالی، نه تنها می‌تواند صلح را برای چین به ارمغان آورد، بلکه می‌تواند موجب کاهش مشکلات اقتصادی شمال شرقی چین شود.

اما چرا حزب کمونیست چین در روند صلح دخالت نمی‌کند؟ از دید این تحلیلگر امور سیاسی، از نظر چین، یک کره شمالی با اقتصاد پویا، می‌تواند مشکلات اقتصادی چین را واضح‌تر نشان دهد. چیزی که با وجود کره شمالی فقیر امکان پذیر نیست. به همین دلیل است که چین مایل است از رژیم دیکتاتوری کره شمالی حمایت کند.

مطالب دیگر:

نمایش حیرت انگیز و زیبای « شن یون » به تورنتو باز می‌‌‏گردد

اعتراض والدین در تورنتو به برنامه آموزش جنسی به کودکان

حضور گوآیدو در مرزهای بسته شده ونزوئلا برای دریافت کمک‌ها

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی