این مردان آرامش فوق العادهای دارند
شخصیت درونی ما در ظاهر بیرونیمان متجلی میشود و طبق نظر ادبیات کلاسیک برای بهبود هرچیزی، ازرابطه درونی با خودمان گرفته تا ظاهر خارجیمان، اولین کار اصلاح شخصیتمان است.
کتاب ژاپنی «به نام راه شوالیه» که توسط محققی به نام یاماگا سوکو « که از روش کنفوسیوسی قرن ۱۷ پیروی میکرد» برای سامورایی نوشته شد، یکی از بهترین کتابها برای پرورش شخص است. دراین کتاب آمده است که فرد برای بهبود اساسی ظاهر بیرونیاش، اول باید به درون نگاه کند!
خلق و خوی آرام، آرامش ذهن را به دنبال خواهد داشت
سوکو فرمول سادهای برای پالایش انسان ارائه میدهد: خلق و خوی خود را آرام کنید، سپس ذهنتان خود به خود آرام خواهد شد.
او میگوید « از آنجایی که ذهن به خلق و خوی و حالت روحی بستگی دارد، وقتی حالت روحی آرامی دارید، ذهنتان نیز آرام است. وقتی حالت روحی متلاطم و آشفتهای دارید، ذهنتان هم آشفته میشود».
«حالات روحی وذهن دو وضعیت مجزا ازهم یا ضد هم نیستند. خلق و خوی و حالت روحی با تلاطم ذهن همراه است، بنابراین پرورش روحیه، باید پایه و اساس پالایش شخصی و صدای ذهنتان باشد».
هنگامی که مردم دچار استرس میشوند، اغلب نمیتوانند به طور واضح و درست فکر کنند و درنتیجه، این افکار به آنها احساس ناخوشایندی میدهد. طبق نظر سوکو، یک سامورایی یا هر انسانی، باید از وضعیت استرس واضطراب دوری کند.
سوکو در کتابش نوشت « یک مرد در موقعیت مرگ و زندگی، هنگام تمرین روی تیغه تیزبرهنه، هنگام شمشیرزدن و قرارگرفتن درمعرض نیزه، درحال رعایت کردن نظم و انظباط سخت، در مواجهه با مسائل جدی و هنگام تصمیم گیریهای مهم، در همه این موارد نباید در صدا یا ظاهرش اختلال یا آشفتگی ایجاد شود».
در عین حال، داشتن یک شخصیت سخت و مصمم، به این معنی نیست که فرد باید ظاهری عبوس، سرد و ناخوشایند داشته باشد. برعکس، سوکو معتقد است که فرد باید ظاهری انعطاف پذیر، ملایم، آرام وروشی باوقار داشته باشد.
«یک مرد سخاوتمند و بزرگ منش، به طورطبیعی انعطاف پذیر هم هست. انعطاف پذیری وملایمت به معنای عمیق بودن و تحمل کردن است. یعنی فضایل خود را حفظ کنید، با نورتان هرچیزی را پوشش دهید وهیچ چیزخارقالعادهای را به نمایش نگذارید».
«هنگامی که انعطاف پذیری و ملایمت در چهره و ظاهرشما تجلی مییابد، در روابط و تعاملات با افراد دیگر، به صورت یک انسان نجیب دیده میشوید و مانند آفتاب بهاری برکت را به همه عرضه میکنید. این معنای انعطاف پذیری و ملایمت یک انسان جوانمرد است».
ظاهر بیرونی، بازتابی ازاندیشه های درونی است
علامتهایی که در چهرهمان ظاهر میشود، انعکاسی از تفکرات واقعی و احساسات درونی ما است. اصلاح ظاهر بیرونی بدون حل مشکلات ریشهای درونی، به ندرت میتواند انسانها رابرای طولانی مدت فریب دهد!
سوکو نوشت « ظاهرما در اصل مانند ظرفی است که با طبیعت و ذهن ما پر شده است. وقتی افکار ما نادرست است، آن ظاهرمان را تحت تاثیر قرار داده و تظاهراتش در بیرون آشکار میشود. اگر میخواهید ظاهر خود را اصلاح کنید، باید افکار درونیتان را روشن کرده و آنها را اصلاح کنید».
سوکو میگوید که در گذشته، نجیب زادهها اغلب توجه زیادی به اخلاق و ظاهر خارجی داشتند. او گفت در متون قدیم چینی، رفتار کلاسیک به معنای این بود که ظاهریک نجیبزاده آرام به نظر برسد. آرام بودن یعنی عجله نداشتن وعمل کردن به صورت بیسرو صدا و دوراز جنجال و هیاهو.
«از آنجا که ظاهر بیرونیمان تحت تاثیر افکار درونیمان قرار میگیرد، زمانی که اندیشههای درونی خود را اصلاح میکنیم، آن افکار درظاهرمان نیزمنعکس میشود».
البته این رابطه دو طرفه است. یعنی اصلاح ظاهر بیرونی میتواند به بهبود خلق و خو، حالت روحی، افکار و احساسات کمک کند و برعکس بهبود خلق و خو باعث اصلاح ظاهر بیرونی میشود.
او نوشت « ذهنیت کاملا درونی است در حالیکه تعامل فعالیت فیزیکی با افراد شامل نگاه کردن و گوش کردن خارجی است. خارجی و داخلی بر یک اساس بوده و در اصل جدا از هم نیستند.»
«درحالیکه رفتارها خارجی هستند، خلق و خو و احساسات داخلی هستند. وقتی یک اغتشاش خارجی وجود دارد، همیشه یک عامل داخلی مسئول آن است».
رفتارهای مناسب برای هر موقعیت
در عین حال، حالت بیرونیمان همیشه نباید یک شکل باشد. سوکو گفت که دررفتار کلاسیک، هر موقعیت خلق و خو و رفتار مناسب خود را لازم دارد و در مورد رفتار محترمانه با دیگران، یک فرد باید سعی کند که در هر موقعیتی به طور صحیح رفتار کند.
اونوشت درهر موقعیتی که پیش میآید، باید حالت روحی و ظاهری درست داشته باشید. اگر رفتارهای بیرونیتان را کاملا شفاف سازید و آنها را طبق قوانین طبیعی حفظ کنید، کلیدهای تکنیک روانشناختی را نیز به طور طبیعی و آشکاربه دست میآورید .
احترام به دیگران
در عین حال نکته کلیدی، توجه و احترام به دیگران است. سوکو به این موارد با عنوان رفتارهای انسانی اشاره کرده و گفته است که هنگامی که رفتارهای انسانی ازنظر بیرونی درست است، در اصل به خودتان احترام میگذارید.
هنگام توضیح در باره چگونگی به کار بردن این رفتارهای انسانی در شنیدن، گوش کردن و نگاه کردن به دیگران، سوکو میگوید که به دیگران بیاحترامی نکنید.
او گفت «عموما، حسن نیت از قلب افراد میآید و شأن و منزلت آن غیر قابل انکار است».
البته صحبت در مورد رسیدن به یک وضعیت بیحرکت، سادهتر از عمل کردنش است. این اصول مشابه سنتهای قدیم رُم و یونان باستان است. انسانی با یک وضعیت بیحرکت، انسانی خونسرد با رفتار طبیعی جدی، درعین حال آرام وبانشاط بوده وهنگام استرس و سختی میتواند صحیح فکر کند.
سوکو گفت که یک فرد خوب اول باید حس نیازمندی را ازبین ببرد، سپس باید خلق و خوی سخاوتمندی و استواری را در خود پرورش دهد و قادر باشد که فراسوی چیزهای بیشماری رفته و در برابر هرچیزی بیباک بوده و ناامید نشود.
مطالب دیگر:
بیست سال ایستادگی فالونگونگ برابر آزار و شکنجه : عهد و پیمان به وجدان انسانی