چه کسی «آقای دموکراسی» لقب گرفت
لی تِنگهوی، رئیسجمهور پیشین تایوان، در ۳۰ژوئیه۲۰۲۰ در ۹۷سالگی درگذشت. لی نخستین رئیسجمهور تایوان بود که بهطور دموکراتیک در سال ۱۹۹۶ انتخاب شد و در سال ۲۰۰۰ با رعایت محدودیتهای دورهایای که تعیین کرده بود، از این سمت کنارهگیری کرد. این جریان بهطور مؤثری به ۵۵ سال حاکمیت تکحزبی در تایوان خاتمه داد و بدون کودتا یا جنگ داخلی، دموکراسی را معرفی کرد. آن باعث شد لی عنوان «آقای دموکراسی» را در سطح بینالمللی به دست آورد.
بسیاری از مردم نمیدانند لی قبل از عضویت در کومینتانگ در سال ۱۹۷۱، به حزب کمونیست پیوسته بود. او در مصاحبهای با بیبیسی در سال ۲۰۱۴، گفت که سرمایه اثر کارل مارکس را مطالعه کرده بود، اما بعداً فهمید که کمونیسم در حال فریبدادن مردم است. او اظهار کرد: «رابطه بین کارگران و سرمایهداران مطابق توصیف مارکس نبود.» او همچنین گفت که ایدئولوژی کمونیستی فقط بهانهای برای حزب حاکم است تا قدرتش را حفظ کند و مردم را فریب دهد.
لی در یک کنفرانس مطبوعاتی در سال ۲۰۰۵، نسخهای از نه شرح و تفسیر درباره حزب کمونیست را در دست گرفت و گفت که این کتاب به خوانندگانش کمک میکند چهره واقعی و دائماًدرحالتغییر حزب کمونیست چین (که به اختصار حکچ نوشته میشود) را ببینند. او گفت: «وقتی مردم از کارهایی که حکچ انجام داده است، آگاه شوند، افراد بیشتری تمایل پیدا خواهند کرد از حزب خارج شوند. مردم خواهند فهمید که ماندن در حزب کمونیست چین فایدهای ندارد.»
تعداد بیشتر و بیشتری از مردم حکچ را ترک میکنند
در دسامبر۲۰۰۴، اپک تایمز یک صفحه وب را برای خروج از حزب کمونیست چین و دو سازمان فرعی آن، لیگ جوانان کمونیست و پیشگامان جوان، راهاندازی کرد. پس از گذشت بیش از یک دهه، ۳۶۰میلیون عضو فعلی و پیشین، تمایل خود را برای خروج از حکچ و سازمانهای وابسته به آن علناً اظهار کردهاند. طی سالهای اخیر تعداد روزافزونی از مردم در داخل و خارج از چین بهدنبال جداکردن خود از حکچ بودهاند.
نیویورک تایمز در تاریخ ۱۵ژوئیه مقالهای را منتشر کرد با عنوان «ایالات متحده آمریکا ممنوعیت سراسری سفر برای اعضای حزب کمونیست چین را بررسی میکند.» در این مقاله آمده است دولت فعلی در نظر دارد مانع ورود اعضای حزب کمونیست چین و خانوادههای آنها به ایالات متحده شود و به دولت فدرال اجازه دهد ویزای اعضای حکچ و خانوادههای آنها را لغو کند. آنهایی که قبلاً ویزا گرفتهاند، ویزایشان باطل و از آمریکا اخراج میشوند. این طرح احتمالاً فرزندان اعضای حکچ را نیز از حضور در دانشگاههای آمریکا منع میکند.
پس از انتشار این خبر، تعداد جستجوهای گوگل برای «خروج از حکچ» بهسرعت افزایش یافت و سبب موج جدیدی از خروج از حزب کمونیست چین شد.
سخنگوی سرویس جهانی خروج از حزب کمونیست چین در لس آنجلس به وبسایت مینگهویی گفت که روزانه تعداد فزایندهای درخواست از سوی مردم دریافت میکنند که تمایل دارند از حکچ خارج شوند.
برخی از مردم از رژیم کمونیستی بهخاطر پنهانکردن اپیدمی ویروس کرونا عصبانی بودند و میخواستند کنارهگیری کنند. عدهای میگفتند که وقتی در چین زندگی میکردند، رژیم کمونیستی چین آنها را فریب داد. وقتی آنها از حقیقت و بیاعتناییِ حکچ به زندگی انسانی مطلع شدند، شرمنده شدند و میخواستند از همه سازمانهای حکچ خارج شوند.
یکی از داوطلبان در سرویس جهانی خروج از حزب کمونیست چین، گفت: «آنهایی که میخواهند از حزب کمونیست چین خارج شوند، شامل چینیهایی هستند که تازه از چین خارج شدهاند و نیز مهاجرانی که حدود دو دهه در ایالات متحده زندگی کردهاند. آنها میگفتند که پس از ترک حکچ احساس آرامش بیشتری دارند.»
تاریخ احتمالاً فقط خودش را تکرار میکند. در سال ۲۰۰۵ که از واتسلاف هاول، رئیسجمهور پیشین جمهوری چک، درباره جنبش مردم چین برای خروج از حکچ پرسیده شد، او حمایتش را ابراز کرد و گفت: «بهترین سلاح علیه کمونیسم استفاده از زور نیست، بلکه سلاح اخلاق، عقلانیت و دانش است. این مؤثرترین راه برای مقابله با خطر و ایستادگی در برابر حقیقت با شجاعت است.»
آقای هاول شخصیت جلودار انقلاب مخملی در سال ۱۹۸۹ بود که به ۴۱ سال حکومت کمونیستی در چکسلواکی پایان داد. او بارها تحت سیطره کمونیسم به زندان افتاد و درک تجربه شخصی خودش را از حزب کمونیست به دست آورد.
نوشته: مینگهویی
نظرات بیان شده در این مقاله، نظرات نویسنده است و لزوماً منعکس کننده نظرات اپک تایمز نیست.
مطالب دیگر:
بیستویک سال ایستادگی فالونگونگ در برابر آزار و شکنجه: عهد و پیمان به وجدان انسانی
واقعیت کمونیسم در چین: معجونی از فقر، نابرابری و فساد
خواستگاری مردی ۷۶ ساله از عشق ۷۱ ساله خود در خانه سالمندان