Asset 2

چگونه استرس بچه‌ها را در مورد بیماری ناشی از کرونا کاهش دهیم؟

jan-kopriva-l87VWKwEL1g-unsplash

نوشته دکتر م. خسروی

در این دوره قرنطینه ناشی از ویروس کرونا، بچه‌‏ها قطعا سختی‌‏های زیادی را در کنار بزرگترها تجربه می‌‏کنند. چرا که با از دست دادن زندگی معمول و پیش بینی‌‏شده خود، بسیاری از سرگرمی‌‏ها و بازی‌‏های بیرونی و خانوادگی و دوستانه خود را نیز از دست داده‌‏اند.

بنابراین در مواجهه با استرس‌‏ها و نگرانی‌‏های والدین و دیگر اعضای خانواده، سطحی از استرس را تجربه می‌‏کنند که می‌‏تواند وضعیت ذهنی و روانی آن‌‏ها را تهدید کند.

 والدین در این مورد چه می‌‏توانند بکنند؟

  • ابتدا سعی کنید از فرزندانتان بخواهید در مورد نگرانی‌‏های خودشان صحبت کنند و آنها را تشریح کنند. بیان نگرانی خود در کاهش و تخلیه هیجان منفی در آنها تاثیر خوبی دارد و در ضمن شما را متوجه وجود مشکل و جستجوی راه‌‏حلی برای حل آن می‌‏نماید.
  • بچه ها می‌‏خواهند بدانند اگر خود یا یکی از اعضای خانواده کرونا بگیرند چه اتفاقی برای آنها و خانواده خواهد افتاد. از این رو، سطحی از استرس و نگرانی و اضطراب را تجربه می‌‏کنند که ناشی از احساس نا ایمنی در آنها است. برای جبران این حس منفی، نیاز است دقیقا برای آنها بیان کنید که در صورت رخ دادن این اتفاق برای یکی یا همه اعضای خانواده، قرار است شما دقیقا چه اقداماتی انجام دهید.

وی را مطمئن سازید که تنها نخواهد ماند و شما پس انداز کافی برای پرداخت هزینه ها دارید و همچنین مکان‌‏هایی که قرار است درمان در آنجا صورت بگیرید.

حتی راه کارهای درمانی که قرار است انجام دهید را برایشان بازگو کنید تا فرزندان شما آرامش خاطر بگیرند که همه چیز از قبل برنامه ریزی شده است و همه چیز بخوبی پیش خواهد رفت.

  • یکی از دغدغه‌‏های مهم استرس زا در کودکان، تنها ماندن است. به فرزندان خود در این مورد صحبت کنید که در هیچ شرایطی آنها تنها نخواهند ماند و شما در کنار آنها تا زمان خوب شدن خواهید ماند.

اگر سوال کردند در صورتی که همه اعضای خانواده بیمار شوند چه اتفاقی خواهد افتاد، می‌‏توانید بیمارستان، نیروهای داوطلب کمک رساننده و سایر خدمات بهداشتی پزشکی که در محل زندگی شما موجود است را نام ببرید و بچه‌‏ها را مطمئن کنید که بیمارستان، مکانی امن بوده و افرادی که متخصص هستند نهایت سعی خود را در بهبود آنها خواهد کرد.

  • بیاد داشته باشید در کنار صحبت‌‏های شما، بچه‌‏ها طرز صحبت و تن صحبت‌‏های شما، حرکات بدنی و حتی احساسات بروز یافته در چهره شما را بدقت تماشا کرده و تاثیر می‌‏پذیرند. پس آرام بودن و منطقی صحبت کردن شما می‌‏تواند به آنان احساس امنیت و اعتماد به آنچه می‌‏گویید بدهد و در نهایت موجب کاهش استرس در آنها شود.
  • مدت کوتاهی در روز را اختصاص به انجام مدیتیشن و ورزش‌‏های ملایم بدهید تا استرس هم در شما و هم در فرزندانتان کاهش یابد.
  • فراموش نکنید همانطور که زندگی طبیعی آنها و شما در حال حاضر تغییر کرده است، شما نیز قوانین سخت منزل را کمی متفاوت کنید و اجازه دهید آزادی عمل بیشتری در بازی‌‏ها و فعالیت‌‏های بی‌‏خطر خود داشته باشند. نشاط همچون اضطراب سرایت زا است، پس شادی را جایگزین اضطراب سازید.

مطالب دیگر:

 

ویروس «حزب کمونیست چین» چیست و چگونه از آن در امان بمانیم؟

روزنامه‌نگار پیشین اهل چین، مردم چین را ترغیب می‌کند تا از چنگال ح‌ک‌چ رها شوند

نفوذ درحال رشد حزب کمونیست چین و افزایش ناگهانی موارد ویروس کرونا در نیویورک و ایالات متحده آمریکا (قسمت ۲)

اخبار مرتبط

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی