آیا فکر میکنید که برنامهریزی مالی فقط به نظم دادن داراییهای نقدی و یا حساب و کتاب مالیاتها مربوط است؟ یا شاید تصور میکنید که برنامهریزی مالی کاری شبیه برنامهریزی سرمایه گذاری است؟ باید بگوییم که هر دو استنباط تقریبا نادرست است.
یک برنامهریزی مالی صحیح فرآیندی بسیار گسترده است و جنبههای مختلفی از مسائل مالی را در بر میگیرد و انجام آن نقش مهمی در همه امور زندگی بخصوص «کسب و کار» دارد.
«برنامهریزی مالی» تصویری بزرگ و جامع از خود شما، شیوه اداره کسب و کار، شیوه زندگی، نیازهای مالی و همچنین اولویتهایتان است. بدون این رویکرد گسترده، اداره امور مالی همانند تلاش برای دیدن منظره آن سوی پنجره با پردههای نیمه بسته است.
برای این که تصمیم گیریهای درستی در کسب و کار و زندگیمان داشته باشیم، نیاز داریم که تصویر کاملی از همه جوانب امور مالیمان را مشاهده کنیم.
از سرمایهگذاریها، املاک و داراییها گرفته تا بیمه و پسانداز بازنشستگی، مواردی هستند که باید در برنامهریزی مالی تک تک به آنها رسیدگی کنیم.
دستهبندی حوزههای مختلفی که باید در برنامهریزی مالی به آنها توجه کنیم، عبارتند از:
مدیریت مالی: وضعیت مالی فعلی و طرحریزی شده آینده، از قبیل گردش نقدینگی (حد متوسطی از میزان درآمد، میزان مخارج و میزان پسانداز)، بودجه و میزان داراریی خرج در رفتهتان.
مدیریت بیمه و خطر ضرر و زیان: شامل استراتژیهایی برای به حداقل رساندن احتمال مواجهه با ضررهای مالی غیرمنتظره ناشی از مرگ و میر، مشکلات مربوط به سلامتی، خسارت به اموال یا کسب و کار و خطرات دیگر.
برنامهریزی سرمایه گذاری: شامل مدیریت سرمایه گذاریهایتان بر اساس تجربه گذشته، نگرشها، اهداف، میزان تحمل خطر و میزان نیاز به درآمد.
برنامهریزی برای بازنشستگی: شامل برنامهای برای داشتن رفاه مالی پس از پایان اشتغال، مطابقت دادن سبک زندگی بازنشستگی مورد نظرتان با میزان داراییهای بازنشستگی، پساندازهای طرحریزی شده، منابع درآمد مورد انتظار و میزان برگشت سرمایه در سرمایهگذاری.
برنامهریزی مالیاتی: شامل تعهدات مالیاتی فعلی و آیندهتان و طراحی استراتژیهایی برای به حداقل رساندن یا به تعویق انداختن مالیات بر درآمد شخصی و یا کسب و کارتان.
برنامهریزی املاک: شامل سازماندهیهای لازم برای پرداخت هزینهها و تعهدات پس از مرگتان و همچنین تعیین تکلیف ارثیه به وراثتان مطابق با آنچه قانون اجازه میدهد.
دیگر وضعیتهای قانونی: شامل حقوق و تعهدات قانونیتان، از قبیل تعهدات و حقوق متقابل در ازدواج، تعهدات حمایتی نسبت به فرزندان، تعهدات شخص ثالث، تعهدات مربوط به سهامداران، تعهدات مربوط به شریک یا افرادی که به نوعی قراردادی با آنها دارید، اختیارات وکیل و قیمومیت.
حال با شناخت جنبههای مختلف امور مالی، بهترین راه برای برنامهریزی مالی صحیح چیست؟
باید بدانیم که برنامهریزی مالی موضوعی تخصصی و حساس است و بهترین راه برای انجام صحیح آن کمک گرفتن از یک کارشناس است.
کارشناس برنامهریز مالی چگونه میتواند به شما کمک کند؟
کارشناس برنامهریز تصویر کاملی از وضعیت مالی را محاسبه و تحلیل کرده و شما را در مورد چگونگی تصمیم گیری در مورد هر جنبه از امور مالیتان که ممکن است بر سایر زمینههای کلیدی تاثیر بگذارد، راهنمایی میکند.
برای مثال، یک تصمیم سرمایه گذاری ممکن است عواقب مالیاتیای به دنبال داشته باشد که برای برنامهریزی املاکتان زیانآور باشد؛ یا تصمیم برای پساندازی برای تحصیل فرزندتان ممکن است بر زمان و چگونگی نائل شدن به اهداف بازنشستگیتان اثر بگذارد.
برنامهریز مالی میتواند بسیاری از اولویتهای ظاهرا متناقض را بررسی کرده و به شما در تصمیمگیری و انتخاب درست کمک کند. انتخابهایی که در دستیابی به اهداف مالی و زندگیتان، چه در حال و چه در آینده، نقشی حیاتی دارند.
مطالب دیگر:
زمینه دائمی شدن رهبری در چین فراهم شد
بیزینس پلن یا طرح کسب و کار چیست؟