Search
Asset 2

چگونه جرأت‌‏مند شویم

چگونه جرأت‌‏مند شویم
چگونه جرأت‌‏مند شویم
چگونه جرأت‌‏مند شویم
چگونه جرأت‌‏مند شویم

دنیای امروزه می‌‏تواند بسیار متغیر و غیر ‌‏قابل پیش‌‏بینی باشد، و نه ‌‏تنها در سطح جهانی، بلکه در زندگی روزمره نیز ‌‏چنین است. در دنیای کسب و کار و در زندگی شخصی ما، آنچنان فشارهای مختلف وجود دارد که به‌‏راحتی اشخاص می‌‏توانند دکمه‌‏های اعصابمان را فشار دهند. یک رئیس بسیار خرده‌‏گیر، یا همسر‌‏ی سرد و بی‌‏احساس، و فرزند‌‏ی پردردسر یا حتی دوستی غرغرو، ممکن است دکمه‌‏های‌‏ اعصاب‌‏مان را فشار دهند.

بارها جملاتی از مردم شنیده‌‏اید: از دست رئیسم دیوانه شدم، یا “شما بچه‌‏ها دارید منو دیوونه می‌‏کنید!” یا ” وقتی که او همیشه مزاحم کارم می‌‏شود، واقعا متنفر می‌‏شوم.”

در چنین مواقعی، چگونه از خود واکنش نشان می‌‏دهید؟ آیا بی‌‏جرأتی و ترسو بودن را انتخاب می‌‏کنید؟ یا به شیوه پرخاشگرانه و خصمانه برخورد می‌‏کنید؟ یا با جرأت‌‏ورزی و گذشت با آنها ارتباط برقرار می‌‏کنید؟

با توجه به اینکه خشم روش خوبی برای برقراری ارتباط با دیگران نیست، چگونه می‌‏توان به طریق دیگر از حق خود دفاع کرد؟ مطمئنأ دوست ندارید شخص منفعلی باشید که توسط دیگران کنترل می‌‏شود، برای یافتن راه‌‏حل مناسب، لازم است هریک از روش‌‏ها را به‌‏طور دقیق مورد بررسی قرار دهیم.

بی‌‏جرأتی

بی‌‏جرأتی یعنی ترسو بودن، عقب‌‏نشینی و فرار از تضاد و درگیری با شخص متخاصم، این افراد به علت ترس از عدم تایید یا انتقاد توسط دیگران، ترس از قرار گرفتن در موقعیتی که می بایست مصمم و قاطع جواب داد، گرفتار بی‌‏جرأتی می‌‏شوند و فکر می‌‏کنند برای اینکه مودب باشند، لازم است تسلیم خواسته‌‏های دیگران شوند.

برای مثال، زنانی که سالیان طولانی در قبال عصبانیت و توهین‌‏های همسر خود منفعلانه عقب‌‏نشینی می‎‌‏کنند و حتی جرأت نمی‌‏کنند دلایل قانع‌‏کننده خود را مطرح کنند، از شیوه بی‌‏جرأتی برای پایان دادن به درگیری استفاده می‌‏کنند و این رابطه معیوب همچنان ادامه می‌‏یابد.

چگونه جرأت‌‏مند شویم

بسیاری از افراد کم جرات به این خصلت خود به عنوان مشکل مهمی که به طرق مختلف مانع پیشرفت آن‌هاست، می‌نگرند. اساس درمان بی‌‏جرأتی، تغییر در حوزه شناختی و تحول در شیوه عملی زندگی و حیات اجتماعی فرد است؛ یعنی:

۱-باید یاد بگیرید خودتان را دوست بدارید.

۲-برای خود احترام قائل شوید.

۳- ترس‌‏های خود را بشناسید و بطور منطقی به آنها پاسخ دهید.

۴- همدلی، شما می‌‏توانید با خواسته‌‏های افراد دیگر مخالفت بکنید، ولی باید نشان دهید که احساس آنها را درک می‌‏کنید و آن را محترم می‌‏شمارید.

۵- احساسات خود را بطور صریح و واضح به طرف مقابل بیان کنید.

۶- خود را به عنوان فردی مقابله کننده در نظر بگیرید که می‌‏دانید از چه راهبردهایی برای ارتباط با سایر افراد استفاده کنید، از حقوق خود دفاع کنید و جراتمند باشید.

۷- باید بیاموزید اخم‌‏ها و انتقاداتی را که در نتیجه امتناع از پذیرفتن خواسته‌‏های دیگران می‌‏بینید، تحمل کنید.

۸- اگر دیگران شما را وادار به انجام کاری کردند به‌‏جای آن‌‏که عقب‌‏نشینی کنید، قرص و محکم بایستید و به نحوی برخورد کنید که احترام آنان را جلب کنید.

خوشبختانه میزان بی‌‏جراتی برخی از افراد با بالا رفتن سن کاهش می‌یابد.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی