Asset 2

چگونه منطبق بودن با «حقیقت، نیک‌‌‌خواهی و بردباری» می‌‌‌تواند موجب حفظ سلامت در ما شود؟

(Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash)
(Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash)

این روزها، همه ما بخاطر رویارویی با ویروس کرونا، در معرض مطالب مختلفی در رابطه با حفظ سلامت و جلوگیری از ابتلا شدن به این ویروس قرار می‌‌‌‏گیریم. یکی از دوستانم مطلبی دریافت کرده بود که در آن نوشته شده بود بیان کردن و منطبق بودن با درستی و حقیقت، نیک‌‌‌‏خواهی و بردباری می‌‌‌‏تواند در حفظ سلامت در مقابل این ویروس موثر باشد و برای وی سوال شده بود که این مطلب چگونه می تواند زیربنایی علمی داشته باشد؟ از این رو، با توجه به پیش زمینه علمی خود در زمینه روانشناسی، سعی کردم به این سوال پاسخ بدهم.

 ابعاد موثر در بهبودی و سلامت از یک بیماری

ما به عنوان انسان، دارای ابعاد فیزیکی و شخصیتی و روحی هستیم و هر کدام در دیگری می‌‌‌‏توانند تاثیر گذار باشند. از این رو، در درمان‌‌‌‏ بیماری‌‌‌‏ها، بدنبال درمان هر دو جنبه در خود هستیم. در‌‌‌‏واقع، درمان دارویی نمی‌‌‌‏تواند بدون در نظر گرفتن بهبود ویژگی‌‌‌‏های ذهنی و روحی ما تاثیر چندانی داشته باشند چرا که مشکلات روانی به آسانی می‌‌‌‏توانند بر بدن فیزیکی ما و همچنین مشکلات فیزیکی ما نیز بر وضعیت روحی و ذهنی ما اثر بگذارند. از این رو، برای درمان شدن، باید به هر دو جنبه توجه شود.

۱-دارو و درمان‌‌‌‏های پزشکی. مطمئنا یکی از ابعاد بهبودی و حفظ سلامت می‌‌‌‏تواند درمان‌‌‌‏های پزشکی باشد. این نوع درمان‌‌‌‏ها با توجه به باورهای افراد و امکانات موجود در محیط، می‌‌‌‏توانند به صورت استفاده از پزشکی مدرن و بیمارستان‌‌‌‏ها، طب‌‌‌‏ مکمل و گیاهی، و حتی استفاده از ماساژ درمانی و طب سوزنی و…باشد.

۲-درمان‌‌‌‏های روحی. اگر توجه کنیم وقتی به دیدار یک مریض در بیمارستان می‌‌‌‏رویم سعی می‌‌‌‏کنیم اصطلاحا به او روحیه بدهیم؛ یعنی انرژی مثبت (مثبت گویی، مثبت اندیشی، و رفتار توام با مهربانی و مثبت گونه) که به نوعی با “مهربانی و نیکخواهی” مرتبط هستند. دادن امید و تحمل درد به نوعی با “صبر و بردباری” مرتبط است، و پذیرش بیماری به شکل واقع‌‌‌‏بینانه و رویارویی درست با آن، به نوعی با “حقیقت” مرتبط است، و همگی می‌‌‌‏توانند به بهبود بیماری کمک کنند.

پزشکان و درمان گران نیز معتقدند که حفظ روحیه مثبت و برخورد منطقی و درست و خوش بینانه و تحمل درد و رنج با حفظ امید و بهبودی، می تواند در بهبود بیماری افراد تاثیر بسیار زیادی داشته باشد چرا که معمولا پزشکان بعد از تجویز دارو و توصیه‌‌‌‏های لازم دارویی و غذایی، میزان موثر بودن آنها را در بهبود بیمار منوط به حفظ روحیه و مثبت اندیشی و تغییر در رویه زندگی و تفکر بیماران می‌‌‌‏دانند.

از این رو، مطمئنا فردی که بگوید نیکخواهی-حقیقت و بردباری خوب است و این را صرفا ظاهری بگوید و به آن ایمان قلبی و درونی نداشته باشد، نمی‌‌‌‏تواند انتظار تاثیر گذاری آن را داشته باشد. ما زمانی می توانیم انتظار تاثیر گذاری گفته‌‌‌‏های خود را داشته باشیم که بتوانیم به آنها باور داشته باشیم و زمانی که به چیزی باور واقعی داشته باشیم آنها را در افکار، رفتار و گفته‌‌‌‏های خود بکار می‌‌‌‏بریم و زمانی که آنها را بکار ببریم مثبت گو و مهربان و صبور می‌‌‌‏شویم و این خصائص می‌‌‌‏توانند در سلامتی ما موثر باشند.

پژوهش‌‌‌‏های علمی که رابطه مهربانی را با سلامت نشان می‌‌‌‏دهند

درحالی که احساسات سمی ممکن است مشکلات زیادی برای سلامتی فرد ایجاد کند، از طرف دیگر افکار مهربان می‌تواند سلامتی فرد را بهبود بخشد. براساس گزارشی با عنوان «دادن و زندگی کردن»، که در تاریخ ۲۵ژوئیه۲۰۰۳، در مجله ساینس منتشر شد، «بخشش و دادن» در مقایسه با «دریافت کردن» ماده فعالی برای بهبود سلامتی و زندگی طولانی‌تر است. گروهی از محققان دانشگاه میشیگان طی مدت ۵ سال، ۴۲۳ زوج متأهل مسن را دنبال کردند و از هر یک از آنها پرسیدند که چه میزان حمایت و پشتیبانی از همسر، دوستان و نزدیکان خود دریافت کردند یا به آنها دادند. محققان کاهشی ۳۰ الی ۴۲درصدی را در خطر مرگ‌ و میر بین حمایت‌کنندگان یافتند، اما از نظر آماری دریافت حمایت هیچگونه تأثیر مهمی بر مرگ‌ و میر نداشت.

شما وقتی با خود و دیگران نیکخواه و مهربان باشید، درواقع، ناخوداگاه برای حفظ سلامت خود و دیگران تلاش می‌‌‌‏کنید. مطالعه‌‌‌‏ای که توسط موسسه شین سینکلیر در سال ۲۰۱۶  بر روی تعدادی بیمار انجام شده بود نشان داد که نیکخواهی و مهربانی به طور موثری در بهبود بیماران تاثیر دارد. آنان نیکخواهی را به عنوان یک عامل مهم و ضروروی برای مراقبت کیفی بیماران در نظر گرفته بودند. نتایج این پژوهش در نشریه علمی آن لاین Palliat Med  به چاپ رسیده است.

نیکول تورکا از دانشگاه توانت، مطالعاتی در مورد صداقت و راست گویی با شادمانی و سلامت انجام داد. وی مقاله‌‌‌‏ای که حاصل مطالعات اش بود را در نشریه انگلیسی مشاوره و راهنمایی در سال ۲۰۱۸ به چاپ رسانید. وی در این مقاله توضیح داد که تعداد قابل توجه و زیادی از روانشناسان این تفکر فلسفی را دارند که حفظ اخلاقیات در زندگی و داشتن یک زندگی اخلاقی یک شرط ضروری (البته نه کافی) برای خوشحالی واقعی انسانها است. از این رو، می شود گفت از آنجا که یکی از ویژگی‌‌‌‏ها و خصائص مهم اخلاقی، راستگویی و حقیقت گویی است که موجب شادمانی درونی واقعی شود، می تواند روی سلامت ذهن و بدن فرد اثر بگذارد. از جمله تحلیل جالب وی این بود که آنچه باعث انگیزش در انسانها می‌‌‌‏شود، کارهای درستی است که باید انجام شود. از نظر وی، ظاهرا حفظ  تقوای خود، برای دیگران می‌‌‌‏تواند فایده داشته باشد ولی تنها این طور نیست و برای خود فرد نیز فوائد زیادی دارد که مهمترین آن داشتن زندگی توام با شادمانی واقعی است.

در نتیجه، این طور می‌‌‌‏شود گفت که کنترل احساسات و هیجانات منفی با سلامت بدن و روان افراد بسیار مرتبط است و با توجه به مطالب ذکر شده، می توانیم نتیجه بگیریم که ویژگی‌‌‌‏های اخلاقی و انسانی خوب مذکور، می توانند در حفظ سلامت بدن و ذهن و روان ما به نحو چشم گیری موثر باشند.

مطالب دیگر:

نفوذ درحال رشد حزب کمونیست چین و افزایش ناگهانی موارد ویروس کرونا در نیویورک و ایالات متحده آمریکا – قسمت اول

فرزندانتان را با ویژگی‌‌های عمیق اخلاقی تربیت کنید : ۷ سال اول زندگی

انتقاد سنگین به عضویت چین در پانل شورای حقوق بشر سازمان ملل

خطرات وابستگی جهان به چین در زمینۀ دارو و تجهیزات پزشکی

اخبار مرتبط

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی