در نشستی که هفته پیش توسط خانه آزادی برگزار شد، کارشناسان معتقد بودند که حزب کمونیست چین تلاش میکند در رسانههای خارج از چین نیز نفوذ کند و در آنجا هم مانند داخل، تبلیغات خود را گسترش دهد و صداهای مخالف را سرکوب کند.
حمله به رسانههای آزاد و مستقل
در این نشست «جان جکیلک»، تهیهکننده تلویزیون NTD و سردبیر ارشد روزنامه اپٔک تایمز، که هر دو رسانههایی مستقل در خارج از چین هستند، فهرستی طولانی از حملات و مداخلاتی را که متحمل شدهاند را منتشر کرد.
وی گفت: «انواع مختلفی از حملات سایبری را تحمل میکنیم. تقریباً هر هفته مورد حمله قرار میگیریم. هنگامی که در سال ۲۰۰۰ روزنامه اپکتایمز تأسیس شد، تعداد زیادی از مردم داخل چین برای این روزنامه مطلب میفرستادند. تقریباً در عرض یک ماه دستگیر شدند و ده نفر از آنان به مدت ۳ تا ۱۰ سال به حبس محکوم شدند. یکی از آنها به نام یانگ تونگیان، در تاریخ ۷ نوامبر ۲۰۱۷، پس از ۱۲ سال در زندان فوت کرد.»
جان افزود که در خارج از چین، اوباشی که از طرف حکومت چین حمایت میشوند، کارکنان ما را مورد ضرب و شتم قرار میدهند.
وی به مورد «لی یوآن»، مسئول امور فنی روزنامه اپکتایمز اشاره کرد که چطور در سال ۲۰۰۶ توسط سه مرد مورد حمله قرار گرفت. آنها درحالی که به تفنگ و چاقو مسلح بودند به خانه لی در حومه آتلانتا وارد شدند، دستها، پاها و چشمانش را بستند. وی را مورد ضرب و شتم قرار دادند و سه لپتاپ از خانهاش سرقت کردند.
جکیلک همچنین میگوید که در چین، افرادی که برای تماشای کانال ماهوارهای NTD اقدام به نصب دیش میکنند بازداشت میشوند.
شیائو کیانگ، بنیانگذار و سردبیر روزنامه چاینا دیجیتال تایمز، نیز از تجربیات خود در این خصوص و رویاروییاش با یک دیپلمات چینی در سانفرانسیسکو گفت. وی تشریح کرد که چطور تیم تحریریهاش هدف حملات سایبری قرار گرفته است.
در موردی دیگر دو نفر از افرادی که فقط به مدت دو هفته برای این روزنامه کار کرده بودند، شش سال بعد، زمانی که سفری به چین داشتند، از سوی مأموران حزب کمونیست چین مورد بازجویی قرار گرفتند. حتی مادربزرگ یکی از پرسنل این روزنامه به خاطر فعالیت نوهاش در این روزنامه در چین بازجویی شد.
شیائو میگوید: «حکومت چین بیش از هر زمانی دیکتاتوری است، و به سمت تبدیل شدن به یک استبداد دیجیتالی حرکت میکند.» به عقیده وی، این رفتار حکومت چین، در تعارض با جامعه باز و آزاد خارج از چین و در تعارض با ارزشها، نهادها، آزادی مدنی و به معنای بهتر، امنیت ملی جوامع آزاد است.
تاکتیکهای حزب کمونیست برای نفوذ به رسانهها
سارا کوک، تحلیلگر ارشد خانه آزادی، گفت که حزب کمونیست چین از طریق نفوذ به رسانههای خارج از چین در پی سه هدف است:
اولین هدف ایجاد و ارتقای دیدگاهی مثبت نسبت به چین و مقامات آن است. هدف دوم، تشویق به سرمایهگذاری خارجی در چین و گشایش درهای دیگر کشورها به روی سرمایهگذاران چینی است. سومین هدف این است که صدای ضد حکومت به حاشیه رانده شود و یا کاملاً سرکوب کند.
در مورد چینیهایی که خارج از کشور زندگی میکنند، هدف دیگری نیز وجود دارد و آن ایجاد حس ملیگرایی در آنها به جهت پیوستن مجدد تایوان به سرزمین اصلی چین است.
کوک افزود که حزب کمونیست چین دارای چهار تاکتیک مورد استفاده برای پیشبرد این اهداف است:
۱- اقداماتی است که توسط دیپلماتهای چینی، مقامات محلی، نیروهای امنیتی و هماهنگکنندهها صورت میگیرد.
۲- سیاست «هویج و چماق» برای پیشبرد خودسانسوری در رسانهها. (سیاست چماق و هویج به سیاست ارائه تشویق برای رفتار خوب و ارائه تنبیه برای رفتار بد میگویند)
۳- اعمال فشار غیرمستقیم از طریق تبلیغ کنندگان، شرکتهای ماهوارهای و دولتهای خارجی
۴- استفاده از حملات سایبری و حملات فیزیکی
فریب و تطمیع رسانههای غربی
جاش روگین، روزنامه نگار واشنگتن پست، میگوید که عملیات نفوذ حزب کمونیست چین در رسانههای انگلیسی زبان، یک تلاش کاملاً جامع، هماهنگ شده و متحد از داخل و خارج چین است که از طریق تاکتیکهای پنهان پیش برده میشود.
این روزنامهنگار به عنوان مثال شرح میدهد که چطور حزب کمونیست چین، با صحنهسازی و تطمیع، کنگره آمریکا و رسانهها را در خصوص موضوع تبت فریب میدهد. در نتیجه اگر در وب کلمات «تبت، کنگره، چین» را جستجو کنید، بالاترین نتایج جستجویی که ظاهر میشود همگی حاوی این پیام است که «کنگره آمریکا از حکومت چینی در تبت حمایت میکند.»
این روزنامهنگار در نمونهای دیگر میگوید که حزب کمونیست چین مخفیانه به روزنامهنگاران غربی پول میدهد که مقالاتی در طرفداری از این حزب بنویسند.
مطالب دیگر:
مایکل پنس : کاروان مهاجران را سازمانهای چپگرا به راه انداختهاند