Search
Asset 2

چگونگی ابراز علاقه شوهر به همسرش که مبتلا به آلوپسی است

(Illustration - Shutterstock)
(Illustration – Shutterstock)

موی سر بدون شک یکی از مهم­ترین اجزای جلوه­دهنده به ظاهر بانوان است، حال اگر هیچ مویی نداشته باشید چه می ­شود؟ این مسئله دوران کودکی غم­ انگیزی را برای «داگیتا» رقم زد، اما در­ نهایت به اندازه کافی اعتماد به نفس بدست آورد که توانست بدون کلاه گیسی که مدت­ها روی سر می­ گذاشت بیرون برود.

آلوپسی یا ریزش مو به عارضه ­ای گفته می­ شود که طی آن در سیستم ایمنی بدن اختلال ایجاد شده و گلبول­ های سفید بر این باورند که مو یک عنصر بیگانه در بدن بوده و آن را از بین می­ برند.

داکیتا گاسپیر از نه سالگی آلوپسی داشت و طی سال‌‌‏ها برای پنهان کردن رازش از انواع کلاه گیس­ استفاده می­کرد.

هنگامی که برای اولین­ بار جاستین، همسر آینده­ اش را دید، بی آن که فکر کند، از او خوشش آمد.

جاستین که خودش هم مویی بر سرندارد، برای همه درباره اولین باری که با هم با سر طاس بیرون رفتند تعریف می‌‌‏کرد و خودشان را «عقابهای سرسفید » می­نامید.

جاستین در صفحه فیس­بوکش نوشت: «برای اولین­­بار بود همسرم بدون کلاه گیس با من بیرون می­ آمد. سالها قبل از اینکه او را ببینم به آلوپسی مبتلا شده بود. اولین­ باری که عکس­ های بدون کلاه­ گیسش را نشانم داد، به یاد دارم. همچنین اولین­ باری که سر بی‌‌‏مویش را در زندگی واقعی نشانم داد. اولین عکسمان که در آن طاس بود را به خاطر دارم و حالا برای همیشه اولین­ باری که با سر طاس با­هم بیرون رفتیم را به یاد خواهم سپرد.»

واضح است که پیوند میان این زوج مستحکم است و بدون قید و شرط همدیگر را دوست دارند، بنابراین نداشتن مو چیزی نیست که این زوج آن را خیلی جدی بگیرند.

آنها هر دو الهام­بخش کسانی هستند که از بعضی از قسمت­های بدن خود احساس خجالت می‌‌‏کنند. شخصیت افراد مهم­تر از ظاهر بیرونی آنها است.

اعتماد به نفس تازه

داکیتا تنها کسی نبود که تصمیم جسورانه­ای گرفت تا اجازه دهد که مردم درباره آلوپسی او بدانند. «زویی رایت» بیست و یک ساله از بریتانیا پس از سالها کلنجار رفتن با ریزش موی موضعی، تصمیم گرفت تمام موهای سرش را بتراشد.

علائم این عارضه در زویی در اوایل دو سالگی شروع شد. یک بار در دوران ابتدایی پس از آنکه پسری جلوی همه شاگردان کلاس، به قسمت بی موی روی سرش به او خندید، مدت­ ها گریه می­ کرد.

همانطور که آلوپسی در او شدیدتر شد، پنهان نگه­داشتن وضعیتش دشوارتر می­ شد. سرانجام، زویی تصمیم گرفت تمام سرش را بتراشد، حتی اگر این کار باعث تمسخرش شود.

زویی به روزنامه دیلی میل گفت: « احساس کردم تنها راه به دست آوردن قدرت برای غلبه بر این وضعیت مهارناپذیر این بود که کنترل آن را به دست بگیرم، بنابراین به خود گفتم انتخاب من این است، آن را می­ تراشم. »

زویی چند ماه پس از تراشیدن سرش، اعتماد به نفس تازه‌‌‏ای کسب کرد به طوری که ظاهر جدیدش مورد تمجید قرار گرفت.

زویی گفت: « حتی اگر فردا موهایم دوباره رشد کنند، بازهم آن را کوتاه نگه می­ دارم­، چون یاد گرفتم که آن را دوست بدارم و آن را آزادانه نمایان کردم. می­خواهم به افراد دارای آلوپسی کمک کنم، زیرا زمانی که نوجوان بودم آرزو داشتم کسی را برای الگو قرار دادن داشته باشم تا با آن مبارزه کنم. »

گاهی مردم از زویی می­ پرسند که آیا در حال مبارزه با سرطان است. زویی گفت به چنین سوالاتی اهمیتی نمی­ دهد زیرا می­ خواهد « آگاهی در مورد آلوپسی را افزایش دهد، زیرا بسیاری از مردم از اینکه این بیماری چقدر می­تواند روی زندگی این افراد تاثیرگذار باشد آگاهی ندارند. »

لوئیس، مادر زویی نیز با راه اندازی یک انجمن پشتیبانی گروهی با همکاری سازمان آلوپسی بریتانیا تلاش می­ کرد از کودکان و نوجوانانی که در معرض آلوپسی قرار دارند حمایت کند. به گفته زویی، دوستانش نقش مهمی ایفا کردند تا درک کند که همه چیز در ظاهر افراد خلاصه نمی­ شود.

آلوپسی چیست؟

آلوپسی اساسا به معنای ریزش مو است. حدود ۱۴۷ میلیون نفر در سراسر جهان به آلوپسی مبتلا هستند و خطر ابتلا به این عارضه در طول عمر ۲.۱ درصد است.

اگرچه آلوپسی اغلب در دوران کودکی ظاهر می­ شود، اما امکان اینکه افراد در سنین دیگر این عارضه را تجربه کنند نیز وجود دارد. این عارضه در افرادی که آن را دارند متفاوت است. سه نوع عمده ریزش مو وجود دارد که عبارتند از: ریزش موی موضعی روی سر یا سایر نقاط بدن (آلوپسی آره­اتا)، ریزش کامل موی سر (آلوپسیا توتالیس) و ریزش کامل تمام موهای بدن (آلوپسی یونیورسالیس).

طبق تحقیقات بنیاد آلوپسی آره­اتا علائم آلوپسی عبارتند از: نقاط کوچک، گرد یا بیضی شکل ریزش مو روی پوست سر یا دیگر نقاط بدن که مو می­ روید، ریزش مو و رشد دوباره همزمان در نقاط مختلف بدن و ریزش زیاد مو در یک دوره بسیار کوتاه مدت.

ابتلا به انواع آلوپسی ناشی از اختلال سیستم ایمنی بدن است که به فولیکول­های سالم مو حمله می­کند. فولیکول­های مو کوچکتر می­شوند و رشد مو کند می­شود تا اینکه در نهایت کاملا متوقف شود.

افرادی که مبتلا به آلوپسی هستند حتی بعد از یک دوره طولانی چنانکه فولیکولهای مو هنوز زنده باشند ممکن است هنوز بتوانند موهای­­شان را بازسازی کنند. این عارضه همچنین پلیژنریک است، به این معنی که هر دوی والدین باید قبل از اینکه بتوانند آن را به فرزندانشان منتقل کنند بایستی ژنهای خاصی را مشارکت دهند. با این حال، دانشمندان بر این باورند که این عارضه تنها ارثی نیست؛ دیگر عوامل محیطی نیز می­توانند باعث توسعه آن شوند.

در حال حاضر درمانی برای آلوپسی وجود ندارد و دانشمندان هنوز نمی­توانند به طور قطعی بگویند که چه عاملی سیستم ایمنی بدن را تحریک می­ کند تا اشتباهی به سلول­های سالم حمله ­کند. با این حال درمان­ هایی برای افراد مبتلا به این عارضه وجود دارد، مخصوصا برای افرادی که شدت این عارضه در آنها ضعیف­تر است و کمتر از ۵۰ درصد موهای خود را از دست داده ­اند.

مطالب دیگر:

پدر و مادرانی که به مغز کودک شان آسیب می‌‏رسانند

حمایت گسترده نمایندگان مجلس کانادا از فالون دافا ، در آستانه روز ۱۳ می

چرا مردم واکنش این مادر پس از اینکه پسر خشمگینش آینه راهرو را شکست، تحسین می ­کنند

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی