Search
Asset 2

چین، فناوری نظامی روسیه را به سرقت می‌‏برد

پرواز آزمایشی یک جنگنده سوخوی SU-35 پیش از نمایش در نمایشگاه هوایی ژوهای چین در استان گوانگدونگ (Johannes Eisele/AFP/Getty Images)
پرواز آزمایشی یک جنگنده سوخوی SU-35 پیش از نمایش در نمایشگاه هوایی ژوهای چین در استان گوانگدونگ (Johannes Eisele/AFP/Getty Images)

هرچند که چین روسیه را دوست و متحد دیرینه خود می‌داند، اما این دوستی باعث نشده است که از این همسایه شمالی خود دست به سرقت فناوری در زمینه‌هایی نظیر تولید هواپیماهای نظامی و مسافربری، فناوری موشکی و سامانه‌های ضد موشکی نکند.

اخیراً افشای ماجرای جاسوسی و سرقت فناوری جت‌های جنگنده روسی توسط چینی‌ها باعث شده است که پرونده چین در این نوع دست‌درازی‌ها مجدداً برجسته شود.

مهمترین سرقت چین مربوط به سوخو ۲۷ می‌‏شود که حق تولید آن در سال‌های گذشته توسط روسیه به چین فروخته شد. با این حال، روس‌‏ها مدعی هستند که چین برخلاف توافق‌نامه‌های امضا شده اقدام به تقلب از طریق مهندسی معکوس و نیز اصلاح سخت‌افزار اصلی کرده است. نتیجه این اقدام تولید جنگنده چینی J-11 است که در واقع بومی شده جنگنده سوخوی روسی است.

چین اخیرا به کپی کردن هواپیماهای غیرنظامی روسیه نیز متهم شده است. به گزارش روزنامه روسی Vzglyad، شرکت طراحی «اوکی‌بی اتم» روسیه، چینی‌ها را متهم کرده است که در جریان سرمایه‌گذاری مشترک بین این دو کشور، در پروژه جت مسافربری CR929، اقدام به سرقت اطلاعات کرده است. به طوری که چینی‌ها در سال ۲۰۱۶ از طراحی این هواپیما برای تولید یک هواپیمای مسافربری دیگر کاملاً چینی استفاده کرده‌اند.

همچنین در مواردی نیز اخباری مربوط به جاسوسی افرادی با ملیت روسی برای چینی‌ها منتشر شده است.

مطلب دیگر: تأثیر جهانی جنبش مردمی خروج از حزب کمونیست چین

در ژوئن ۲۰۱۲ دو نفر از اساتید دانشگاه فنی بالتیک در دادگاهی واقع در سن‌پترزبورگ به خیانت و فروش اسرار دولتی به چین متهم شدند و به ۱۲ سال زندان محکوم شدند. این دو استاد دانشگاه متهم شدند که اطلاعات مربوط به موشک‌های بالستیک «بولاوا» که توسط زیردریایی‌های روسی استفاده می‌شوند را در ازای دریافت پول به چینی‌ها فروخته‌اند.

گاردین نیز در گزارشی مدعی شد که سرویس امنیتی روسیه (FSB) درحالی یک جاسوس چینی به نام «تون شن‌یان» را دستگیر کرده است که وی به عنوان یک مترجم در حال کسب اطلاعات مربوط به سیستم دفاع ضد موشکی  اس۳۰۰ روسی بوده است.

«روسلان پیوف»، تحلیلگر امور دفاعی و مدیر مرکز تجزیه و تحلیل استراتژی‌ها و فن آوری‌های مسکو، به گاردین گفت که احتمال دارد که پروندۀ جاسوس نامبرده با پروژه شبیه‌سازی اس۳۰۰ روسی توسط چینی‌هاٰ مرتبط باشد. وی گفت در این خصوص نیاز به کسب مدارک بیشتری است.

این در حالی است که اخیراً نشریه نشنال اینترست، گزارش کرده است که چینی‌ها موفق به تولید سامانه دفاع ضد موشکی شبیه S300 کرده‌اند. این سامانه که اچ کیو-۹ نام دارد اولین موشک دوربرد داخلی سطح به هوا چین محسوب می شود.

در موردی دیگر یک انجمن غیرانتفاعی وکلا و روزنامه نگاران مستقر در سن پترزبورگ روسیه به نام «تیم ۲۹»، در وب‌سایت خود مقاله‌ای درباره یک تکنیسین هواپیمایی به نام «دیمیتری رومن» منتشر کرده است ، که در یکی از کارخانه‌های هواپیماسازی سوخو در شهری در شرق روسیه به نام «کامسامولسک بر آمور» مشغول به کار بوده است.

این تکنیسین ۲۷ ساله در اکتبر ۲۰۱۷ در دادگاهی در روسیه به خیانت و افشای اسرار طبقه‌بندی شده در خصوص جنگنده روسی سوخو متهم و به چهار و نیم سال زندان محکوم شد.

مطالب دیگر:

ده‌ها قربانی و صدها مفقود در آتش‌سوزی‌های مرگبار کالیفرنیا

فصل ۲ : شروع کمونیسم اروپا

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی