Search
Asset 2

چین از آمریکا می‌خواهد در ازای همکاری در زمینه تغییرات اقلیمی، خواسته‌هایش را برآورده کند

اقلیمی وانگ ونبین، سخنگوی وزارت خارجه چین، در نشست روزانه دوم نوامبر گفت: «نمی‌شود از یک طرف از چین بخواهید تولید زغال سنگ را کاهش دهد و د
(Christopher Furlong/Getty Images)

با ادامه کنفرانس تغییرات اقلیمی در گلاسکو، پکن از واشنگتن می‌خواهد سیاست‌هایش در قبال چین را تعدیل کند تا در زمینه تغییرات اقلیمی با ایالات‌متحده همکاری کند.

وانگ ونبین، سخنگوی وزارت خارجه چین، در نشست روزانه دوم نوامبر گفت: «نمی‌شود از یک طرف از چین بخواهید تولید زغال سنگ را کاهش دهد و در عین حال شرکت‌های صفحات خورشیدی چینی را تحریم کنید.»

دولت بایدن ماه ژوئن اقدامات مختلفی را برای مقابله با کار اجباری در منطقه غرب شین‌جیانگ چین انجام داد جایی که بیش از یک میلیون اویغور در اردوگاه‌های آن بازداشت هستند. دولت ایالات‌متحده رفتار این رژیم کمونیستی با اویغورها را نسل‌کشی توصیف کرده است.

وزارت کار ایالات متحده پلی‌سیلیکون تولید چین را به «فهرست کالاهای تولیدشده توسط کودکان کار یا زندانیان محکوم به کار اجباری» اضافه کرد. به‌علاوه، وزارت بازرگانی پنج شرکت چینی (از جمله شرکت هوشین‌سیلیکون‌اینداستری که تولیدکننده سیلیکون است) را به فهرست سیاه تجاری خود افزود. در نهایت، وزارت امنیت میهن واردات موادی که پایه سیلیکا دارند و توسط شرکت هوشین و سایر شرکت‌های تابعه آن تولید شده‌اند و هم‌چنین محصولات خارجی را که از تولیدات هوشین به عنوان ماده اولیه استفاده می‌کنند، ممنوع کرد.

صفحات فوتوولتائیک یا صفحات خورشیدی از پلی‌سیلیکون ساخته می‌شوند که محصول تصفیه سیلیس متالوژیک است.

وانگ ونبین اولین مقام حزب کمونیست چین نیست که می‌گوید اگر واشنگتن خواهان همکاری پکن برای مبارزه با تغییرات اقلیمی است باید پذیرای پیامدهای آن باشد.

در ماه سپتامبر، وانگ یی، وزیر امور خارجه چین، به جان کری، نماینده اقلیمی بایدن، گفت: « همکاری اقلیمی چین و ایالات متحده را نمی‌توان از سایر روابط بین این دو کشور متمایز دانست.»

به‌علاوه، وانگ یی به کری گفت واشنگتن باید خواسته‌هایش را تأمین کند و ایالات‌متحده باید «برای بهبود روابط چین و آمریکا اقدامات عملی انجام دهد.»

رسانه‌های دولتی چین نیز همین روایت را دنبال می‌کنند. رسانه دولتی جنگ‌طلب چین، گلوبال تایمز، اول نوامبر در سرمقاله‌ای خود درباره کنفرانس اقلیمی، سیاست ایالات‌متحده در قبال چین را متهم به «شرارت و تکبر» کرد که باعث می‌شود «.چین نتواند در میانه این تنش‌ها، هیچ ظرفیتی برای مذاکره منصفانه بیابد.»

بر اساس این مقاله، این سیاست شامل «حمله به حقوق بشر چین»، «سرکوب شرکت‌های فناوری چینی» و ابراز حمایت از تایوان برای «مهار طلوع چین» است.

چین بزرگترین تولیدکننده و مصرف‌کننده زغال سنگ جهان است که منبع اصلی انتشار گازهای گلخانه‌ای محسوب می‌شود. شی جین پینگ، رهبر چین، سپتامبر ۲۰۲۰ قولی در زمینه محیط زیست داد و اعلام کرد  انتشار دی‌اکسیدکربن چین تا قبل از سال ۲۰۳۰ اوج خود را پشت سر خواهد گذاشت و این کشور تا سال ۲۰۶۰ انتشار گازهای گلخانه‌ای را متوقف خواهد کرد.

شی، که تصمیم گرفته است در کنفرانس اقلیمی گلاسکو شرکت نکند، در بیانیه‌ای کتبی برای این کنفرانس خواستار اقدام قوی‎تر در مورد تغییرات اقلیمی شد. او هیچ تعهد زیست‌محیطی جدیدی نداد.

غیبت شی انتقادهایی را به همراه داشته است. رئیس‌جمهور جو بایدن روز سه‌شنبه در کنفرانسی مطبوعاتی گفت  شی جین‌پینگ با عدم حضور در کنفرانس اقلیمی مرتکب «اشتباه بزرگی» شد.

مطالب دیگر:

ویدئو: چگونه شرکت هوآوی به جاه‌طلبی‌های حزب کمونیست چین کمک می‌کند

رسانه‌ دولتی چین به نقل از یک وکیل پکنی می‌گوید نقض قوانین کووید۱۹ می‌تواند «مجازات اعدام» در پی داشته باشد

پیتر ناوارو در کتاب جدیدش می‌گوید: «این کتاب دونالد ترامپ را به کاخ سفید برمی‌گرداند»

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی