Search
Asset 2

چین جایگاه نخست تولید خاویار جهان را از ایران گرفت

(BEHROUZ MEHRI/AFP via Getty Images)

خاویار اشرافی‌ترین صبحانه جهان و یکی از گران قیمت‌ترین غذاهای جهان محسوب می‌گردد. در حالی که بیش از ۹۰ درصد ذخایر خاویار دنیا در دریای خزر قرار دارد، اکنون خاویار چینی که از سال ۲۰۰۵ به صورت پرورشی تولید می‌شود، توانسته از نظر تولید و صادرات ایران را پشت سر گذاشته و در منوی لاکچری‌ترین رستوران‌های دنیا، مشتریان خود را داشته باشد.

به گزارش بیزینس‌تایمز بخش عظیمی از تولیدات خاویار چین از دریاچه پیکچراسکو که در بین کوه‌های شرق ایالت ژجیانگ قرار دارد تولید و برداشت می‌شود.

در چین شرکتی به نام « کالوگا کوئین » رهبری تولید خاویار را بر عهده دارد. این برند در سال ۲۰۰۵ توسط متخصصانی که در وزارت کشاورزی این کشور کار کرده‌اند ثبت شد.

آمریکا، در طی جنگ تجاری خود با چین، تعرفه‌ای ۲۵ درصدی را به خاویار چینی اعمال کرده است.

یکی از تولیدکنندگان خاویار در چین، سال گذشته ۸۶ تن خاویار تولید کرد که حدود نیمی از این تولید راهیی کشورهای اتحادیه اروپا شد. ۲۰ درصد نیز به آمریکا و ۱۰ درصد هم به روسیه صادر شد.

بسته به نوع گونه‌های خاویاری، هر کیلو خاویار بین ۱۰ هزار یوان (۲۰۰۰ دلار) تا ۱۸۰ هزار یوان (۲۶ هزار دلار) به فروش می‌رود.

ماهی خاویار استروژن گران قیمت‌ترین است که می‌تواند رقمی معادل ۲ میلیون یوآن داشته باشد که معادل قیمت یک خودروی فراری است. طول ماهی خاویار استروژن به چهار متر و وزن آن می‌تواند تا حدود ۳۰۰ کیلوگرم باشد.

امروزه شرکت کالوگاکوئین چین گردش مالی ۲۲۰ میلیون یوآن در سال دارد و مشتری‌های عمده آنها رستوران‌های بسیار بزرگ در جهان از جمله شرکت هواپیمایی لوفت‌هانزا است.

مطالب دیگر:

شیوع ویروس کرونا می‌تواند ۱۰ برابر بیشتر از سارس باشد

به مناسبت سال نوی چینی ۲۰۲۰ : افسانه گل نرگس

محاکمه مدیر مالی هوآوی در کانادا آغاز شد. اما موضوع دادگاه چیست؟

این مرد می‌گوید، همسر مفقود شده‌اش قربانی برداشت اعضای بدن شده است

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی