Search
Asset 2

کاخ سفید: آمریکا به دنبال جنگ سرد با چین نیست

جنگ سرد گوترش معتقد است با وجود تنش‌هایی که بر سر حقوق بشر و حاکمیت دریای چین جنوبی بین این دو کشور وجود دارد، باید در زمینه آب‌وهوا و
جو بایدن، معاون رئیس جمهور وقت آمریکا(سمت راست) و شی جین پینگ نایب رئیس چین در اتاق روزولت در کاخ سفید در واشنگتن در 14 فوریه 2012 صحبت کردند. (Chip Somodevilla/Getty Images)

پس از آن‌که سازمان ملل درباره احتمال جنگ سرد بین ایالات‌متحده و چین ابراز نگرانی کرد، جن ساکی، سخنگوی مطبوعاتی کاخ سفید گفت ایالات‌متحده به دنبال درگیری با چین نیست.

ساکی این مطلب را در پاسخ به آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، مطرح کرد که اخیراً از این دو کشور خواسته بود روابط «تماماً ناکارآمد» خود را ترمیم کنند و «به هر قیمتی» از جنگ سرد اجتناب کنند که می‌تواند به دیگر نقاط جهان آسیب برساند.

گوترش معتقد است با وجود تنش‌هایی که بر سر حقوق بشر و حاکمیت دریای چین جنوبی بین این دو کشور وجود دارد، باید در زمینه آب‌وهوا و واکسیناسیون همکاری داشته باشند و در زمینه‌های تجارت و فناوری وارد مذاکره جدی شوند.

او ۱۸ام سپتامبر در آستانه گردهمایی سالانه کشورهای جهان در سازمان ملل متحد، در مصاحبه‌ای با آسوشیتدپرس گفت: «متأسفانه امروز فقط شاهد تقابل هستیم.» او گفت چنین تقابلی می‌تواند باعث تفرقه در جهان شود زیرا در آن صورت، ایالات متحده و چین «دو مجموعه قانون، دو اینترنت، دو استراتژی و هوش مصنوعی» ایجاد می‌کنند.

ساکی روز دوشنبه گفت «هدف یا سیاست ایالات‌متحده جنگ سرد با چین نیست.»

او در یک کنفرانس مطبوعاتی عادی به خبرنگاران گفت: «رویکرد رئیس‌جمهور و این دولت این است که رابطه ما با چین درگیری نیست، بلکه رقابت است. و بنابراین ما موافق نیستم این رابطه با این ویژگی خوانده شود.»

او گفت: «شاید در مورد برخی روش‌هایی که در جهان به کار می‌برند، اشکالاتی داشته باشیم اما زمینه‌هایی هم هستند که می‌خواهیم به همکاری با یکدیگر ادامه دهیم.»

ساکی گفت بایدن به دنبال جنگ سرد جدیدی با هیچ کشوری در جهان نیست.

او به تماس تلفنی اخیر بایدن با شی‌ جین‌پینگ، رهبر چین، اشاره کرد که در آن بایدن به محافظ‌هایی «برای اطمینان از این‌که رقابت ما منجر به درگیری نخواهد شد» پرداخته بود (بر اساس بیانیه کاخ سفید در آن زمان.)

 ساکی گفت: «این مکالمه‌ صادقانه بود اما مطمئناً پیش‌برنده نبود.»

پکن در یک تماس تلفنی طولانی‌تر نود دقیقه‌ای نشان داد که شی سیاست‌های اخیر ایالات‌متحده را محکوم کرده و آن را باعث تیرگی روابط دوجانبه دانسته و گفت‌وگوهای آتی را منوط به «احترام به منافع اصلی یکدیگر» کرده است. چینی‌ها توضیح بیشتری درباره جزئیات نداده‌اند اما پکن قبلاً فهرستی از خواسته‌هایی را که ایالات متحده باید در ازای همکاری با این رژیم برآورده کند، ارائه کرده است.

وانگ یی، وزیر امور خارجه چین، دوم سپتامبر در جلسه‌ای مجازی به جان کری، نماینده ویژه ایالات‌متحده در امور اقلیمی، گفت: «همکاری آب‌وهوایی چین و ایالات متحده را نمی‌توان از محدوده وسیع‌تر روابط چینی-آمریکایی جدا دانست.» به گفته وانگ، این امر مستلزم آن است که ایالات متحده انتقادات خود را در مورد نحوه برخورد چین با شین‌جیانگ، تبت و هنگ‌کنگ کاهش دهد.

پکن هفته گذشته ایالات‌متحده، انگلیس و استرالیا را متهم کرد که «ذهنیت بی‌حاصل جنگ سرد» را دنبال می‌کنند. این اظهارنظر زمانی مطرح شد که این سه کشور اعلام کردند می‌خواهند یک ائتلاف امنیتی سه جانبه جدید را برای تقویت منطقه‌ای باز و آزاد در هند-آرام تشکیل دهند. ساکی ۱۶ام سپتامبر در جلسه‌ای مطبوعاتی گفت این دولت از «رقابت شدید» استقبال می‌کند اما به دنبال درگیری با چین نیست و افزود: «ما به حفظ یک گفت‌وگوی باز و سطح بالا بین رهبران متعهد هستیم.»

مطالب دیگر:

دیدگاه: عدم تحقیق سازمان بهداشت جهانی درباره داده‌های حذف‌شده از مؤسسه ویروس‌شناسی ووهان (بخش ۱)

پزشکی هشدار داد برداشت اجباری اعضای بدن بدست رژیم چین می‌تواند‌ به کشورهای دیگر نیز تسری پیدا کند

ویدئو: برنامه‌های حزب محافظه کار کانادا در مقابله با چین و بحران اقتصادی

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی