کلاید پرستویتز، کارشناس، نویسنده و اقتصاددان چین میگوید ایالت متحده به خطر روزافزون جاسوسی اطلاعات از سوی حزب کمونیست چین بیتوجه است.
او در گفتگو با اپک تایمز مینویسد: «غفلت ایالت متحده نسبت به… حد و مرزی که چین حاضر است برای رسیدن به اطلاعات از آن بگذرد از جمله مواردی است که در مناسبات بین چین و آمریکا مرا آزار میدهد.»
او سپس به گزارش اخیر درمورد خرید یک مزرعه حوالی پایگاه نیروی هوایی ایالت متحده در داکوتای شمالی توسط یک شرکت چینی اشاره میکند:
«چین اقدام به خرید زمین در نزدیکی پایگاههای آمریکا کرده است. این زمینها به منظور کشت گندم خریداری نشده است. چین اطراف پایگاهها نگهبانی میدهد.»
به گفتۀ پرستویتز، که در دوران ریاست جمهوری ریگان مشاور تجاری بود و در حال حاضر ریاست سازمان راهکار اقتصادی را برعهده دارد، رژیم چین منابع هنگفتی را صرف تلاشهای اطلاعاتی کرده است.
او میگوید: «هفته گذشته رقمی اعلام شد که نشان میدهد چین به نسبت امنیت ارتش، نیروی نظامی و دریایی بیشتر هزینههای خود را صرف امنیت داخلی میکند. تلاشها در راستای امنیت داخلی منجر به گردآوری اطلاعات میشود.»
«چین به میلیونها یا شاید میلیاردها اطلاعات طبقهبندیشده دسترسی پیدا کرده است. پس اسم شما را میداند و کد امنیت اجتماعی شما را در اختیار دارد.»
شرکتهای آمریکایی که زیرمجموعه پکن هستند
پرستویتز در کتاب «دنیای وارونه: آمریکا، چین و جنگ بر سر رهبری جهانی» به چالش دیگر چین اشاره میکند: شرکتهای آمریکایی که زیرمجموعه پکن هستند. او برای نمونه به شرکت اپل اشاره میکند.
در دهه ۹۰، اپل کارخانههای تولیدی خود را از کالیفرنیا به چین منتقل کرد تا از نیروی کار ارزان بهره ببرد. با توجه به این که رژیم چین «زمین رایگان در اختیار آنها میگذاشت، ۲۵ سال معافیت مالیاتی پیشنهاد و تسهیلات را به نصف قیمت ارائه میداد»، این مسئله تعجبی نداشت.
او میگوید درنتیجه «چین میتواند اپل را وسوسه کند تا هر کاری دلش میخواهد انجام دهد. پس اپل تا حدودی از نظر سیاسی تحت تأثیر چین قرار دارد.»
این مسئله باعث محدود شدن قدرت دولت آمریکا روی اپل میشود. «اپل در مواجهه با کنگره یا لابیهای دولت آمریکا خود را به عنوان یک شرکت آمریکایی معرفی میکند اما مقامات رسمی باید به خاطر داشته باشند که این شرکت بیشتر زیرمجموعه پکن است تا واشنگتن.»
سپس او اشاره میکند که نه تنها اپل، بلکه سایر شرکتها (از جمله ژنرال الکتریک ، ژنرال موتور ، بویینگ و سایر تولیدکنندگان مهم) به شدت به چین وابستهاند و «همگی در معرض ادغام با حزب کمونیست چین قرار دارند.»
پرستویتز میگوید: «یکی از قطعات اف_۳۵ [لاکهید مارتین] در چین ساخته میشود. همین موضوع حاکی از نهایت نفوذ محصولات چینی است.»
او در ادامه افزود: «کالیفرنیا و سایر ایالتها به شدت به دنبال تولید پنلهای خورشیدی هستند. پنلهای خورشیدی کجا ساخته میشود؟ در چین.»
افزایش تولید در آمریکا منجر به کاهش وابستگی به چین میشود
پرستویتز برای مقابله با تهدید رژیم چین یک سیاست صنعتی را مطرح میکند که به دنبال افزایش تولید در ایالت متحده و در عین حال کاهش وابستگی به چین است.
او میگوید قانون جدید، که ۲۸۰ میلیارد دلار به شکست مالیاتی و هزینههای تحقیاقاتی اختصاص میدهد تا در جهت تجهیز صنعت داخلی صرف شود، میتواند این نقش را ایفا کند. او اظهار داشت این طرح در مدت کوتاهی «میزان تولید داخلی آمریکا را حداقل دوبرابر (و احتمالا بیشتر از دوبرابر) میکند.»
پرستویتز میگوید همین رویکرد باید در مورد سایر فناوریها مانند ارتباط از راه دور اجرا شود.
«سرمایه ایالت متحده در چین بسیار فعال است. اگر چینیها در مقام دفاع از صنعت یک فناوری خاص برآیند و به دنبال تبلیغ آن باشند، از سرمایه ایالت متحده برای سرمایهگذاری روی این فناوریها در چین استقبال و در این راستا تلاش میکنند.»
او تأکید داشت: «این اتفاق برای ایالت متحده خوب نیست. منفعت ما در این است که این سرمایه صرف فناوری آمریکا شود.»
مطالب دیگر:
بازآرایی بزرگ؛ برنامهای عظیم و بلندمدت با هدف نهایی کاهش جمعیت و فراانسانگرایی
دیدگاه: چرا چین به روسیه پشت نمیکند؟