نادین مائنزا، رئیس کمیسیون آزادی مذهبی بینالمللی آمریکا، طی مصاحبهای در برنامه «تقاطع» تلویزیون اپک گفت که به منظور جلوگیری از بیگاری کارگران در تولید محصولات شرکتهای بزرگ در چین، مردم باید حاضر باشند که هزینه بیشتری برای این کالاها بپردازند.
مائنزا افزود که اگر این شرکتها نتوانند کار خود را با بهرهکشی از کارگران در شینجیانگ چین ادامه دهند، «خرید یک جفت کفش نایکی نیاز به هزینه بیشتری خواهد داشت».
به گفته مائنزا این شرکتها برای رقابت مجدد در بازار باید شیوه تولیدشان را به کلی تغییر دهند.
او گفت: «در آن صورت چین موقعیت کنونی خود برای سود بردن از بازارهای ما با جاری کردن کارگران ارزان به آنها را از دست خواهد داد. ما به عقب نگاه میکنیم و نسل گذشته خود را برای بردهداری سرزنش میکنیم؛ اما هماکنون خودمان برای ذخیره چند دلار بیشتر در خرید یک جفت کفش یا یک کیف یا لباسهای ورزشی اجازه میدهیم بردهداری رخ دهد».
«سادهترین راه برای تغییر این وضعیت این است که مردم آمریکا بگویند «دیگر کافی است» و این امر باعث خواهد شد تا شرکتها سود خود را عملا در پایان بهرهکشی از کارگران ببینند».
او افزود که اگر مردم از خرید کالاهای تولیدشده توسط کارگران اجباری دست بکشند، تمام شرکتها نیاز به یک گواهی خواهند داشت که بگوید دست آنها از این ستمها پاک است؛ زیرا آنها خواهند فهمید که این کار پول بیشتری برایشان در پی خواهد داشت.
مائنزا گفت: «به نظر من آمریکاییها فکرش را هم نمیکنند که ممکن است وسایلی در خانه خود داشته باشند که با بهرهکشی از کارگران ساخته شده باشد. اگر این را میدانستند در خرید خود به سراغ انتخابهای دیگری میرفتند».
بنابراین به عقیده مائنزا مهم است که رسانههای خبری آن چیزی را که واقعا در چین رخ میدهد به صورت کامل پوشش دهند. او امیدوار است که مقالهها و اخبار بیشتری منتشر شود و فرصت توبیخ شرکتهایی در چین به وجود بیاید که از کارگران بیگاری میکشند.
در دسامبر ۲۰۲۱ قانونی اجرا شد که واردات کالاهایی را به آمریکا ممنوع میکرد که در تولید آنها از کارگران اجباری از میان اویغورها، برخی از اقلیتهای قومی و یا اعضای سایر گروههای تحت آزار و اذیت در شینجیانگ بهره گرفته شده بود.
مائنزا گفت: «ما با این شیوه میتوانیم به شرکتهای آمریکایی بگوییم که نمیتوانید برای تولید کالاهایی که در آمریکا به فروش میروند از کارگران اجباری استفاده کنید. این بر خلاف ارزشهای ما و هرگونه معیار حقوق بشر است».
او افزود که این قانون فراحزبی که با عنوان «قانون جلوگیری از بیگاری اویغورها» نیز شناخته میشود، یک فرض قابل رد (یک فرضیه حقوقی بدون هیچ سندی بر خلاف آن) ایجاد میکند مبنی بر اینکه هر کالای تولیدشده در شینجیانگ چین، با استفاده از کارگران اجباری تولید شدهاست. با این حال اگر یک تولیدکننده با شرکتی همکاری کند که از کارگران اجباری بهره نمیگیرد، دولت آمریکا میتواند به آن شرکت مجوز فروش کالاها در خاک آمریکا را بدهد.
مطالب دیگر:
سازمان ملل متحد بهدلیل نفوذ پکن، نقض حقوق بشر چین را نادیده میگیرد
حزب جمهوریخواه به تلاش خود برای پاسخگو کردن رژیم چین بهخاطر همهگیری کرونا ادامه خواهد داد
جان دورهام: دموکراتها برای «نفوذ» به سرورهای کاخ سفید در دوره ترامپ پول پرداخت کردند