مارکو مندسینو، وزیر ایمنی عمومی کانادا در روز ۱۹ می گفت، که دولت کانادا حضور شرکتهای مخابراتی چینی هوآوی و ZTE را در زیرساختهای بی سیم نسل پنجم شبکه تلفن همراه خود منع میکند.
بر اساس دستورالعمل جدید، شرکتهای کانادایی نمیتوانند تجهیزات ساخت این شرکتها را در شبکههای ۵G و ۴G خود مستقر کنند و نیز باید تجهیزاتی را که قبلاً نصب شده را حذف کنند.
وی گفت «بازیگران متخاصم زیادی وجود دارند که آماده بهره برداری از آسیب پذیریهای دفاعی ما هستند.» مندسینو در یک کنفرانس مطبوعاتی در اتاوا گفت که ما باید تلاش خود را مضاعف کنیم. به همین دلیل است که دولت ما یک بررسی امنیتی گسترده و کامل از فناوریهای مخابرات بیسیم ۵G ، از جمله ارائهدهندگان خدماتی که خطر بالایی برای یکپارچگی بخش مخابرات ما دارند، انجام داد.
وی افزود تصمیمی که مدتها منتظر آن بودیم، کانادا را با شرکای اطلاعاتی خود یعنی کشورهای گروه «فایو آیز» که هواوی را ممنوع کردهاند یا اعلام کردهاند تجهیزات آن را که قبلاً توسط اپراتورهای بیسیم داخلی استفاده میشد، حذف کردهاند، هماهنگ میکند. این اتحاد شامل استرالیا، کانادا، نیوزیلند، بریتانیا و ایالات متحده است.
در حالی که کانادا سالها زمان صرف بررسی این موضوع کرد، اپراتورهای بیسیم بزرگ کانادایی برای خرید تجهیزات ۵G به شرکتهای اروپایی اریکسون و نوکیا مراجعه کردهاند.
شرکتهای کانادایی اکنون موظف هستند تا ژوئن ۲۰۲۴ تجهیزات ۵G متعلق به هوآوی یا ZTE و تا دسامبر ۲۰۲۷ تجهیزات ۴G مربوط به آنان را حذف کنند. خرید این تجهیزات از این دو شرکت نیز از سپتامبر ۲۰۲۲ ممنوع خواهد شد.
مندیسینو همچنین اعلام کرد که دولت در کوتاه مدت قوانینی را برای حفاظت از سیستم مخابراتی و زیرساختهای حیاتی کانادا ارائه خواهد کرد.
وزارت نوآوری، علم و توسعه اقتصادی در بیانیهای اعلام کرد که فناوری این دو شرکت چینی نگرانیهای امنیتی جدیدی را ایجاد کرده است که عوامل مخرب میتوانند از آنها سوء استفاده کنند.
در این بیانیه آمده است «در سیستمهای ۵G ، عملکردهای حساس به طور فزایندهای غیرمتمرکز و مجازی میشوند تا تأخیر کاهش یابد و تعداد دستگاههایی که به آنها متصل میشوند نیز بهطور تصاعدی افزایش مییابد».
با توجه به تأثیرات احتمالی آبشاری اقتصادی و امنیتی که نقض زنجیره تأمین ارتباطات از راه دور میتواند ایجاد کند، متحدان اقداماتی را انجام دادهاند تا آنها را قادر سازند تا استقرار محصولات و خدمات هوآوی و ZTE در شبکههای مخابراتی ۵G خود را ممنوع کنند.
نگرانیهایی در مورد ارتباط هوآوی با ارتش چین وجود دارد که این شرکت آن را رد کرده است و منتقدان همچنین به قانون اطلاعات ملی چین اشاره میکنند که نهادهای چینی را ملزم میکند از مجموعه اطلاعات دولتی حمایت کنند.
مقامات ایالات متحده در سال ۲۰۲۰ به وال استریت ژورنال گفتند که هوآوی قادر است به طور مخفیانه از طریق دربهای پشتی به شبکههای بی سیم در سراسر جهان دسترسی داشته باشد و بیش از یک دهه است که این کار را انجام داده است. ادعایی که هواوی آن را رد کرده است.
کانادا تصمیم گیری در مورد اجازه دادن به زیرساخت هواوی در شبکه ۵G خود را به تعویق انداخته بود. ایالات متحده در موارد متعدد علناً هشدار داد که عدم منع کردن این شرکت میتواند بر تمایل واشنگتن برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات تأثیر بگذارد، زیرا ترس به خطر افتادن دادهها وجود خواهد داشت.
چین پس از دستگیری مدیر ارشد مالی هوآوی و دختر بنیانگذار این شرکت، منگ وانژو، در دسامبر ۲۰۱۸، توسط مقامات کانادایی که به دلیل درخواست استرداد وی توسط ایالات متحده انجام شد، یک سری اقدامات تلافی جویانه را علیه کانادا آغاز کرد.
از جمله اقدامات پکن، دستگیری خودسرانه مایکل کووریگ و مایکل اسپاور کاناداییهای مستقر در چین بود. این دو کانادیی در سپتامبر سال گذشته، پس از آزادی منگ، آزاد شدند.
مطالب دیگر:
ترامپ ادعای ارتباط او با روسیه را «یکی از بزرگترین تهمتهای سیاسی تاریخ» خواند
ایلان ماسک: دولت بایدن باید برای تورم کاری کند وگرنه آمریکا به ونزوئلای سوسیالست تبدیل خواهد شد