Search
Asset 2

مائو در برابر خدا: کنترل دولت بر کلیساها در چین تحت رهبری شی

کانادا مائو در برابر خدا حزب کمونیست با باورهای معنوی خصمانه بوده است زیرا این رژیم رسماً ملحد بوده و به طور ایدئولوژیک مخالف هر باور معنوی
کاردینال جوزف ذن، اسقف سابق هنگ کنگ، روز ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۲۰ در یک کلیسا در هنگ‌کنگ نشسته است. وی زمان نوجوانی از اشغال چین توسط کمونیست‌ها فرار کرد و پناهگاهی در هنگ کنگ پیدا کرد، یک سنگر آزادی مذهب که اکنون می‌ترسد که تحت کنترل شدید پکن، از بین برود. (Isaac Lawrence/AFP via Getty Images)

طی میزگردی که روز ۲۶ اکتبر توسط موسسه آزادی مذهبی کاردوس برگزار شد، نتیجه‌گیری شد که سرکوب مسیحیان و سایر گروه‌های مذهبی توسط حزب کمونیست چین در سالهای اخیر شدت یافته است و کانادا نباید در این مورد ساکت کند.

عنوان این نشست که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد «مائو در برابر خدا: کنترل دولت بر کلیساها در چین تحت رهبری شی» بود و تمرکز آن روی آزار و شکنجه مسیحیان، مسلمانان اویغور در شین‌جیانگ، بودایی‌های تبتی و تمرین‌کنندگان روش معنوی فالون گونگ توسط حزب کمونیست چین بود.

رژیم کمونیستی چین در سال‌های اخیر ظلم و ستم در حق مذاهب را افزایش داده است. بندیکت راجرز، عضو هیئت مدیره، بنیانگذار و مدیر اجرایی «دیدبان هنگ‌کنگ» در این جلسه گفت «امروز چین در حال گذر از آن چیزی است که من بدترین سرکوب حقوق بشر از زمان قتل عام تیان‌آن‌من و بدترین حمله به آزادی مذهبی پس از انقلاب فرهنگ است، می‌دانم.»

این نشست همچنین میزبان دیوید مولرونی، سفیر سابق کانادا در چین (۲۰۰۹ تا ۲۰۱۲) بود. وی گفت کانادا باید جسورانه علیه آزار و اذیت مذهبی در چین صحبت کند. «کانادا در مورد آزار و اذیت مذهبی در چین به قدر کافی مصمم نیست.»

وی افزود دولت چین به خاطر سکوت ما رفتار خود را تعدیل نمی‌کند. با زیرکی سکوت ما را با رضایت برابر می‌داند. برخورد خاموش هرگز با حزب کمونیست چین کارساز نیست.

مولرونی گفت که در زمان مأموریت خود در مقام سفیر در چین، شاهد آزار و اذیت مسلمانان و کاتولیک‌‌‌‌‏ها توسط مقامات کمونیست بوده است. وی گفت هنگام بازدید از شین‌جیانگ، منطقه مسلمان‌نشین چین توسط «اراذل و اوباش» مورد تهدید قرار گرفته بود. شین‌جیانگ به وجود اردوگاه‌های کار اجباری، اماکنی که نزدیک به ۲ میلیون مسلمان اویغور و دیگر افراد در آن بازداشت هستند، معروف است.

به عقیده وی، شکل گیری عقاید مادی‌گرایانه در مقامات چینی، آنها را از درک باورهای الهی به عنوان چیزی غیرخرافی ناتوان می‌سازد. «این فقدان عمیق درک و تجربه، که با دهه‌ها تبلیغات ضد مذهبی گسترش یافته است، باعث جهل و عدم تحمل، حتی ترس از باورهای الهی شده است.»

راجرز نیز گفت حزب کمونیست با باورهای معنوی خصمانه بوده است زیرا این رژیم رسماً ملحد بوده و به طور ایدئولوژیک مخالف هر باور معنوی است. وی گفت دولت مستبد، همچنین نسبت به هر چیزی که قادر به کنترل آن نباشد، خصوصاً تجمع گروه‌های زیادی از مردم عصبی است.

بندیکت نیز افزود که همه گیری کووید۱۹،  منجر به بیداری وجدان در میان عموم مردم در خصوص چین شده است.

مجری برنامه، دیوید سوئیت، که یک نماینده محافظه کار و مدافع جدی حقوق بشر است نیز گفت وقتی ما برای آزادی مذهب می‌جنگیم، نه تنها برای اردوگاه خود می جنگیم، بلکه در همه زمان‌ها و برای همه می‌جنگیم.

در تاریخ ۲۷ اکتبر، فرانسوافیلیپ شامپین، وزیر امور خارجه کانادا با اشاره به موارد آزار و اذیت مذهبی در کشورهایی مانند چین و کره شمالی، روز جهانی آزادی مذهب را گرامی داشت و گفت که شناختن حق مردم برای انجام آزادانه باور معنوی خود مهم است.

مطالب دیگر:

به چین بگویید، ما را به خیر تو امید نیست، شر مَرسان !

مایکروسافت و دیگر غول‌های آی‌تی، از بایدن حمایت می‌کنند

بررسی رسوایی ایمیل‌های خانواده بایدن، در سنای ایالات متحده: ایمیل‌‌‌‌‏ها معتبرند

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی