بر اساس گزارش صندوق جهانی حیات وحش، حدود ۶۰ درصد از حیوانات، از جمله پستانداران، ماهیها، پرندگان و خزندگان روی این سیاره از سال ۱۹۷۰ تاکنون از بین رفتهاند.
«گزارش جهانی زندگی ۲۰۱۸» که به طور مشترک توسط صندوق جهانی حیات وحش (WWF) و انجمن جانورشناسی لندن (ZSL) تألیف شده است میگوید که نابودی و تخریب زیستگاههای جانوران، آلودگی و تخریب خاک، شکار و صید بیش حد باعث کاهش ۶۰ درصدی جمعیت گونههای مختلف جانوری شده است.
این گزارش هشدار میدهد که زندگی بشر وابستگی کامل به یک شبکه پیچیده گونههای مختلف جانوری دارد و هر چه انسان در این شبکه اخلال ایجاد کند، احتمال فروپاشی این شبکه بیشتر است و در نتیجه انسان در حال قطع کردن رشتهها و بندهایی است که ایمنی حیاتش را تأمین کرده است.
«مایک بارت»، مدیر اجرایی علم و حفاظت صندوق جهانی حیات وحش به گاردین گفت: «انگار که ما در حالت خواب در حال حرکت به سمت لبه صخره هستیم.» وی افزود: «اگر جمعیت انسانی ۶۰ درصد کاهش یابد، این به معنی تخلیه آمریکای شمالی، آمریکای جنوبی، آفریقا، اروپا، چین و اقیانوسیه از انسان خواهد بود. این مقیاس چیزی است که ما در مورد جانوران انجام دادهایم.»
به گفته مایک «این اتفاق به مراتب بدتر از آن است که صرفاً شگفتیهای طبیعت را از دست داده باشیم. این چیزی به شدت غم انگیز است. چیزی است که در حال تهدید کردن آینده انسان است. طبیعت برای آن نیست که بگوییم داشتنش خوب و لذت بخش است. طبیعت یک سیستم پشتیبانی برای زندگی و حیات ما است.»
صندوق جهانی حیات وحش و سازمانهای مختلف دیگر با جمعآوری گزارشهای مختلف مربوط به دوره زمانی سال ۱۹۹۸ تاکنون و تألیف آنها، نسخه ۲۰ سالهای شامل اطلاعاتی در مورد چشم انداز تاثیرات انسانی در سیاره زمین ارائه کردهاند.
مطالب دیگر:
چگونه پکن رسانههای خارج از چین را کنترل میکند