Search
Asset 2

کاوشگر هند با موفقیت در مدار ماه قرار گرفت

(Arun Sankar/AFP/Getty Images )
(Arun Sankar/AFP/Getty Images )

سازمان تحقیقات فضایی هند ( ایسرو ) اعلام کرد که کاوشگر این کشور موسوم به « چاندرایان ۲ » پس از حدود یک ماه از ترک زمین، با موفقیت در مدار کره ماه قرار گرفته است. چاندرایان ۲ که در زبان سانسکریت به معنی پیک ماه است در اواسط ماه ژوئیه به فضا پرتاب ‌شد.

در صورت موفقیت نهایی این پروژه، هند چهارمین کشوری خواهد بود که روی سطح ماه پا می‌گذارد. پیش از این آمریکا، روسیه و چین موفق به انجام این امر شده‌اند.

بر اساس اعلام ایسرو، این ماهواره چند بار به دور مدار کره ماه خواهد چرخید و سپس به سطح ماه نزدیک شده و در قطب جنوبی آن فرود خواهد آمد. چاندرایان چرخش دور ماه را در مدارهای نزدیک‌تر به سطح ماه ادامه خواهد داد تا به مسافت حدود ۱۰۰ کیلومتر (۶۲ مایل) از سطح ماه برسد.

چندرایان ۲ شامل یک ماهواره، کاوشگر به نام « ویکرام » و یک ربات محترک ( لندر ) است.

طبق برنامه در هفتم سپتامبر، لندر جدا می‌شود و سعی در فرود آمدن روی سطح نسبتاً مسطح بین دو دهانه آتشفشانی در قطب جنوب ماه می‌کند. منطقه ای که قبلاً هیچ گاه برای فرود روی آن تلاش نشده است.

پیش از این « کیلاساوادیوو سیوان »، رئیس سازمان تحقیقات فضایی هند در هنگام پرتاب گفت « ۱۵ دقیقه آخر، که فرود روی سطح ماه است، برای ما لحظاتی دلهره‌آور خواهد بود. »

رئیس سازمان تحقیقات فضایی هند در این خصوص گفت: « جهان منتظر اطلاعات ما است. ». وی به رسانه ها گفت « ما می‌خواهیم برای اولین بار به قطب جنوب ماه برویم. ناسا قبلاً پروژه وجود یک نوع زیستگاه انسانی را در قطب جنوب اعلام کرده است. بنابراین این امر به برنامه ای که مربوط به بشریت است، می‌‏پردازد. »

سیوان از بودجه حدود ۱۴۰ میلیون دلاری این پروژه خبر داد. نیمه تاریک کره ماه هیچگاه بطور مستقیم روبروی زمین قرار نگرفته، بنابراین ارتباط رادیویی مستقیم با زمین از این مکان امکان‌پذیر نیست.

کاوشگر هند مجهز به تجهیزات بررسی یخ زیر سطح ماه، دو طیف سنج برای مطالعه مواد معدنی، بررسی جو خارج ماه و یک دوربین برای زمین شناسی است.

پیش از این فضاپیمای چاندرایان ۱، توسط هند به سمت ماه پرتاب شده بود و در مدار ماه قرار گرفت اما موفق به فرود روی سطح آن نشد. این فضاپیما مأموریت کشف ملکول‌ها آب در سطح این قمر را به عهده داشت.

مقامات فضایی هند اعلام کرده‌اند که این کشور قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ یک ایستگاه فضایی مستقل ایجاد کند. در حال حاضر تنها ایستگاه فضایی موجود برای فضانوردان، ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) است که به طور مشترک توسط چندین کشور اداره می‌شود.

در سال ۲۰۱۷، هند به رکورد خیره کننده پرتاب ۱۰۴ ماهواره به طور همزمان دست یافت.

مطالب دیگر:

تغییر سرنوشت : در اوج بیماری روش منحصر به فردی را برای سلامتی یافتم

دولت آمریکا از چین خواست اشتباه سرکوب تیان‌آن‌من را تکرار نکند

یک فعال اجتماعی می‌گوید که چگونه پورنوگرافی جوامع را نابود می‌کند

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی