سرانجام پس طی سفری ۴۲ ساله کاوشگر «وویجر۲» وارد فضای بین ستارهای شد. جایی که پیش از آن فقط همزادش یعنی وویجر۱ توانست در آن گام بگذارد.
وویجر۲ در تابستان ۱۹۷۷ همراه با دوقلوی خود یعنی وویجر۱ به فضا پرتاب شد. به گزارش ناسا این دو فضاپیما با مأموریتهایی متفاوت پس از گذشت چند دهه به فضای بین ستارهای رسیدند. وویجر۱ در سال ۲۰۱۲ وارد این فضا شد و وویجر۲ هم اکنون به این قلمرو دست یافته است.
وویجر۲ در طول سفر خود از مشتری، زحل، اورانوس و نپتون بازدید کرد و موفق به کشف ۱۶ قمر و نیز پدیدههایی خاص شد و اکنون در فضای بین ستارهها درحال ارسال اطلاعاتی است که تاکنون دانشمندان موفق به کسب آنها نشده بودند.
اکنون این کاوشگر ۱۸ میلیارد کیلومتر از زمین فاصله دارد. در این فاصله ۱۶ ساعت و نیم طول میکشد که اطلاعات به زمین برسد.
نیکولا فاکس، از دانشمندان ناسا میگوید: «مطالعات ما از خورشید آغاز شده و تا جایی گسترش مییابد که در قلمرو بادهای خورشیدی (ذرات خورشیدی) است. ورای آن را اکنون وویجر۲ به ما ارائه میدهد که به ما چشماندازی بیسابقه از قلمرویی ناشناخته ارائه میدهد.»
وویجر ۱ و ۲ هردو حامل یادبودهایی باارزش و طلایی از سیاره زمین هستند. یادبودهایی که شامل تصاویر، اصوات و پیامهایی از زمین است به مقصدی ورای این سیاره خاکی.
ویجر۲، برای رسیدن به فضای بین ستارهای از لایۀ هلیوسفر عبور کرده و به فضای هلیوپاس رسیده است. هلیوسفر فضایی است تحت سیطره ذرات خورشیدی (بادهای خورشیدی) که شامل ذراتی است که از خورشید پرتاب میشوند و به بیان دیگر ناحیهای است که کل منظومه شمسی، بادهای خورشیدی وتمام میدان مغناطیسی خورشیدی را در بر گرفته است. از این منطقه به بعد فضای بین ستارهای و ورای منظومه شمسی آغاز میشود. دانشمندان هلیوپاس را نقطه شروع فضای میانستارهای در نظر میگیرند.
دانشمندان ناسا ورود وویجر۲ به این ناحیه را از طریق تحلیل نتایج آزمایش پلاسما و جریان الکتریکی مربوط به آن، روی بدنه فضاپیما نتیجه گیری کردهاند. آنها متوجه شدند که اندازه گیریها به صفر رسیده است، و این نشاندهنده فقدان بادهای خورشیدی و بنابراین ورود به منطقه جدید فضا است.
جان ریچاردسون، یکی از دانشمندان ناسا می گوید که «کار روی وویجر۲ مثل یک اکتشاف جدید است. گرچه پیش از این وویجر۱ نیز از هلیوپاس عبور کرده بود، اما وویجر۲ مکان و زمان کاملاً متفاوتی را تجربه میکند. ضمناً وویجر۱ اطلاعات مربوط به پلاسما را نیز نداشت. بنابراین ما چیزهایی را مشاهده می کنیم که هیچکس پیش از آن ندیده بود.»
مطالب دیگر:
شبح کمونیسم در حال حمکرانی بر جهان ما، فصل ۳ : کشتار گسترده در شرق
منع همکاری با شرکت چینی « هوآوی » در انگلیس، نیوزلند و استرالیا