انس کانتر، بازیکن بسکتبال اِنبیاِی بوستون سلتیکس، شانزدهم نوامبر پکن را بهخاطر کشتار زندانیان عقیدتی در مقیاس صنعتی برای دستیابی به اعضای بدنشان مورد انتقاد قرار داد و مبارزات در صفحات اجتماعیاش علیه این رژیم را به دلیل نقض گسترده حقوق بشر تشدید کرد.
این بازیکن ترکیهای در پستی در حساب توییتر، فیسبوک و اینستاگرام خود نوشت: «کشتار برای اعضای بدن را متوقف کنید. این جنایت علیه بشریت است.»
کانتر در این پستها، عکسی از یک جفت کفش ورزشی سفارشی نیز به اشتراک گذاشت که همان پیام را منتقل میکند. روی این کفش ورزشی، پزشکی با لباسی آبی با اندامی در دست به تصویر کشیده شده است که هنوز از آن خون میچکید. روی پنجه کفش، تصویر یک کبد، کلیه و قلب کشیده شده است. هر عضو برچسب قیمت دارد. کفش با لکههای خون رنگآمیزی شده است.
شعاری با حروف درشت روی یک طرف کفش کشیده شده است: «برداشت اعضای بدن در چین را متوقف کنید.»
اولین بار در سال ۲۰۰۶، گزارشهای مفصلی درباره برداشت اعضای بدن زندانیان زنده و فروش آنها در بازار پیوند عضو منتشر شد. در همان سال، چندین افشاگر به ایپکتایمز مراجعه کردند و به تشریح این عمل غیرقانونی پرداختند.
در سال ۲۰۱۹، دادگاهی مردمی در لندن پس از یک سال تحقیق، این ادعاهای سابقهدار را تأیید کرد. این دادگاه پیبرد که سالها است که پکن اقدام به برداشت اجباری اعضای بدن «در مقیاس قابلتوجهی» کرده است و همچنان به این کار ادامه میدهد. به گفته این دادگاه، منبع اصلی این اندامها تمرینکنندگان روش معنوی فالونگونگ هستند که از سال ۱۹۹۹ بهطرز وحشیانهای مورد آزار و شکنجه قرار گرفتهاند.
فالون گونگ یا همان فالون دافا، روشی معنوی شامل تمرینات مدیتیشن، و آموزههای معنوی مبتنی بر اصول حقیقت، نیکخواهی و بردباری است که نزدیک به ۲۲ سال است توسط حزب کمونیست چین تحت آزار و شکنجه بیرحمانه قرارگرفته است.
برخی از کارشناسان پزشکی معتقدند ترس از انتقام اقتصادی تا حدی باعث شده است جامعه پزشکی و بینالمللی چشمشان را روی این تخلفها ببندند.
ولدون گیلکریز، متخصص گوارش در دانشگاه یوتا، میگوید زمانیکه سعی کرد در مورد حکم این دادگاه با دانشجویان پزشکی خود صحبت کند، با ابراز نگرانی مدیران مواجه شد زیرا می ترسیدند چنین صحبتهایی علیه چین، جریان دانشجویان بینالمللی به این دانشگاه را متوقف کند. گیلکریز در ماه سپتامبر به اپکتایمز گفت: «قطعاً در سطح فردی ازتان حمایت میشود، اما بهمحض آنکه بخواهید آن را به سطح مؤسسه ارتقا دهید، با سکوتی کرکننده مواجه میشوید.»
شرکتهای آمریکایی نیز از اظهارنظر درباره مسائل حقوق بشر در چین امتناع میورزند. کوکاکولا، اِیربیاِنبی، پروکتر اند گمبل و ویزا که از حامیان اصلی آمریکایی بازیهای المپیک ۲۰۲۲ پکن هستند، از گفتن اینکه آیا از فشار قانونگذاران آمریکا در ژوئیه امسال برای انتقال المپیک به مکان دیگری حمایت میکنند یا خیر، امتناع میکنند.
مطالب دیگر:
حزب جمهوریخواه ایالت وایومینگ به لغو عضویت چنی در این حزب رأی داد
دیدگاه: چه زمانی آمریکا خواهد فهمید که حزب کمونیست چین به حرف او گوش نخواهد کرد
بایدن و شی اولین نشست مجازی خود را با اظهارات دوستانه برگزار کردند