برخی دانشمندان معتقدند که تایتان، قمر سیاره زحل، میتواند به عنوان محلی برای زندگی در ورای کره زمین در نظر گرفته شود. تحقیقات جدید نشان داده است که در سطح این سیاره مانند زمین بارش باران روی میدهد. بارانی که البته آب نیست.
«راجانی دینگرا» دانشجوی دکترای دانشگاه آیداهو و همکارانش با تجزیه و تحلیلِ عکسی از تایتان، متوجه بارش باران بر قسمت قطب شمالی سطح این قمر سیاره زحل شدند که نشان دهنده آغاز تابستان در این قمر دارد. این باران آب نبود، متان بود.
این عکس در تاریخ ۷ ژوئن ۲۰۱۶، توسط فضاپیمای کاسینی، زمانی که هنوز زنده بود، گرفته شد. به گفته این محقق در تصاویر منطقهای دیده میشود که به صورت خیس دیده میشود؛ به طوری که نور خورشید را منعکس میکند. مساحت این ناحیه بیش از ۴۶ مایل مربع است که در واقع حدود نصف مساحت دریچه گریت لیکس در آمریکا است.
در قیاس با چهار فصل زمین، یک فصل در تایتان معادل هفت سال در کره زمین است.
به گفته ناسا، در سپتامبر ۲۰۱۸، طوفانهای گرد و غبار زیادی در تایتان مشاهده شد که گفته شد در نزدیکی مناطق استوایی تیتان رخ داده است.
سباستین رودریگز به نشریه خبری ناسا گفته است که «تیتان یک قمر بسیار فعال است. ما پیش از این درباره زمین شناسی و چرخه هیدروکربنروی این قمر اطلاع داشتیم و اکنون میتوانیم چرخه گرد و غبار فعال روی این قمر را نیز به مطالعاتمان اضافه کنیم و آن را با زمین و مریخ قیاس کنیم.»
مطالعات ماهیت آلی این گرد و غبارها و طوفانهای مربوط به آن میتواند اطلاعات مفیدی درباره تایتان به دانشمندان ارائه کند.
مطالب دیگر:
درسهایی که میتوان از هنرهای نمایشی شنیون آموخت