دانشمندان ناسا از کشف یک سیاره فراخورشیدی مشابه به زمین خبر دادند. این سیاره توسط بررسی اطلاعات ارسالی تلسکوپ کپلر کشف شده است. این تلسکوپ در سال ۲۰۱۸ از کار افتاد؛ اما دانشمندان اکنون مشغول بررسی دادههای پیشین به دست آمده توسط آن هستند.
سیاره جدید کشف شده در فاصله ۳۰۰ سال نوری از زمین قرار گرفته است و به گفته مقامات ناسا در میان هزاران سیاره فراخورشیدی کشف شده توسط کپلر بیشترین شباهت را از نظر ابعاد و متوسط دما به زمین دارد. دانشمندان نام این سیاره را « کپلر ۱۶۴۹ سی » نام نهادهاند.
از طرف دیگر این سیاره در محدوده قابل سکونت ستاره خود قرار گرفته است. ناحیه ای که امکان وجود آب به شکل مایع در سطح سیاره وجود دارد.
این سیاره جدید اندکی از زمین بزرگتر است و میزان نوری که از ستاره میزبان خود دریافت میکند ۷۵ درصد مقدار نور دریافتی زمین از خورشید است و از نظر دمایی در سطحی تقریبا برابر با زمین قرار میگیرد.
این سیاره فراخورشیدی گرچه به خاطر مشخصاتش بسیار امیدبخش به نظر میآید؛ اما کشف آن لزوما به معنای پیدا شدن زمین دوم نیست.
کپلر ۱۶۴۹سی، در مدار پیرامونی یک کوتوله سرخ قرار دارد. ستارهای که به گفته ناسا به خاطر زبانههای آتشی که در سطحش وجود دارد محیط سیاره کشف شده را به فضایی چالشبرانگیز برای زندگی بدل میکند.
تیم تحقیقات بین المللی که این سیاره فراخورشیدی را کشف کرده مقالهای را در نشریه اخترشناسی آمریکا در این رابطه منتشر کرد.
اندرو وندربرگ مولف ارشد این مقاله از دانشگاه تگزاس آستن در این باره گفت « از آنجا که ستارههای کوتوله سرخ در هر نقطهای پیرامون کهکشان راه شیری پیدا میشوند و به خاطر وجود سیارات کوچک و احتمالا قابل سکونت صخرهای پیرامون آنها، شانس آنکه یکی از این سیارات تفاوت چندانی با زمین نداشته باشد بسیار بالا است. »
مطالب دیگر:
روزنامهنگار پیشین اهل چین، مردم چین را ترغیب میکند تا از چنگال حکچ رها شوند
ارتباطات بیشمار با رژیم چین، نیویورک را مرکز ویروس حزب کمونیست چین در آمریکا کرده است
چگونه منطبق بودن با « حقیقت، نیکخواهی و بردباری » میتواند موجب حفظ سلامت در ما شود؟