تلسکوپ هابل پس از ۲۰ سال جستجو، درخشانترین اَختَروَش عالم را پیدا کرد که گفته میشود سالانه ده هزار ستاره در خود تولید میکند. به گزارش راشا تودی، این اختروش مابین ۱ میلیارد تا ۱۲ میلیارد سال سن دارد.
اختروَش یا کوازار، یک هستهٔ فعال به شدت نورانی و دوردست است که وابسته به یک کهکشان جوان است و مقدار عظیمی انرژی تولید میکند. آنها در رده یک دستهبندی از اشیا به نام هسته کهکشانی فعال قرار دارند.
اختروَشها دارای هستهای روشن از کهکشان فعال بوده که مانند ستاره هنگام دیده شدن توسط تلسکوپ، میدرخشند. یک اختروَش، هاله متراکم شده ماده است که ابرسیاهچاله یک کهکشان جوان را احاطه کردهاست.
دانشمندان تحقیقات بیشتری در مورد این اختروش مرموز و خیره کننده که توسط هابل کشف شده انجام خواهند داد تا درک بیشتری درباره نقش گرانشی آن در کهکشان های اطراف خود داشته باشند و بیشتر درباره ترکیب و درجه حرارت گاز بین گلاکت در جهان اولیه کشف کنند.
تلسکوپ فضایی هابل در سال ۱۹۹۰ طی یک برنامه مشترک بین ناسا و سازمان فضایی اروپا توسط شاتل دیسکاوری در مدار گردش قرار گرفت. نام این تلسکوپ از نام کیهانشناسی به نام ادوین هابل گرفته شد و یکی از بزرگترین و پرکاربرد ترینها تلسکوپها به شمار میآید.
مطالب دیگر: