در طول قرن گذشته، بسیاری از فسیلهای موجودات ماقبل تاریخ و بقایای تمدنهای بشری ماقبل تاریخ با هوش برتر در سراسر جهان کشف شده است که چارچوب زمانی نظریه تکامل را به چالش میکشد.
به تازگی، شواهدی از استخوانهایی که برای تهیه لباس استفاده میشده مربوط به ۱۲۰هزار سال پیش در مراکش کشف شده است.
بر اساس گزارشی که در مجله آیساینس در ۱۶سپتامبر۲۰۲۱ منتشر شد، دانشمندان این ابزار را در غار کونترهباندیرز در ساحل اقیانوس اطلس مراکش پیدا کردند.
این مقاله با عنوان «استخوانی کار شده با قدمت ۱۲۰هزار تا ۹۰هزار سال اندوخته شده در غار کونترهباندیرز، ساحل آتلانتیک، مراکش»، اشاره میکند که برخی از این ابزارهای بهدست آمده از حفاری، کاردکهای پهن و گردشده بود که از جنس دندههای گاو که بافت متصل به پوست را از آن جدا میکرد. در میان ۱۲هزار قطعه استخوان کشف شده در این مورد، ۶۲ قطعه استخوان دستساز انسان بهعنوان ابزار تولید لباس وجود داشت.
کاردکها ابزارهایی هستند که هنوز در پردازش مدرن پوست خام نیز استفاده میشوند. بقایای گوشتخواران زیادی نیز در این غار وجود دارد که دارای علائم برش مطابق با تکنیکهای مدرن جداشده از پوست است، مانند بریدگی روی پنجهها و فک پایین روباههای شنی، شغالهای طلایی و گربههای وحشی.
قبل از این یافته، اکتشافات باستانشناسی بیشتری وجود داشته است که به تمدنهای باستانی پیشرفته اشاره میکند.
در ۲۶اوت۲۰۱۲، پائولا ویلا، باستانشناس در دانشگاه کلرادو در بولدر، و همکارانش مقالهای را در مجله پلوس وان منتشر کردند و از کشف انواع ابزارهای ساخته شده از استخوان فیل بهدست انسان با قدمت ۴۰۰هزار سال پیش در ایتالیا خبر دادند.
بر اساس مقالهای که در ۲۳سپتامبر۲۰۲۱ در مجله ساینس منتشر شد، دانشمندان ردپای فسیل شدهای با قدمت ۲۳هزار سال پیش را در پارک ملی وایت سندز، نیومکزیکو، ایالات متحده کشف کردهاند.
در مقالهای که در ۲۲فوریه۲۰۲۱ در مجله طبیعت رفتار انسان منتشر شد، دانشمندان نقاشیهای دیواری از سنگ کانگورو را در منطقه کیمبرلی در شمال شرقی استرالیای غربی کشف کردند. سنگ نگارهها در سقف شیبدار یک پناهگاه سنگی قرار دارند. طول این نقاشی در حدود دو متر، قهوهای مایل به قرمز و شبیه بهاندازه واقعی یک کانگورو است. تصویر کانگورو در نقاشی واقعی است. کارشناسان تخمین زدهاند که این نقاشی مربوط به ۱۷۳۰۰ سال پیش است.
مجله پبشرفتهای علمی در ژانویه۲۰۲۱ گزارشی را منتشر کرد که نقاشیهای دیواری سه خوک و چند قالب دستساز را که در سولاوسی اندونزی پیدا شده بود، توصیف میکرد. طول هر خوک که با رنگ قرمز رنگآمیزی شده بود بیش از یک متر طول داشت. تاریخچه آن به ۴۵هزار سال پیش باز میگردد.
در مقاله دیگری که توسط پیشرفتهای علمی در سپتامبر۲۰۲۰ منتشر شد، باستانشناسان در منطقه تایبوک در شمال عربستان سعودی ردپاهای انسان و حیوانات با قدمت ۱۲۰هزار سال را کشف کردند که قدیمیترین شواهد از زندگی انسانها در شبه جزیره عربستان است.
مطالب دیگر:
قصههای باستانی: مرگ درخت سالخورده
فالون دافا، مدیتیشنی که بیش از صد میلیون نفر آن را تمرین میکنند
قصههای باستانی: داستان حکیم خردمند و موش