دونالد ترامپ در کارزار انتخابی خود در سال ۲۰۱۶ هرگز وعده نداد که با گسترش کمونیسم مقابله کند اما تلاشها و اقدامات او علیه حزب کمونیست چین(حکچ)، گروههای وابسته به این حزب و سایر عناصر کمونیستی در چهار سال گذشته، به بزرگترین دستاورد وی بدل شده است.
از این دیدگاه میتوان گفت که شعار «اول آمریکا» برای کارزار دونالد ترامپ علیه این رقیب کمونیستی و اقدامات آنان در چند دهه گذشته برای کنار زدن و کسب جایگاه آمریکا به عنوان قدرتمندترین کشور جهان یک شعار بسیار مناسب بوده است.
حزب کمونیست چین به مدت چند دهه از طریق سرقت اسرار تجاری، سیاستهای تجاری مبنی بر حمایت از تولیدات داخلی با تصویب تعرفه بر کالاهای وارداتی و ایجاد اخلال در بازار، ثروت آمریکا را غارت کرده است. دولت حاکم بر چین از این ثروت برای گسترش کارزار قدرت نرم استفاده میکند، به منافع آمریکا در همه زمینهها آسیب میرساند و نفوذ خود در موسسات چندملیتی را افزایش میدهد.
دونالد ترامپ علیرغم مواجهه با مخالفتهای متعدد از درون دولت آمریکا، با تهدید حزب کمونیست چین در سراسر جهان و همچنین در داخل آمریکا مستقیما مقابله کرد. تقابل کمونیسم در برابر آزادی یکی از مهمترین بخشهای کارزار انتخاباتی ترامپ در سال ۲۰۱۹ بود اما فاجعه اقتصادی و جهانی که توسط ویروس حزب کمونیست چین بر سر جهان نازل شد موجب گردید که سایر اولویتها در صدر کارزار انتخاباتی وی قرار گیرند.
اما علیرغم هیاهو کمتر، اقدامات ترامپ علیه کمونیسم همچنان ادامه یافت.
حزب کمونیست چین
دولت ترامپ از جهات متعددی مانند حمایت از تایوان و هنگ کنگ، قطع منبع درآمد شرکتهای خصوصی وابسته به ارتش آزادیبخش خلق چین و جلوگیری از تهدیدات جاسوسی به علت استفاده از تکنولوژیهای چینی با حزب کمونیست مقابله کرد.
دولت ترامپ با گذر از پروتکلهای قدیمی روابط آمریکا با تایوان، یک جمهوری دموکراتیک که دقیقا نقطه مقابل رژیم کمونیست سرکوبگردر پکن است، را عادی سازی کرد. رژیم کمونیستی حاکم بر چین ادعا میکند تایوان نیز تحت حاکمیت چین است و از گذشته تا کنون هرگاه این مسئله در عرصه بینالمللی مطرح شده، حزب کمونیست موضع تدافعی سختگیرانهای اتخاد کرده است.
در سپتامبر سال گذشته کیث کراچ، معاون رشد اقتصادی وزارت امور خارجه، به همراه گروهی از نمایندگان به تایوان سفر کرد و به عالیرتبهترین مقام وزارت امور خارجه تبدیل شد که از سال ۱۹۷۹ – که دولت آمریکا سفارت خود را از تایپه به پکن منتقل کرد – تاکنون از تایوان بازدید کرده است.
این بازدید تاریخی با تداوم حمایت آمریکا از تایوان و مقابله با حزب کمونیست همراه شد. پکن نیز از اهمیت این بازدید کاملا آگاه بود.
کراچ گفت: «آنها [مقامات پکن] با جتهای جنگنده و بمبافکنهایشان به ما خوشامد گفتند». در هفتهای که او به تایوان سفر کرد، پکن حداقل ۴۶ بار وارد حریم هوایی تایوان شد.
وزارت امور خارجه در آخرین روزهای دولت ترامپ تمام «محدودیتهای خودساخته» دولت در زمینه ارتباط با مقامات تایوان را به طور کلی لغو نمود و مقدمات روابط نزدیکتر با این جزیره دموکراتیک در آینده را فراهم آورد.
اورلاندو گوتیرز بورونات، نویسنده و یکی از بنیانگذاران جنبش دموکراتیک کوبا، در مصاحبه با اپکتایمز گفت سیاستهای ترامپ در رابطه با تایوان نقش مهمی در موفقیت دموکراسی در این کشور ایفا کرد.
بورونات میگوید: «حمایت آمریکا از تایوان در تمام جنبههای سیاسی، اقتصادی و نظامی نقش مهمی داشت. جمهوری چین یکی از متحدان دیرینه ایالات متحده است و اصلا دلیلی وجود ندارد که آمریکا با این کشور رفتار متفاوتی داشته باشد. آنها چند دهه است که برای تحقق دموکراسی و آزادی مشغول مبارزهاند و دستاوردهای آنان در تایوان واقعا حیرتانگیز است. حمایت او از تایوان یک دستاورد خارقالعاده برای بشریت است.»
ویروس حزب کمونیست چین
با توجه به مخالفت شدید تایوان با کمونیسم اصلا عجیب نیست که ویروس حزب کمونیست چین یا همان ویروس کرونا جدید تاثیر زیادی بر این جزیره نداشته است. علیرغم تاثیر شگرف گردشگران چینی در صنعت گردشگری تایوان، از زمان شروع پاندمی تا کنون تنها ۷ نفر بر اثر ویروس حزب کمونیست در تایوان فوت شدهاند. شواهد نشان میدهند که نزدیکی کشورها به حزب کمونیست و شدت شیوع ویروس به یکدیگر مرتبط هستند.
پاسخ ترامپ به این ویروس و سخنرانیهایش پیرامون این مسئله تاثیر بسزایی بر دیدگاه جهان از رژیم کمونیستی چین داشته است. رئیس جمهور در تاریخ ۳۱ ژانویه ۲۰۲۰، کمتر از دو هفته از تایید اولین مورد ابتلا به ویروس در ایالت متحده، ورود افراد از چین به آمریکا را ممنوع کرد. وی همواره این ویروس را «ویروس چینی» خطاب میکند و دولت چین را برای جلوگیری از ارسال هشدارهای اولیه درباره شیوع ویروس سرزنش کرده است، چراکه هنگامی که استان ووهان در قرنطینه به سر میبرد، پروازهای بینالمللی اجازه خروج از شهر ووهان را داشتند و ویروس را در سراسر جهان گسترش دادند.
افشا سرقت اسرار تجاری
وزارت دادگستری دولت ترامپ در اقدامی بیسابقه تحقیقات وسیعی را درباره سرقت اسرار تجاری توسط حزب کمونیست چین و سایر جرائم مرتبط انجام داد. دادستان کل وقت، جف سشنز، در اواخر ماه فوریه ۲۰۱۸ تحقیقات خود با نام «پرونده چین» را آغاز نمود. افبیآی تا ماه فوریه ۲۰۲۰ در بیش از هزار پرونده مرتبط با اقدامات چین برای سرقت اسرار تجاری تحقیق کرده است. وزارت دادگستری در بیانیهای اعلام کرد که این وزارتخانه از ابتدا سال ۲۰۱۹ تاکنون در مقایسه با دوران هشت ساله دولت اوباما، کیفرخواستهای بیشتری را علیه نفوذ چین در ایالات متحده صادر کرده است.
جان براون، معاون رئیس افبیآی در مصاحبهای در فوریه ۲۰۲۰ گفت: «معتقد هستیم هیچ تهدیدی جدیتر از حزب کمونیست چین وجود ندارد. از نظر ما ایالات متحده از زمان جنگ سرد و شوروی تاکنون با چنین تهدیدی مواجهه نشده است. امروزه تحقیقات ما درباره چین نسبت به زمانهای گذشته بخش بیشتری از تحقیقات ضدجاسوسی افبیآی را به خود اختصاص داده است».
مطالب دیگر:
روزنامه نگار فرانسوی: حزب کمونیست چین دشمن اصلی بشر است
شبح کمونیسم در حال حکمرانی بر جهان ما- فصل ۱۸، قسمت اول: جاهطلبیهای جهانی حزب کمونیست چین
ترامپ: پرونده دخالت روسیه در انتخابات ۲۰۱۶ از حالت محرمانه خارج شود