Search
Asset 2

افشاگری دورهام: سیا از اول می‌دانست که داده‌های مبنی بر ارتباط ترامپ با روسیه جعلی بوده است

کمپین دورهام اکنون فاش کرده است که سیا فوراً متوجه شده بود که این مجموعه داده‌های الکترونیکی، هر دو جعلی‌اند، و دریافته بود که «از لحاظ
دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا در 26 فوریه 2022 در اورلاندو، فلوریدا، سخنرانی می‌کند. (Joe Raedle/Getty Images)

محاکمه مایکل ساسمن، وکیل کمپین هیلاری کلینتون، در حالی نزدیک می‌شود که بازرس ویژه، جان دورهام، و وکلای ساسمن بر سر این که چه مدارکی در دادگاه قابل قبول‌اند، بحث می‌کنند.

این پرونده‌‌سازی‌های پیاپی در هفته‌های منتهی به محاکمه‌های فدرال رایج است، اما افشاگری‌های دورهام اصلاً «عادی» نیست.

قابل‌توجه‌ترین این افشاگری‌ها مربوط به داده‌های الکترونیکی است که ظاهراً ساسمن و همکارانش، از جمله «مدیر بخش فنی ۱»، رادنی جوفه، در خصوص ترامپ و آلفا بانک روسیه ارائه کرده بودند. به طور گسترده‌ای ادعا شده بود که این داده‌های الکترونیکی یک کانال ارتباطی مستقیم بین ترامپ و دولت روسیه ایجاد کرده است.

ساسمن این داده‌ها را در سپتامبر ۲۰۱۶ به اف‌بی‌آی برد تا بتواند تحقیقات را درباره ترامپ و کمپین او آغاز کند. در آن زمان، در واپسین هفته‌های انتخابات ۲۰۱۶، انجام تحقیقات توسط اف‌بی‌آی، می‌توانست از نظر رسانه‌ای تیر خلاصی باشد که کمپین کلینتون به پیکر ترامپ شلیک می‌کند.

ولی کارشان طبق نقشه پیش نرفت و ترامپ در انتخابات پیروز شد. اما این شکست، عملیاتی را که به تلاش برای لغو ریاست جمهوری ترامپ تبدیل شده بود، متوقف نکرد. در فوریه ۲۰۱۷، پس از روی کار آمدن ترامپ، ساسمن همان اطلاعات را به سیا تحویل داد.

سیا از قبل، از ساختگی بودن داده‌های ساسمن خبر داشت

دورهام اکنون فاش کرده است که سیا فوراً متوجه شده بود که این مجموعه داده‌های الکترونیکی، هر دو جعلی‌اند، و دریافته بود که «از لحاظ فنی قابل قبول نیستند»، «در برابر بررسی‌های فنی دفاعی ندارند»، «نواقصی دارند»، با خودشان در تضادند، توسط کاربر‌ساخته شده‌اند و حاصل کار دستگاه یا ابزار نیستند.

داده‌هایی که ساسمن ارائه داد، شامل جست‌و‌جوهای اینترنتی احتمالی بین سازمان ترامپ و آلفا بانک بود؛ همچنین، شامل استفاده احتمالی از یک گوشی یوتافون ساخت روسیه در محل زندگی ترامپ، در برج ترامپ، در نزدیکی محل مصاحبه ترامپ در میشیگان و در نزدیکی کاخ سفید، پس از رسیدن ترامپ به مقام ریاست جمهوری، می‌شد.

مشکوک بودن داده‌های مربوط به تلفن همراه از همان ابتدا مشخص بود. ساسمن مدعی شد که تنها ده دوازده گوشی مشابه آن در آمریکا وجود دارد و ادعا کرد که این تلفن‌های همراه در دسترس عموم نیستند، اما گاهی اوقات مقامات دولتی روسیه آن‌ها را هدیه می‌دهند. به هر روی، این اطلاعات نادرست بود. شرکت گوشی‌های یوتافون به طور رسمی در سال ۲۰۱۴ در ایالات متحده راه‌اندازی شد و همانطور که دورهام اشاره می‌کند، بین سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷، یوتافون میلیون‌ها بار در اینترنت جستجو شد که مبدأ آن آدرس‌های اینترنتی‌ای در آمریکا بود.

تعدد جستجوهای یوتافون برخی را به این حدس و گمان واداشت که ساسمن و سایر عوامل کلینتون ممکن است داده‌ها را گلچین کرده باشند تا این ارتباطات را شبیه به چیزی جلوه دهند که نبوده‌ است. به عبارت دیگر، این داده‌ها واقعاً وجود داشتند، اما ساسمن آن‌ها را تحریف کرده بود. اثبات همین ادعا به خودی خود بد بود؛ اکنون دورهام نیز فاش کرده که بنا بر تشخیص سیا، این داده‌ها در واقع «توسط کاربر‌ساخته» شده است.

این افشای غیرقابل‌باور بلافاصله این سوال را در ذهن ایجاد می‌کند: چه کسی داده‌ها را ساخته است؟ و همچنین یک سوال مهم‌تر را مطرح می‌کند: اگر سیا می‌دانست که این داده‌ها در فوریه ۲۰۱۷ جعل شده است، چرا اجازه داد ترامپ در طول دوره ریاست‌جمهوری خود با ادعاهای دروغین تبانی با روسیه مورد آزار و بازجویی قرار بگیرد؟

علاوه بر این، چرا بازرس ویژه، رابرت مولر، که ۴۲ میلیون دلار از پول مالیات‌دهندگان را برای تحقیق درباره تبانی ترامپ و روسیه خرج کرد، به تحقیقات خود ادامه داد؟ اطلاعات سیا همه‌چیز را دگرگون کرده است. چرا مولر و تیمش هرگز بروز ندادند که داده‌های الکترونیکی اولیه جعلی بوده است؟ این اطلاعات در دو جلد گزارش طولانی‌شان نیز اصلاً وجود ندارد.

آخرین پرونده دورهام شامل دو گزارش سیا است که به تعاملات این سازمان با ساسمن مربوط می‌شود. در این گزارش‌ها به جزئیات نحوه ارائه داده‌های ساسمن به سیا پس از روی کار آمدن ترامپ پرداخته شده است. از همه مهم‌تر، آنچه یادداشت‌های سیا نشان می‌دهد این است که ساسمن ادعا کرده بود فعالیت مربوط به تلفن همراه روسی پس از «رفتن ترامپ به کاخ سفید» ادامه یافته است.

این گزارش‌های سیا با روایات رسانه‌های خصوصی مبنی بر اینکه ساسمن و جوفه هیچ‌یک جاسوسی ترامپ را نکرده‌اند، در تضاد است. نه تنها جاسوسی ترامپ را کرده‌اند، بلکه پس از ریاست‌جمهوری وی نیز، با کارهایی از قبیل جمع‌آوری و دستکاری اطلاعات، او را مورد جاسوسی قرار داده‌اند.

یادداشت‌های سیا همچنین نشان می‌دهد که این داده‌ها از آوریل ۲۰۱۶ جمع‌آوری شده، که مصادف با تاریخ آغاز تلاش‌های ساسمن برای پیوند دادن ترامپ به روسیه، به نمایندگی از کمپین کلینتون است.

در اقدام دیگری که نشان‌دهنده تغییر رویکرد دورهام است، او جزئیات هماهنگی بین عملیات سایبری ساسمن و عملیات پرونده جاسوس سابق بریتانیایی، کریستوفر استیل، را که توسط فیوژن جی‌پی‌اس اجرا می‌شد، به طور کامل توضیح داده است. از سال گذشته می‌دانیم که ساسمن و استیل دو لبه تیغ تلاش‌های کمپین کلینتون برای بدنام کردن ترامپ به ‌عنوان آلت دست روس‌ها بوده‌اند.

مطالب دیگر:

کارشناسان: مدیر عامل اپل، بیشتر نماینده پکن است تا واشنگتن

دیدگاه: هر چیزی که منجر به ضعف آمریکا شود منفعت رژیم چین را به دنبال دارد (بخش دوم)

دیدگاه: هر چیزی که منجر به ضعف آمریکا شود منفعت رژیم چین را به دنبال دارد (بخش اول)

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی