نفتکش ایرانی سانچی سرانجام خاموش شد، اما در اعماق دریا.
پس از پایان غمبار و مرگبار ماجرای نفتکش ایرانی در آبهای چین، بسیاری از افراد قصور و کمکاری دولت چین را یکی از علل شکست عملیات امداد و نجات این سانحه دانستهاند.
یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی میگوید «کمکاری دولت چین در این ماجرا مشخص است و ما امیدواریم دولت مقتدرانه این موضوع را پیگیری کند.» مسعود گودرزی میافزاید اقدام دولت چین برای ما پذیرفتی نیست و آنها باید این اتفاق انسانی را هر چه زودتر پاسخ دهند.
توقف عملیات اطفاء حریق در طول شب توسط چینیها یکی از علل نام برده شده در قصور چینیها در این خصوص است.
به گزارش آفتاب یزد، گفته میشود که چینیها در ساعات اولیه وقوع حادثه، صرفاً اقدام به نجات جان هموطنان خود در کشتی باری کردند و محل را ترک کردند و پس از آن، در پی تماسهای سفارت ایران در پکن با مقامات چینی، کشتیهای امدادی و آتشخوار به محل اعزام شدند. به این شکل احتمالاً زمان طلایی نجات کارکنان کشتی ایرانی از دست رفته است.
امین حبیبی؛ که از اقوام یکی از جانباختگان نفتکش است در گفتگویی با ایسنا این سوال را مطرح میکند که چرا هیچ تصویر و گزارشی از مسافران چینی کشتی باربری که شاهدان عینی ماجرا بودهاند منتشر نمیشود تا حقایق روشن شود.
محبی، برادر یکی از مهندسان نفتکش، که خود یک خلبان است در گفتگو با خبرنگاران میگوید چرا مسئولین چینی در تنها فرصتی که برای ورود به نفتکش ایجاد شد به دنبال جعبه سیاه رفتند به جای اینکه در پی یافتن پرسنل باشند.
حتی گفته میشود چینیها ملاحظات زیست محیطی را بیش از نجات خدمه نفتکش در اولویت قرار دادند.
یک هفته بعد از تصادف و آتشسوزی نفتکش ایرانی سانچی در آبهای چین، امروز یکشنبه مقامهای ایرانی تأیید کردند که تمام کارکنان و خدمه این نفتکش جان خود را از دست دادهاند و کشتی به طور کامل غرق شده است.
نفتکش سانچی حامل ۱۳۶ هزار تن میعانات گازی صادراتی ایران به کره جنوبی عصر شانزدهم دیماه و پس از تصادف با یک کشتی باری چینی، طعمه حریق شد.
مطالب دیگر:
برای پیوند عضو هرگز به چین سفر نکنید
مسلمانان در چین؛ قربانی سرقت اعضای بدن