Search
Asset 2

دکتر اسکات اطلس: واکسن کووید۱۹ نباید برای کودکان اجباری شود

کودکان اطلس در مصاحبه‌ با برنامه تفکر رهبران آمریکا در شبکه تلوزیونی اپک تایمز گفت: «واکسن‌های اجباری کودکان، البته اگر اعتقاد دارید که باید
(Belinda Soole/Getty Images)

دکتر اسکات اطلس، مشاور سابق کاخ سفید در زمینه کووید۱۹ معتقد است واکسن کووید۱۹ نباید برای کودکان اجباری شود زیرا مانند واکسن‌های اجباری مدرسه و دوران کودکی «لزوماً برای کودکان مفید» نیست.

اطلس در مصاحبه‌ با برنامه تفکر رهبران آمریکا در شبکه تلوزیونی اپک تایمز گفت: «واکسن‌های اجباری کودکان، البته اگر اعتقاد دارید که باید اجباری باشند، مربوط به بیماری‌هایی هستند که به‌شدت برای کودکان خطرناکند و به‌شدت به سایر کودکان سرایت می‌کنند و از این نظر ویروس‌های شدیداً خطرناکی محسوب می‌شوند.»

او افزود: «این‌ها در مورد این بیماری صادق نیستند. کودکان در معرض خطر شدید این بیماری قرار ندارند. این واکسیناسیون لزوماً برای کودکان مفید نیست.»

اطلس که یکی از اعضای ارشد مؤسسه هووِر در دانشگاه استنفورد است، گفت کودکانی که سیستم ایمنیشان به شدت آسیب دیده است باید واکسیناسیون را در نظر داشته باشند، اما الزام کودکان سالم برای دریافت واکسن کووید۱۹ بیانیه هلسینکی را نقض می‌کند. این بیانیه مجموعه‌ای از اصول اخلاقی است که انجمن جهانی پزشکی برای راهنمایی پزشکان و دانشمندانی که بر روی انسان‌ها آزمایش می‌کنند، طراحی شده است.

اطلس می‌گوید: «در واقع، اجبار واکسن، به ویژه برای کودکان، چندین دستورالعمل این بیانیه که در سال ۱۹۶۴ تدوین شده است را نقض می‌کند. و من فکر می‌کنم، وقتی شروع به نقض برخی از اساسی‌ترین اصول اخلاقی در جامعه کنیم، به‌نظرم به دردسر افتاده‌ایم.»

فایزر اعلام کرده است که روز سه‌شنبه داده‌های اولیه آزمایش‌های واکسن کووید۱۹ بر روی کودکان ۵ تا ۱۱ ساله را به سازمان غذا و داروی ایالات متحده ارائه کرده است. این اتفاق تنها دو روز بعد از آن رخ داد که آلبرت بورلا، مدیر اجرایی این تولیدکننده واکسن، این هفته به شبکه ای‌بی‌سی گفت به زودی برای واکسن خود درخواست مجوز خواهد کرد.

فایزر و شریک آلمانیش، بیوان‌تک، اعلام کردند اطلاعات مربوط به ۲۲۸۸ کودک ۵ تا ۱۱ ساله که یک دوز ۱۰ میکروگرمی واکسن دو دوزی را دریافت کرده‌اند، نشان داده که واکسن ایمن است و مانند افراد ۱۶ تا ۲۵ ساله در آزمایش‌های قبلی منجر به تولید آنتی‌بادی شده است. افراد بزرگسال دوزهای ۳۰ میکروگرمی دریافت کرده بودند. اما هنوز مشخص نیست که این واکسن در پیشگیری از ابتلای کودکان مؤثر است یا خیر زیرا این دو شرکت داده‌های مربوطه را در بیانیه مطبوعاتی هفته گذشته خود منتشر نکردند.

واکسن فایزر تنها واکسنی است که برای استفاده اضطراری نوجوانان ۱۲ تا ۱۵ ساله پذیرفته شده و برای افراد ۱۶ سال به بالا مورد تأیید قرار گرفته است.

گرچه بچه‌ها خیلی کم در معرض خطر کووید۱۹ هستند و بیماری را به‌طور قابل ملاحظه‌ای منتقل نمی‌کنند اما هم‌چنان برای واکسیناسیون آن‌ها تلاش می‌شود. یکی از دلایل اصرار بر این موضوع این است که می‌تواند به ایمنی جامعه کمک کند که یکی از دغدغه‌های بزرگ اطلس است.

او گفت: «آیا جامعه و تمدنی هستیم که می‌خواهیم فرزندانمان را سپر خود کنیم؟ می‌خواهیم برای محافظت از خودمان دارویی آزمایشی را که مزایای قابل توجهی برای فرزندانمان ندارد، بهشان تزریق کنیم؟»

او افزود: «هرگز فرزندانم را سپر بلای خود نخواهم کرد. از نظر من این امر صرفاً نقض فاجعه‌آمیز تمام اصول اخلاقی است.»

مخالفان واکسیناسیون کودکان می‌گویند این واکسن از یک «فناوری تجربی» استفاده می‌کند و داده‌هایی وجود ندارند که ایمنی بلندمدت آن را نشان دهند. فایزر در بیانیه‌های مطبوعاتی خود می‌گوید واکسن می‌تواند عوارض جانبی جدی و غیرمنتظره‌ای مانند التهاب قلب داشته باشد که هنوز گزارش نشده‌اند، زیرا «آزمایشات بالینی هنوز در حال مطالعه عوارض جانبی احتمالی واکسن هستند.»

واکسن‌ها نشان داده‌اند که نمی‌توانند به‌طور کامل از ابتلای افراد واکسینه‌شده یا انتقال ویروس کووید۱۹ جلوگیری کنند و بعد از چند ماه اثر محافظتی خود را از دست خواهند داد.

مطالب دیگر:

استعفا دادن کادر درمانی به‌دلیل عدم تمایل به واکسینه شدن، مراکز درمانی را با کمبود نیرو مواجه می‌کند

اسناد جدید: آیا چین قبل از پاندمی به دنبال پخش ویروس کرونا بود؟

وزیر خزانه‌داری: در صورت عدم افزایش سقف بدهی، نقدینگی دولت فدرال در تاریخ ۱۸ اکتبر به اتمام می‌رسد

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی