کیهان کلهر، آهنگساز و نوازنده کمانچه و سهتار، جایزه معتبر جهانی موسیقی «وومِکس» امسال را از آن خود کرد.
جایزه وومکس به عنوان معتبرترین جایزه بینالمللی در زمینه موسیقی جهانی در سال ۱۹۹۹ تاسیس شده است و هدف آن احترام و ارج نهادن به موارد برجسته موسیقی جهان، در سطح بینالمللی و با اذعان به تعالی موسیقی، اهمیت اجتماعی، موفقیت تجاری، تاثیر سیاسی و یک عمر دستاورد هنری تعریف شده است.
در وبسایت وومکس، دلیل اهدای این جایزه به کیهان کلهر « تسلط و یگانگی مهارت این نوازنده چیرهدست کمانچه در نوآوری و خلق زبانهای موسیقایی نو و رساندن سنت موسیقی کلاسیک ایرانی به گوش مردم سراسر جهان » ذکر شده است.
این جایزه امسال در روز پنجم آبان، در فنلاند به کیهان کلهر اهدا خواهد شد. کلهر در این مراسم همراه با اردال ارزنجان، نوازنده باغلاما و اهل ترکیه، اجرای مشترک نیز خواهد داشت.
پیش از این، موسیقیدانان و آهنگسازانی چون نصرت فاتح علیخان، جیوان گاسپاریان، دانییل وارو، ماریزا و شیخ لو برنده جایزه موسیقی وومکس شدهاند.
کیهان کلهر در سال ۱۳۹۵ با گروه راه ابریشم به جایزه بسیار معتبر « گِرَمی » برای بهترین آلبوم جهانی سال هم نائل شده بود.
در ماه آگوست سال ۲۰۱۹ آلبوم «هنوز پاییز است» محصول مشترک کیهان کلهر با گروه رامبرانت تریو از نگاه مجله سانگ لاینز جزو ۱۰ آلبوم برتر سال ۲۰۱۹ قرار گرفت.
جایزهٔ فعالیت هنری انساندوستانهٔ آیزاک اشترن، به خاطر کمک به بشریت و مسائل انسانی از طریق موسیقی، در مسابقهٔ بینالمللی ویولن ایزاک اشترن شانگهای، در سال ۲۰۱۸ نیز به وی تعلق گرفت.
از بیست سال پیش، جوایز وومکس راهاندازی شد که به چهرههای مطرح در موسیقی جهان اعطا میشود. سایت وومکس در توصیف هنر کمانچهنوازی کیهان کلهر نوشته است « برای کلهر، کمانچه صدای او است. هنگامی که مینوازد انگار زبانی کامل ایجاد میکند که با سراسر مردم جهان از گذشته دور تا آینده ارتباط برقرار میکند. »
این سایت افزوده است « کیهان کلهر در طول زندگی حرفهای خود با بهترین نوازندگان جای جای ایران همکاری کرده و موسیقی اقوام کردستان و خراسان را مورد مطالعه قرار داده است و با موزیسینهای سایر فرهنگها نیز با زبان موسیقی دیالوگ داشته است ازجمله شجاعت حسین خان از هند، یویوما و گروه بینالمللی جاده ابریشم، اردال ارزنجان از ترکیه، تریو هلندی رامبرانت، تومانی دیاباته از مالی، گروه بروکلین رایدر و کوارتت کرونوس؛ از این رو به همه این صداها اجازه میدهد تا صدای او را فراگیر کنند.»
مطالب دیگر:
دولت آمریکا : چین در مسئله هنگ کنگ مانند « رژیم اوباش » عمل میکند
تغییر سرنوشت : در اوج بیماری روش منحصر به فردی را برای سلامتی یافتم
چین استفاده از کلمه « حلال » و علایم اسلامی را در رستورانها ممنوع کرد