Search
Asset 2

گردوی چینی، بلای جان باغداران ایرانی

گردوی چینی، بلای جان باغداران ایرانی
(TAUSEEF/MUSTAFA/AFP/Getty Images)
گردوی چینی، بلای جان باغداران ایرانی
(TAUSEEF/MUSTAFA/AFP/Getty Images)

درحالی که گردوی ایرانی از نظر کیفیت یکی از بهترین گردوهای جهان است، قاچاق گردوی چینی به بازار ایران باعث زیان شدید باغداران شده است.

حمید غلامی، یکی از فعالان این حوزه در تویسرکان، در گفتگو با اپک‌تایمز فارسی می‌گوید،‌ گردوهای چینی از لحاظ شکل ظاهری،‌ روشن‌تر، شکیل‌تر و یک دست‌تر از گردوهای ایرانی است، اما از نظر کیفیت و ارزش غذایی در سطح پایین‌تری قرار دارد. به گفته وی گردوهای خارجی را به عنوان گردوی ایرانی بسته‌بندی می‌کنند و فروش آنها در مناطق جنوبی کشور نظیر شیراز بیش از مناطق دیگر است. حمید غلامی می‌افزاید که با توجه به قیمت ارزان‌تر گردوهای خارجی‌، ‌متاسفانه استقبال مشتریان نیز از آن زیاد است.

پروفسور نعمت‌اله خراسانی، استاد دانشگاه تهران و دانشگاه علوم و تحقیقات نیز در گفتگو با اپک‌تایمز می‌گوید که دولت باید در این زمینه از باغداران حمایت کند و خرید تضمینی انجام دهد. به اعتقاد این متخصص حوزه محیط‌ زیست و جنگلداری، دولت می‌تواند با محاسبه دقیق هزینه‌های مربوط به باغداری، زمین، آب و… به تحصیل قیمت مناسب در این خصوص دست یابد. به گفته دکتر خراسانی درخت گردو در دو نوع رویش دارد که یک نوع متناسب با مناطق گرمسیر و یک نوع سازگار با مناطق سردسیر است. تویسرکان و شهمیرزاد دو منطقه غنی از نظر رویش درخت گردو هستند. با این حال این محصول در مناطق زیادی از کشور برداشت می‌شود.

ایران رتبه سوم تولید گردو را در جهان دارد و قاچاق گردو به ایران در حالی صورت می‌گیرد که مدیر کل دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک معاونت امور باغبانی، معتقد است که از آنجا که تولید گردو در ایران بیش از نیاز داخلی است، نیازی به واردات این محصول نداریم و برای حمایت از تولیدات داخلی و پیشگیری از آفات قرنطینه‌ای، واردات گردو ممنوع است و آنچه در بازار تحت عنوان گردوی چینی دیده می‌شود، قاچاق است.

این نخستین بار نیست که بازار گردو در کشور تحت تأثیرجنس چینی قرار می‌گیرد. سال ۱۳۸۸ نیز گزار‌ش‌های متعددی درباره قاچاق این محصول از چین به ایران در رسانه‌ها منتشر شد.

با نزدیک شدن به پایان سال و عید نوروز، بازار گردو و دیگر خشکبار اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. متاسفانه از آنجا که گردوی چینی، قیمت پایین‌تری از گردوی ایرانی دارد،‌ با استقبال مشتریان روبرو شده است و این باعث شده است، محصول بسیاری از باغداران در شهرهایی نظیر تویسرکان که پایتخت گردوی ایران است، اقلید یا دماوند، روی دست‌شان بماند.

مطالب دیگر:

برای پیوند عضو هرگز به چین سفر نکنید

می‌خواهید گوشی چینی هوآوی بخرید؟ دست نگه دارید

چگونه سردردهای میگرنی را درمان کنیم؟ (ویدئو)

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی