Asset 2

گزارش‌ها حاکی از که دخالت چین در «نظارت گسترده» بر موبایل‌های آمریکا‌یی‌ها

(Greg Baker/AFP via Getty Images)
(Greg Baker/AFP via Getty Images)

طبق گزارشی که اخیراً توسط یک موسسه تحقیقات سایبری منتشر شده، رژیم چین از نقاظ ضعف موجود در سیستم ارتباطات مخابراتی جهانی استفاده کرده تا آمریکایی‌ها را تحت «مراقبت گسترده» قرار دهد.

این گزارش که توسط موسسه اِکسیجِنت مدیا مستقر در واشنگتن منتشر شده، با تحلیل داده‌های سیگنالی دریافته که پکن، از طریق اپراتور مخابراتی-ارتباطاتی دولتی چاینا یونیکام، منبع اصلی حملات صورت گرفته در سال ۲۰۱۸ علیه کاربران موبایل شبکه‌های تریجی و فورجی در ایالات متحده بوده است.

رژیم چین، از نقاط ضعف شناخته‌شده شبکه استفاده کرده که حین سفرهای خارجی، رهیابی، نظارت، اختلال و رهگیری ارتباطات کاربران موبایل را در ایالات متحده ممکن می‌سازد. این نقاط ضعف به ویژه در سیستم سیگنال‌دهی SS7 موبایل یافت می‌شود که در این گزارش از آن به عنوان «سیستمی آسیب‌پذیر و پرنقص که اپراتورهای شبکه در سراسر جهان را قادر می‌سازد که برای خدمات رومینگ بین‌المللی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند» نام برده شده است.

گری میلر، نویسنده این گزارش که خودش سابقاً مدیر امنیتی شبکه موبایل بوده، در گفتگو با گاردین گفت که حملات سایبری چین، ده‌ها هزار کاربر موبایل را از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰ در ایالات متحده هدف قرار داده است.

میلر گفت: «وقتی که به ده‌ها هزار کاربر دسترسی پیدا کنید، حملات در مقایس وسیع محسوب می‌شوند که اصولاً برای گردآوری اطلاعات بوده و لزوماً افراد سرشناس را هدف قرار نمی‌دهند. ممکن است که ارتباطات مشخصی برای رژیم چین مهم باشد، و این ارتباطات عمدتاً وقتی برقرار می‌شوند که افراد در خارج از کشور به سر می‌برند.

میلر گفت که اینکه این حملات از طریق یک اپراتور دولتی انجام شده، نشان می‌دهد که یک برنامه‌ی جاسوسی دولتی در حال انجام است.

تحلیلگران همچنین دریافتند که در سال ۲۰۱۸، دو اپراتور کارائیبی هم در یک سلسله حملاتی که توسط چاینا یونیکام علیه کاربران موبایل در ایالات متحده صورت گرفته بود، دست داشتند که این امر، حاکی از همکاری بین این دو شبکه است. این دو شبکه، شبکه ارتباطات کابلی و بی‌سیم در باربادوس (Flow) و شرکت ارتباطات مخاربراتی باهاماس (BTC) بودند.

این گزارش نشان می‌دهد که از سال ۲۰۱۹، حملات از جانب چین کاهش پیدا کرده و حملاتی که از شبکه‌های کارائیبی صورت می‌گرفتند، تعطیل شدند، و این امر حاکی از آن است که پکن، در تلاش بوده که فعالیت‌های خود را از طریق اپراتورهای خارجی پوشش دهد.

این گزارش بیان می‌دارد که «چین حجم حملاتش را کاهش داده، و جاسوسی هدفمندتری را در اولویت قرار داده، و احتمالاً از شبکه‌های پروکسی در کارائیب و آفریقا برای انجام حملاتش استفاده می‌کند و در تجارت و سرمایه‌گذاری در بخش فناوری با این مناطق ارتباط تنگاتنگی دارند.

این گزارش با استفاده از سرمایه‌گذاری گسترده پکن در کارائیب، از قبیل شراکت شرکت چینی هووایی با شرکت ارتباطات مخاربراتی باهاماس در عرضه اینترنت فورجی، این سؤال را مطرح می‌کند که آیا این همکاری‌‌ها می‌تواند «حاکی از همکاری اطلاعاتی بین چین و کارائیب» باشد؟

این گزارش می‌افزاید که اپراتورهای کارائیب، آدرس‌های شبکه را به شرکت‌های چینی فروخته‌اند یا اجاره داده‌اند، و احتمالاً بدون اطلاع اپراتورها، به ایشان امکان جاسوسی داده‌اند.

مطالب دیگر:

چراغ سبز دیوان عالی آمریکا به حذف مهاجران غیرقانونی در سرشماری

ترامپ: سناتورهای جمهوری‌خواه باید با آرای کالج الکترال مخالفت کنند

بازشماری آرا در آنتریم  واقع در میشیگان، پیروزی ترامپ در این شهرستان را تأیید کرد

اخبار مرتبط

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی