کمیسیون بینالمللی آزادی مذهبی، در گزارش سالانه ۲۰۱۹ خود که در تاریخ ۲۹ آوریل برابر با ۹ اردیبهشت منتشر شد، چین را یکی از بزرگترین دشمنان مذاهب دانست.
طبق این گزارش، در سال گذشته، حکومت کمونیست چین، آزار و اذیت اقلیت مسلمانان اویغور، تمرینکنندگان روش معنوی فالون گونگ، مسیحیان چین و بوداییهای تبت را افزایش داده است.
گری باوِر، کمیسر آزادی مذاهب، در گفتگو با اپک تایمز گفت، « سخن گزافی نیست اگر بگوییم رژیم چین، عملاً علیه مذاهب اعلام جنگ کرده است. »
به گفته وی، در میان کشورهایی که اقدام به آزار مذاهب میکنند، چین از نظر گستردگی و وسعت نقض شدید آزادی مذهب در جایگاه نخست قرار دارد. این کشور یک قدرت رو به رشد است که نفوذ خود را در سراسر جهان اعمال میکند.
گری باوِر افزود « نقض حقوق بنیادی بشر در این سطح عمیقاً ناراحت کننده است. این چیزی است که کشورهای سراسر دنیا باید آن را مطرح کنند، حتی اگر با اهداف اقتصادیشان در تناقض باشد. »
نبرد با ایمان
این گزارش میگوید که شرایط برای معتقدین مذهبی در چین از بد به وخیم رسیده است. حکومت کمونیستی چین جهت « چینی کردن » معتقدین مذهبی تلاش میکند.
گری باوِر افزود که حکومت چین کمونیستی است و منکر وجود خداوند است. بنابراین هنگامی که میبیند شهروندان چینی به جای اینکه الزامات حزب کمونیست را لحاظ قرار دهند و به الزامات آن فقط ایمان داشته باشند، به سمت معنویت و اعتقادات مذهبی گرایش دارند احساس تهدید میکند.
این گزارش به ارتکاب آزار و شکنجه رژیم چین علیه اقلیتهای مذهبی و قومی، به ویژه مسلمانان اویغور و بوداییهای تبت، اشاره کرده است.
وزارت امور خارجه ایالات متحده تخمین زده است که بیش از یک میلیون مسلمان شامل اقلیت اویغور در اردوگاههای بازآموزی حبس هستند. اردوگاههایی که در راستای تلاشهای رژیم برای مبارزه با افراط گرایی ایجاد شده است.
این گزارش همچنین میافزاید که حزب کمونیست، یک میلیون نفر از اعضای خود را در میان مسلمانان اویغور گمارده است، و آنان موظف هستند تا هرگونه رفتاری به اصطلاح « افراطی گرایانه مذهبی » نظیر گذاشتن ریش بلند، داشتن حجاب، و یا دسترسی به مطالب آنلاین مذهبی را به حکومت گزارش کنند.
گزارش فوق ادامه میدهد که حزب کمونیست چین، در خصوص بوداییان تبت، رویکرد خود مبنی بر سرکوب و یکسان سازی اجباری آنان را همچنان ادامه داده است. این رویکرد شامل محدود کردن آموزشهای رهبانی، تأسیس معابد و نیز محدود کردن تجمعات مذهبی است.
این گزارش بیان میکند که در چین سرکوب مسیحیان کاتولیک خانگی در نیمه دوم سال ۲۰۱۸ افزایش یافته است. این سرکوب حتی پس از امضای یک معاهده بین واتیکان و چین در ماه سپتامبر ۲۰۱۸ ادامه یافته است. معاهدهای که به حزب کمونیست حق انتخاب اسقفها در چین را میداد.
علاوه بر این، مقامات چین صدها کلیسای خانگی و محلهای تجمع پروتستانها را که در لیست حزب ثبت نشدهاند را بستهاند. همچنین ترویج مسیحیت را از طریق ممنوع کردن فروش آنلاین کتب مقدس مسیحیت محدود کردهاند.
سرقت اعضای بدن
این گزارش همچنین اشاره میکند به حدود دو دهه آزار و شکنجه میلیونها نفر از مردم چین که به تمرین روش معنوی فالون گونگ ( فالون دافا ) گرایش دارند.
به گفته این گزارش در سال ۲۰۱۸ ، حداقل ۹۳۲ تمرین کننده فالون گونگ، توسط حزب کمونیست چین، به خاطر پایبندی به اعتقادات خود و یا انتشار مطالبی در مورد روش خود میان مردم و یا به صورت آنلاین، روانه زندان شدند.
گری باوِر گفت که این کمیسیون گزارشهای قابل توجهی دریافت کرده است که رژیم چین اقدام به برداشت اعضای بدن زندانیان عقیدتی، به خصوص تمرین کنندگان فالونگونگ میکند. عملی که منجر به مرگ آنان میشود. وی افزود « شواهد معتبری در این خصوص وجود دارد. »
این گزارش میافزاید که در سال ۲۰۱۸، فعالان حقوق بشر، پزشکان و روزنامهنگاران محقق، شواهد بیشتری ارائه دادهاند که نشان میدهد عمل برداشت اجباری اعضای بدن در مقیاس قابل توجهی ادامه یافته است.
گری باوِر گفت « درک آن سخت است… این که در زمان حاضر… آنچه که شبیه اعمال قوم بَربَر است را ببینیم که در چین به طور فزایندهای ادامه دارد. »
رژیم چین میگوید که از سال ۲۰۱۵، اندامهایی که در نظام پیوند عضو در چین استفاده میشود، از سوی داوطلبان اهدا میشود، اما محققان و این ادعا را رد میکنند.
یک گزارش دقیق و جامع در سال ۲۰۱۶ که از سوی گروه اخلاق پیوند عضو، که یک تشکل بینالمللی با هدف پایان دادن به برداشت اجباری اعضای بدن در چین است، اختلاف قابل توجهی بین تعداد عملهای انجام شده پیوند عضو و آمار رسمی منتشر شده در چین یافته است.
با تجزیه و تحلیل پروندههای عمومی مربوط به ۷۱۲ بیمارستان در چین که پیوند کبد و کلیه را انجام میدهد، این گزارش نشان میدهد که تقریباً ۶۰ هزار الی ۱۰۰ هزار عمل پیوند در سال انجام میشود، در حالی که آمار رسمی منتشر شده ۱۰ هزار الی ۲۰ هزار مورد در سال است.
این گزارش به این نتیجه میرسد که این اختلاف مربوط به برداشت اجباری اعضای بدن تمرینکنندگان فالون گونگ میشود. این نتیجهگیری از طریق تماس تلفنی ناشناس با بیمارستان، گزارشات بازماندگان قربانیان و سایر شواهد به دست آمده است.
گری باوِر، کمیسر کمیسیون بین المللی آزادی مذهب در انتها توصیه میکند که بایستی کشورهای دنیای آزاد، حکومت کمونیستی چین را تحت فشار قرار دهند و از طریق اعمال مجازاتهای اقتصادی، و لحاظ کردن مسئله حقوق بشر و آزادی مذهب در تعاملات دو جانبه خود با چین، به بهبود وضعیت وخیم فعلی کمک کنند.
مطالب دیگر:
سوسیالیسم فقر میآورد، نه ثروت !
نقش اوباما در تحقیقات مربوط به ترامپ چیست ؟
شبح کمونیسم در حال حکمرانی بر جهان ما : فصل ۶ : طغیان علیه خداوند