آصف غفوری، استاد دانشگاه، خبرنگار و متخصص در ارتباطات و رسانه، از جوانترین مشاوران وزیر انرژی و آب افغانستان است. مجالی پیش آمد که گفتگویی کوتاه با ایشان داشته باشیم.
آقای غفوری در وزارت خانه به چه کاری مشغول هستید؟
وظیفه من حفظ دیدگاه مثبت مردم نسبت به وزارتخانه و وزیر است. برای رسیدن به این هدف دهها مسیر را در نظر گرفتیم و همه مسیرها را برای این هدف منسجم میکنیم و از وسایل ارتباط جمعی تلویزیونی، رادیوها، شبکههای اجتماعی، خبرگزاریها، و سخنرانیها استفاده میکنیم. هدف نهایی ما از برقراری ارتباطات و طراحی روابط عمومی موفق این است که تواناییهای وزیر خود را به مردم نشان دهیم.
رویکرد افغانستان را در زمینه انرژی سدها و ارتباط این کشور با همسایگان در این خصوص چطور میبینید؟
استراتژی افغانستان در حوزه انرژی رسیدن به خودکفایی است. در حال حاضر ۱۰ درصد از انرژی کشور تولیدات داخلی است و ۹۰ درصد خارجی است. مجموع تولید داخلی ما بالای ۵۰۰ مگاوات است و بقیه انرژی برق مورد نیاز خود را از تاجیکستان، ترکمنستان، ازبکستان و ایران وارد میکنیم. وزارت انرژی و آب افغانستان تلاش میکند تا مسیر انتقال انرژی برق را از طریق افغانستان به سایر همسایهها باز کند. آنچه همیشه وزیر انرژی و آب افغانستان تاکید میکند انتقال انرژی از آسیای میانه به آسیای جنوبی است.
نظرتان درباره دموکراسی در افغانستان چیست؟
دموکراسی در افغانستان با اینکه جوان است؛ اما در منطقه کم نظیر است. بهتر از برخی کشورهای همسایه است. حضور در انتخابات، داشتن مجلس نمایندگان، شورای شهر و رییسجمهور انتخابی و فعالیتهای وسیع جامعه مدنی و رسانهها مصادق آن است.
در خصوص رسانه های افغانستان چه نظری دارید؟
رسانههای افغانستان کماکان در مقایسه به همسایهها مستقل عمل میکنند. این رسانهها خوشبختانه در مورد دیپلماسی رسانهای خوب عمل کردهاند. دیپلماسی رسانهای زمانی است که رسانههای کشور پابهپای حکومت از منافع ملی کشورشان حمایت کنند. ولی در موارد دیگر که خلافها و نقصهایی دیده شود از مراجع قانونی و حکومتی انتقاد به عمل میآید. به طور مثال در خصوص روابط افغانستان با پاکستان همه رسانهها از حکومت پشتیبانی میکنند.
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.