-خانمهای ایرانی که با ازدواج با فرد غیر ایرانی تابعیت خارجی به دست می آورند، حق داشتن اموال منقول (اموال قابل جابجایی) جز آن چه که در زمان ازدواج دارا بودهاند را ندارند و این حق به وراث خارجی آنها منتقل نمیشود.
-در مورد حقوق سیاسی برای ایرانیان، در صورتی که زن تبعه دولت ایران نباشد، از حقوق سیاسی محروم خواهد شد. مانند شرکت در انتخابات یا انتخاب شدن در مناصب سیاسی و قضایی.
-برای فردی با تابعیت دو یا چند کشور که مشکل قضایی دارد، در دادگاه هر کشور، قاضی باید این فرد را تابع آن دولت تلقی کرده و به تابعیت دیگر وی ترتیب اثر ندهد. مثلا اگر در نتیجه تعارض قانون ایران و قانون خارجی، شخصی در یک زمان تابعیت ایرانی و یک دولت خارجی را داشته باشد، قاضی ایران باید تابعیت خارجی وی را منتفی دانسته و آن فرد را تبعه ایرانی تلقی نماید و احوال شخصیه وی را تابع قانون ایران بداند. زیرا هر دولتی در تعیین اتباع خود استقلال و حاکمیت دارد.
-اگر مادر ایرانی باشد و پدر خارجی و فرزندشان در خارج از ایران متولد شود، کودک ایرانی محسوب نمیشود. ولی اگر مادر ایرانی باشد و پدر خارجی و فرزند در ایران متولد شود، کودک ایرانی به حساب میاید. طبق بند ۴ ماده ۹۷۶ ق. متولد یکی از والدین در ایران منجر به ایرانی شدن طفل میشود .