رأی نهایی یک دادگاه مستقل مردمی در لندن که روز یکم مارس صادر شد، خاطر نشان میکند که رژیم چین، همچنان در حال کشتن زندانیان عقیدتی، و فروش اعضای بدن آنان است.
این دادگاه پیش از این در ماه ژوئن ۲۰۱۹، پس از بررسی و تحقیقی یک ساله، به اتفاق آرا به این نتیجه رسید که در چین زندانیان عقیدتی در مقیاسی وسیع، با هدف برداشت اندامهای حیاتیشان به قتل میرسند.
این دادگاه به ریاست آقای جئو نایس، با ارائه گزارشی ۱۶۰ صفحهای به همراه ۳۰۰ صفحه ضمیمه شامل اظهارات شاهدان، بیان کرد که هیچ نشانهای از توقف این جنایات توسط چین وجود ندارد.
آقای جئو نایس، رئیس این دادگاه، پیش از این، قاضی پرونده اسلوبودان میلوشویچ، رئیس جمهور سابق یوگسلاوی در دادگاه جنایی بود. هیئتی متشکل از هفت حقوقدان بینالمللی تحت سرپرستی این قاضی به پرونده برداشت اعضای بدن زندانیان عقیدتی توسط حزب کمونیست چین پرداختند.
این دادگاه تصریح کرد، عدم رسیدگی دولت به اتهامات چین در مورد برداشت اعضای بدن موجب شده است که بسیاری از مردم در چین بدون دلیل و به طور وحشتناکی کشته شوند.
جنایات سازمان یافته
این یافتهها نتیجه گیری قبلی این دادگاه را که در گزارشی که در ژوئن ۲۰۱۹ منتشر شد را تأیید میکند که طی آن تصریح شد که تمرینکنندگان روش معنوی فالون گونگ یکی از منابع اصلی تأمین اعضای بدن بودهاند.
(بیشتر بخوانید : رأی دادگاهی در لندن : جنایت چین علیه بشریت / برداشت اجباری اعضای بدن زندانیان )
فالون گونگ یک روش مدیتیشن، مراقبه و تزکیه چینی بر مبنای سه اصل حقیقت، نیکخواهی و بردباری است که از سال ١٩٩٢ به دلیل فواید چشمگیر در بهبود سلامت روحی و جسمی، در چین محبوبیت زیادی پیدا کرد. اما رهبر وقت حزب کمونیست چین، جیانگ زِمین، در سال ۱۹۹۹ نگران شد که گسترش آن، باعث حذف باورها و ایدههای کمونیستی از جامعه شود، بنابراین راه آزار و سرکوب شدید آن را در پیش گرفت.
به طوری که از آن زمان تاکنون تمرین کنندگان این روش به زندانها، اردوگاههای کار اجباری و مراکز شستشوی مغزی روانه شدند تا از طریق آزار و شکنجه دست از عقاید خود بردارند. برداشت اعضای حیاتی بدن آنان که منجر به قتلشان میشود بخشی از این آزار و سرکوب است.
در گزارش این دادگاه آمده است که براساس تماسهای تلفنی مخفیانه به پزشکان بیمارستانهای پیوند عضو در چین، اندامهای برداشته شده از تمرینکنندگان فالون گونگ به راحتی در دسترس هستند. تماسهای تلفنی نشان داد که به گیرندگان عضو گفته میشود که برخلاف دیگر کشورها که نیاز است متقاضی ماهها یا سالها برای یک عضو، منتظر بماند، مدت انتظار در چین حدود دو هفته خواهد بود.
در دادگاه پیشین تصریح شد که گرچه شواهدی قطعی در خصوص برداشت اعضای بدن اقلیت مسلمان اویغور وجود ندارد، اما این « خطر » وجود دارد که آن دسته از مسلمانان اویغور در استان سین کیانگ که در داخل اردوگاههای بازآموزی حبس هستند، هدف برداشت اجباری اعضای بدن قرار گرفته باشند.
بر اساس بیانیه مطبوعاتی منتشر شدۀ این دادگاه در اول مارس ۲۰۲۰، چهار روش برداشت اجباری اعضای بدن شناسایی شده است: کشته شدن فرد هنگام برداشتن اندام، برداشت عضو از زندانیان پس از تزریق کشنده، برداشت عضو از زندانیانی که پس از اعدام با تیراندازی کاملاً نمردهاند، و برداشت اعضای بدن به بهانه مرگ مغز فرد.
همچنین در این بیانیه، سؤی هیوز، مدیر اجرایی و موسس سازمان غیرانتفاعی اتحادیه بینالمللی برای پایان دادن به سوءاستفاده از پیوند اعضای بدن در چین (ETAC) گفت « این دیگر برای دولتها، نهادهای پزشکی و سازمانهای برجسته حقوق بشر قابل قبول نیست که بگویند مدارک کافی وجود ندارد. کار عظیم ارزیابی تمام شواهد موجود اکنون به اتمام رسیده است و همه قابل مشاهده است. »
وی افزود « زمان نادیده گرفتن مسئله گذشته است… اینها جنایاتی علیه تمام بشریت است. قدم بعدی این است که بشریت عمل کند. »
طی بیانیه مطبوعاتی منتشر شده این دادگاه، برداشت اجباری اعضای بدن را بزرگترین نقض حقوق بشر توصیف میکند و اکنون مسئله را در این میداند که دولتها علیه رژیم چین اقدام کنند.
آقای جئو نایس، رئیس این دادگاه، نیس در بیانیه مطبوعاتی گفت این گزارش تأیید میکند که چگونه همه افراد یا سازمانها به هر طریقی با جمهوری خلق چین در تعامل هستند، باید بدانند که آنها با یک کشور جنایتکار در تعامل هستند. وی افزود: اینگونه مردم و کشورها وظیفه دارند « از حق زندگی » محافظت کنند.
دستان خونین مقامات چینی
یکی از شواهد ارائه شده در این گزارش حاکی از دستور مستقیم رهبر پیشین رژیم چین، جیانگ زِمین برای برداشت اعضای بدن تمرینکنندگان فالون گونگ است.
بای شوژونگ، وزیر سابق بهداشت ارتش چین گفت « هنگامی که وی توسط یک بازپرس طی یک تماس تلفنی مخفی در سال ۲۰۱۴ مورد بازجویی قرار گرفت ، گفت که جیانگ زمین دستور برداشت اعضا را صادر کرده است. »
شواهد دیگری نیز مبنی بر دخالت مستقیم مقامات در برداشت اجباری اعضای بدن وجود دارد که طی تماس تلفنی مخفی با زو جیابین، که رئیس دفتر اداره ۶۱۰ در مادانجیانگ، شهری در استان شمالی هیلونگجیانگ در چین بود، در سال ۲۰۱۶ فاش شده است.
اداره ۶۱۰ یک نیروی امنیتی مخفی شبیه گشتاپوی آلمان نازی است که منحصراً برای انجام آزار و اذیت تمرینکنندگان فالون گونگ تأسیس شد.
زو در تماسی تلفنی گفت « من به عنوان قصابی شناخته میشوم که در برداشت اعضای زنده بدن متخصص هستم … این چیزی نیست، درست مثل کشتن خوکها. »
طبق بیانیه مطبوعاتی دادگاه، کلیه تماسهای تلفنی ارسال شده به دادگاه و درج شده در گزارش به طور جداگانه توسط محققان مستقل برای اطمینان از اعتبار یا منشأ و محتوا تأیید شده است.
این دادگاه همچنین گفت که متقاعد شده است که آمار رسمی پیوند عضو در چینی جعلی است و به منظور سرپوش گذاشتن بر برداشت اجباری اعضای بدن منتشر میشود.
در سال ۲۰۱۵، رژیم چین اعلام کرد که برداشت اعضای بدن از زندانیان اعدامی متوقف شده است و صرفاً یک سیستم اهداء داوطلبانه عضو وجود دارد.
این در حالی است که در نوامبر سال گذشته، مطالعهای که در ژورنال علمی BMC Medical Ethics منتشر شد نشان داد که رژیم چین آمار و دادههای مربوط به اهدای عضو در این کشور را به طور سازمانیافتهای دستکاری و جعل کرده است. به طوری که تعداد اعلام شده اعضای اهدایی جعلی است.
( بیشتر بخوانید : محققان میگویند رژیم چین آمار مربوط به پیوند عضو را دستکاری میکند )
این مطالعه نشان داد که ارقام رسمی منتشر شده توسط چین از دادههای واقعی به دست نیامده است و بیشتر به نظر میرسد که با استفاده از یک معادله ریاضی تولید شده است.
مطالب دیگر:
کورههای سوزاندن اجساد، از آلمان نازی تا چین کمونیست