نتایج پژوهشهای اخیر نشان میدهد، در حدود ۳۰ درصد از آنتیبیوتیکهایی که پزشکان برای بیماران مراجه کننده به مطبها تجویز میکنند، غیرضروری است.
به نوشته سایت کانسومریست، برطبق آخرین بررسیهای محققان، تجویز آنتیبیوتیک در موارد غیر لازم میتواند عوارض بسیاری برای بیماران داشته باشد.
محققان با بررسی بر روی بیماران مراجعه کننده به مطبها در ایالات متحده دریافتند که ۳۰ درصد از نسخههای حاوی آنتیبیوتیک اصلا ضرورتی نداشته و این تجویزها معادل حدود ۵۰ میلیون نسخه بیدلیل طی یک سال در این کشور است.
این نسخهها غالبا برای شرایط حاد تنفسی مانند برونشیت، التهاب گلو، آسم، آلرژی و آنفولانزا نوشته شده بود. در بسیاری از این موارد مصرف آنتی بیوتیک به درمان کمکی نمیکند و این به معنای هدر رفتن دارو نیز هست.
براساس این تحقیقات هنوز بیشاز ۷۰ درصد پزشکان برای برونشیت حاد آنتی بیوتیک تجویز میکنند، این درحالیست که مدتهای طولانی است سازمانهای درمانی و تولیدکننده دارو اعلام کردهاند که این گونه داروها نباید برای بیماران مبتلا به برونشیت حاد تجویز شود.
به گفته پژوهشگران، میزان تجویز آنتی بیوتیک برای کودکان نیز بسیار بالا و غیر لازم است.
آنها میگویند، ضررهای استفاده بیشاز حد آنتی بیوتیک تنها محدود به هدر رفتن پول و دارو نیست بلکه میتواند آسیبهای جبران ناپذیری برای افراد به بار آورد.
عوارضی نظیر افزایش خطر ابتلا به ویروسهای مقاوم در برابر داروها و ابتلا به عفونت روده بزرگ ناشی از باکتری کلستریدیوم دیفیسیل و درپی آن اسهالهای وخیم که میتواند مرگ بیمار را به دنبال داشته باشد.