۶۰۶ قانونگذار از ۳۰ کشور در ۱۸ژوئیه با امضای بیانیه مشترکی، ۲۱ سال آزار و شکنجه «نظاممند و وحشیانه» این روش معنوی صلحآمیز را محکوم کردند و از حزب کمونیست چین خواهان توقف فوری این آزار و شکنجه شدند.
این بیانیه مشترک توسط دو نماینده ارشد مجلس کانادا، پیتر کنت و جودی اسگرو و نیز نماینده مجلس سوئد، آن سوفی آلم ارائه شده است. این بیانیه مورد حمایت بیسابقه مقامات فعلی و سابق یک نهاد بینالمللی از انگلیس، آلمان، فرانسه، ایتالیا، دانمارک، ایرلند، هلند، سوئیس، بلژیک، رومانی، اتریش، لهستان، جمهوری چک، اسلواکی، استرالیا، نیوزلند، لتونی، نروژ، آرژانتین، ژاپن، تایوان، ونزوئلا، شیلی، استونی، مجارستان، ایالات متحده و اندونزی قرار گرفت.
برخی از امضاکنندگان اظهارات بیشتری بیان کردند. چند نمونه از این موارد در زیر آورده شده است.
نقل قول از آن سوفی آلم، عضو پارلمان سوئد
آن سوفی آلم
او گفت: «بیستم ژوئیه سال جاری، ۲۱ سال از آغاز آزار و شکنجه تمرینکنندگان فالون گونگ میگذرد. دنیای آزاد بهتدریج از ظلم و بیرحمی حزب کمونیست چین در قبال مردمش آگاه میشود.
«میخواهم درباره بسیاری از تمرینکنندگان فالون گونگ اطلاعرسانی کنم که بهعنوان زندانی عقیدتی در اردوگاههای “بازآموزی از طریق کار اجباری”، زندانها و سایر مراکز بازداشتی محبوس بودهاند. گزارشهایی درباره شکنجه و حتی برداشت اجباری اعضای بدن وجود دارد. به همین دلیل این بیانیه مشترک ارائه شد.»
او گفت: «در حقیقت، آزار و اذیت اقلیتها در چین یکی از بدترین جنایات علیه حقوق بشر است که دنیا تاکنون به خود دیده است. برخی از ناظران بینالمللی و مقامات قضایی آن را بهعنوان یک نسلکشی توصیف کردهاند.
«ما در جهان آزاد باید به طرفداری از مردم چین برخیزیم. ما باید در کنار هم بایستیم. به همین دلیل این بیانیه مشترک بسیار مهم است. حزب کمونیست چین باید بداند جهان آزاد چه میخواهد. ما خواهان خاتمه این آزار و شکنجه و سایر آزار و شکنجهها هستیم. باید همین حالا متوقف شود.»
نقل قول از پیتر کنت، نماینده مجلس، وزیر پیشین محیط زیست، کانادا
پیتر کنت، نماینده مجلس، گفت: «من از جامعه بینالمللی میخواهم تا ادامه نقض حقوق بشر توسط رژیم چین را با قاطعیت بیشتر و علنیتر محکوم کند. ما باید به کارمان ادامه دهیم و امیدواریم که چین روزی به قانون، آزادی بیان و اجتماعات و مذهب احترام بگذارد. روزی که اصول فالون گونگ: حقیقت، نیکخواهی، بردباری را بتوان با صدای بلند در میدان تیانآنمن بیان کرد.»
سخنرانی پیتر کنت، در تجمع «بزرگداشت بیستو ششمین سالگرد فالون دافا» در پارلمان هیل در ۹مه۲۰۱۸.
نقل قول از جودی اسگرو، نماینده مجلس، وزیر پیشین شهروندی و مهاجرت، کانادا
جودی اسگرو، یکی دیگر از بانیان نیز گفت: «من از تمرینکنندگان فالون گونگ بهخاطر تعهد تزلزلناپذیرشان برای حراست از اصل جهانی حقیقت، نیکخواهی، بردباری تقدیر میکنم.»
سخنرانی جودی اسگرو، در پارلمان هیل در مراسم بزگداشت بیستمین سالروز جهانی فالون دافا» در تاریخ ۱۳مه۲۰۱۹.
بیانیه مشترک ۶۰۶ امضاءکننده پارلمان که خواستار خاتمه آزار و اذیت فالون گونگ است
ما عمیقاً نگران نقض مداوم حقوق بشر علیه تمرینکنندگان فالون گونگ در چین هستیم.
ما میدانیم که فالون گونگ (یا فالون دافا) روش مدیتیشن معنوی بر اساس اصول حقیقت، نیکخواهی، بردباری است. بیستم ژوئیه۲۰۲۰، بیست و یک سال از شروع روزی میگذرد که دولت کمونیست چین برای «ریشهکن کردن» فالون گونگ، کمپین نظاممند و وحشیانهای را راهاندازی کرد. از ژوئیه۱۹۹۹، میلیونها تمرینکننده فالون گونگ در چین بهطور خودسرانه دستگیر و بدون انجام مراحل قانونی روانه زندان شده و بسیاری از آنها شکنجه و حتی کشته شدهاند. حداقل، هزاران نفر بر اثر چنین شکنجهها و سوءرفتارهای دیگر در بازداشت پلیس جان باختهاند.
این قساوتها توسط سازمانهای حقوق بشر، نهادهای دولتی و سازمان ملل کاملاً مستند شده است. گزارش حقوق بشر وزارت امور خارجه ایالات متحده در سال ۲۰۰۷ اظهار داشت: «[گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد درباره شکنجه مانفرد] نوواک گزارش داد که تمرینکنندگان فالون گونگ ۶۶٪ قربانیانی را تشکیل میدهند که مدعی تحمل شکنجه در زمان حبس دولتی هستند.» در گزارش۱۸/ ۲۰۱۷ سازمان عفو بینالملل آمده است: «تمرینکنندگان فالون گونگ همچنان تحت آزار و شکنجه، بازداشت خودسرانه، محاکمات ناعادلانه و شکنجه و سایر بدرفتاریها قرار دارند.» آزار و شکنجه فالون گونگ در چین یکی از شدیدترین کمپینها علیه یک گروه عقیدتی در عصر کنونی بوده است.
در سال ۲۰۱۳، پارلمان اروپا قطعنامه (آراسپی)۲۹۸۱/ ۲۰۱۳ را تصویب کرد: «در خصوص گزارشهای مداوم و معتبر درباره برداشت اجباری اعضای بدن با مجوز دولتی و بهطور نظاممند از زندانیان عقیدتی در جمهوری خلق چین، از جمله تعداد زیادی از تمرینکنندگان فالون گونگ نگرانی عمیق خود را ابراز کرد.» در سال ۲۰۱۶، کنگره ایالات متحده به اتفاق آرا قطعنامه مشابهی (۳۴۳) را در سال ۲۰۱۹ تصویب کرد، دادگاه مستقلی در انگلیس، به ریاست سر جفری نیس قاضی دادگاه سلطنتی، به این نتیجه رسید که «برداشت اجباری اعضای بدن سالهاست که در سراسر چین در مقیاس قابل توجهی انجام شده و تمرینکنندگان فالون گونگ یکی و احتمالاً اصلیترین منبع آن بودهاند.»
ما امضاکنندگان این برگه، دولت چین را ترغیب میکنیم که به هنجارهای بینالمللی و تعهدات سازمان ملل درخصوص حقوق مدنی و سیاسی که چین امضاکننده آن است، احترام بگذارد و آزار و شکنجه فالون گونگ در چین را فوراً متوقف کند و بدون قید و شرط همه تمرینکنندگان فالون گونگ بازداشتشده و سایر زندانیان عقیدتی را آزاد کند.
نوشته: مینگهویی
مطالب دیگر:
بیستویک سال ایستادگی فالونگونگ در برابر آزار و شکنجه: عهد و پیمان به وجدان انسانی
آمریکا کنسولگری چین را به دلیل فعالیتهای جاسوسی تعطیل میکند
آنچه کمدی الهی دانته در مورد قرنطینه در هنگام بحران ویروس حزب کمونیست چین به ما میآموزد