Search
Asset 2

انتقال قلب دختری از مشهد به تهران، تفاوت عجیب پیوند عضو در ایران و چین

(Photo by Getty Images)

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت، جمعه ۲۵ مهرماه، از پیوند موفق قلب از طریق انتقال هوایی عضو اهدایی دختری ۲۱ ساله از مشهد به تهران خبر داد. زمان انتظار بیماران متقاضی قلب پیوندی در ایران گاه بیش از ۲ سال طول می‌کشد و دربعضی موارد این زمان انتظار سخت و طولانی می‌شود.

در دیگر کشورها نیز شرایط مشابهی وجود دارد و متقاضیان عضو پیوندی، باید از چندین ماه تا چندین سال منتظر بمانند تا برایش یک عضو پیوندی پیدا شود. اما یک استثنای عجیب وجود دارد: چین!

با توجه به شواهد متعدد و محکمی که در خصوص سلاخی انسان‌های زنده در چین، برای تجارت سیاه پیوند عضو وجود دارد، ضروری است که متولیان بهداشت و درمان در کشور، در این خصوص به مردم اطلاع‌رسانی کنند و افرادی که به منظور دریافت عضو قصد سفر به چین را دارند آگاه کنند تا بخشی از این چرخه هولناک در چین نشوند.

اخیراً یک گزارش از بیمارستانی در چین نشان می‌دهد که برای یک بیمار نیازمند به قلب، در طی ۱۰ روز، چهار قلب تهیه شد! این گزارش نه تنها امیدوار کننده نیست، بلکه به شدت نگران کننده است. چرا که نشان می‌دهد ادعای برداشت اعضای بدن زندانیان عقیدتی در چین، که منجر به قتل آنان می‌شود، واقعیت دارد.

در اواخر مرداد امسال، یک بیمار ۲۴ ساله چینی مقیم ژاپن، به نام «سان لینگ‌لینگ»، به گزارش رسانه‌های چین، پس از آنکه در بیمارستان یونیون شهر ووهان چین بستری شد، نخستین قلب برایش تهیه شد. اما پزشکان پس از ارزیابی عروق کرونر، قلب را مناسب پیوند ندانستند و آن را عودت دادند.

پس از آنکه قلب دوم برای بیمار تهیه شد. به دلیل آماده نبودن شرایط بیمار، دومین قلب پس فرستاده شد. روز ۲۵ ژوئن، همزمان دو قلب دیگر برایش پیشنهاد شد، که در نهایت یکی از آنان پیوند زده شد. یعنی تهیه چهار قلب فقط در ۱۰ روز!

چگونه این بیمارستان توانست به این سرعت اعضای بدن بیمار را تأمین کند؟ این گزارش مجدداً نگرانی‌ها در مورد این ادعا را برانگیخت که رژیم چین اقدام به کشتار زندان عقیدتی با هدف فروش اعضای بدن‌شان می‌کند.

دکتر تورستن تری، مدیر اجرایی سازمان پزشکان مخالف برداشت اجباری اعضای بدن  (DAFOH)، می‌گوید «سوال این است که چه کسانی منبع این چهار قلب هستند؟» براساس آخرین داده‌های دولتی از سال ۲۰۱۸، در آمریکا، حدود ۷ ماه، زمان انتظار لازم برای دریافت یک قلب است. اما در چین، در عرض ۱۰ روز، چهار قلب برای یک فرد تهیه می‌شود.

طبیعتاً همان‌اندازه که جمعیت چین زیاد است و مرگ مغزی بر اثر سوانح و یا تصادفات وجود دارد، به همان اندازه متقاضی زیاد است، و بنابراین نمی‌توان جمعیت زیاد را باعث زمان کوتاه تهیه عضو دانست.

دکتر جاکوب لاوی، جراح و مدیر بخش پیوند قلب می‌گوید «چنین مجموعه‌ای از اهداکنندگان عضو در مدت چند روز سوء‌ظن‌های زیادی را در مورد ماهیت این اهداکنندگان ایجاد می‌کند.» رأی نهایی یک دادگاه مستقل مردمی در لندن نیز که روز یکم مارس ۲۰۲۰ صادر شد، خاطر نشان می‌کند که رژیم چین، همچنان در حال کشتن زندانیان عقیدتی، و فروش اعضای بدن آنان است.

 (بیشتر بخوانید یک دادگاه مستقل: چین هنوز در حال کشتن انسان‌ها برای برداشت اجباری اعضای بدن است)

این دادگاه با ارائه گزارشی ۱۶۰ صفحه‌ای به همراه ۳۰۰ صفحه ضمیمه شامل اظهارات ۵۰ شاهد، بیان کرد که هیچ نشانه‌ای از توقف جنایات برداشت اجباری اعضای بدن انسان‌های بی‌گناه توسط چین که در مقیاسی وسیع انجام می‌شود، وجود ندارد. مستندات این دادگاه نشان‌ می‌دهد که منبع اصلی اعضای پیوندی، تمرین‌کنندگان روش معنوی فالون گونگ هستند که که طی دو دهه گذشته توسط رژیم چین تحت آزار شدید قرار گرفته‌اند.

فالون گونگ یک روش مدیتیشن، مراقبه و تزکیه چینی بر مبنای سه اصل حقیقت، نیکخواهی و بردباری است که از سال ١٩٩٢ به دلیل فواید چشمگیر در بهبود سلامت روحی و جسمی، در چین محبوبیت زیادی پیدا کرد. اما رهبر وقت حزب کمونیست چین، جیانگ زِمین، در سال ۱۹۹۹ نگران شد که گسترش آن، باعث حذف باورها و ایده‌های کمونیستی از جامعه شود، بنابراین راه آزار و سرکوب شدید آن را در پیش گرفت.

با توجه به شیوع ویروس کرونا، نیاز به پیوند ریه نیز بیش از گذشته شده است و گزارشاتی مشابه گزارش اخیر پیوند قلب، در خصوص پیوند ریه نیز از بیمارستان‌های چین به بیرون درز کرده است.

اخیراً یک مستند تلویزیونی به نام «کشتن برای زندگی: روی تاریک توریسم پیوند عضو در چین»، از تلویزیون کره جنوبی پخش شد و طی آن نشان داده شده است که از سال ۲۰۰۰ سالانه حدود ۳ هزار کره‌ای برای پیوند عضو به چین سفر کرده‌اند.

درست شبیه موردی که در بالا به آن اشاره شد، یک بیمار ژاپنی به نام «هوکامورا کنی‌چیرو» در این مستند می‌گوید که ۱۰ روز پس از تماس با یک دلال ژاپنی در چین، در بیمارستانی در شانگهای بستری شد و صبح روز بعد پس از انجام آزمایش کلیه‌ای به ارزش ۸۰ هزار دلار آمریکا دریافت کرد.

در این مستند یک پرستار به عوامل تولیدکننده فیلم می‌گوید که «در چین، اعضای پیوندی به آسانی یافت می‌شود. من نمی‌دانم از کجا می‌آید. فقط دو ساعت طول می‌کشد تا یک عضو تازه به دست آورید.»

مطالب دیگر:

این مرد می‌گوید، همسر مفقود شده‌اش قربانی برداشت اعضای بدن شده است

تهیه چهار قلب فقط در ۱۰ روز! افزایش نگرانی‌ها از برداشت اجباری اعضای بدن در چین

اینفوگرافیک آزار و شکنجه فالون گونگ در چین

اقدامات قاطع ایالات متحده علیه تهدیدهای درازمدت حزب کمونیست چین

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی